Mekkora korkülönbséget javasoltok két gyerek között?
vagy nagyon kevés, mint 2. mondta 2 év, vagy nagyon sok több mint 16. úgy vettem észre ezek váltak be legjobban.
mi 3an vagyunk testvérek húgom meg köztem 4 év van, bátyám meg köztem 6. és semmilyen szempontból sem ideális.
Nekem nincs testvérem, de van 3 fiam. 12 év, 2 és fél év, 1 év.
A nagy korkülönbségnek is megvannak az előnyei, és a nagyon kicsinek is. Szülőként könnyebb dolgom volt a nagyobb korkülönbséggel, a két kicsivel néha szó szerint megbolondulok:-))) De nem csinálnám másképpen!!! Egyszerűen annyira élvezet nézni a két kicsit, ahogyan most már kezdenek eljátszani egymással. És szerintem NEKIK nagyon jó ez így!!!!!!!!! A középső imádja az öcsikét, talán ha két-három hónapig féltékeny volt az elején - de pont abban a 2-3 hónapban a pindurka még nem sok vizet zavart, úgyhogy nem volt azért annyira nehéz velük napközben egyedül... És a nagy korkülönbség ellenére teljesen oda van a nagytesóért is, amikor itthon van, mindig utána kullog (a legkisebbik meg a nyomukban:-)))))
HA elölről kezdhetném, tutira zsinórban szülném a gyerekeket, legalább 5-öt :-)))) Úgyhogy én a kis korkülönbségre szavazok (másfél-két év). Egyetlen egy dolog volt nagyon nehéz: szülni menni és otthon hagyni az akkor még ugyancsak "kicsit". A nagyobbik már megértette, de a kicsinek hiába mondtuk el, és hiába jött be a kórházba látogatni, jajj az nagyon szívfacsaró volt!!!!! Napokig sírtam.
Minimuam 5 év, az alatt semmiképpen.
Nálunk 9 év van, ez is jó
Én is a kis korkülönbség (2-2,5 év) híve vagyok. Egy kosszal megvannak a kölkök, és tényleg jobban kijönnek egymással. legalábbis remélem. A fiam most egy éves, és nekiálltunk a kistesónak. A harmadiknál egy kicsit nagyobb, 2,5-3 év különbséget szeretnék majd, de hát ugye ki tudja, hogyan jönnek össze...
Nővérem és köztem 4 év van, de csak mire felnőttük, találtuk meg a közös hangot.
Esetleg még a nagy különbség is jó, ha valaki korán szüli az elsőt, tényleg, olyan 10 év az már izgalmas lehet. :)
22 hónap van a gyermekeim közt, de ha újra csinálnám, még ennyit sem várnék, inkább 16-18 hónapra voksolok.
A hugom és köztem 2,5 év van, viszonylag jó testvérek vagyunk, de volt egy kis szünet, amikor én már kamaszodtam ő meg még gyerek volt, ott azért külön barátaink lettek, és onnantól úgy is maradt. Most felnőttként elég közel vagyunk egymáshoz, felnéz rám, mindenben tanácsot kér.
Az öcsém és köztem 15 év van, kiskorában tologattam, játszottam vele, most 14 éves, semmit sem tudok róla. Találkozunk anyunál időnként, de mindig csatangol, haverokkal, barátnővel, ritkán látom. Tini.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!