Hogyan viszonyuljak a 19 hós lányom akaratosságához?
Nagyon akaratos,kitartó,ha nem kap meg valamit a földön fetreng akár 1 órát is.Azt gondoltam nem engedek neki,mert akkor megtanulja,hogy nem megy vele semmire,de inkább egyre rosszabb.Második gyerek,a nagyobb nem volt ilyen.Ez a hiszti?Hogyan kezeljem,engedjek neki,vagy legyek kemény?
Valakinek tapasztalat?
Szia! Igaz, nekem kisfiam van, nálunk "csak" toporzékolás volt. Én egyszerüen kimentem a szobából, mert úgymond közönség nélkül nincsen színház. Legfeljebb 2 perc és abbahagyja.
Volt, hogy bögve jött utánam, akkor persze már leállítottam. S mikor megnyugodott, elmondtam neki a tényállást, hogy ezt nem szeretem stb. (még ha nem is beszélnek, megérteni már sok mindent megértenek). A lényeg a határozott hang a következetesség és a kitartás! Valószínü, hogy korral jár, de akkor sem kell mindent megengedni.
Ez semmi más, csak színtiszta hiszti, hagyd rá, egy idő után rájön, hogy semmire se megy vele.
A "gyenge" szülőknek: Ki is nevel kit? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!