Márkás, drága játékok? Mi a véleményetek?
Little Dutch, Nattou, Djeco, stb drága, márkás játékok.
Ezek tényleg megérik a pénzüket? Tényleg jobbak annyival?
Vagy csak a szülőnek fontos, hogy mi legyen a játék dobozára meg az alvóka címkéjére írva?
A kérdés arról merült fel bennem, hogy egy ismerősöm a Facebookon egy konkrét játékot keresett, valamilyen formabedobót, kifejezetten adott színben, adott márkától, és oda írta, hogy piaci ár felett is megvenné, akinek lenne ilyen.
Nekem ez kicsit sznobéria. A formabedobót használó gyereknek még teljesen mindegy, hogy élènk színű, vagy divatos pasztell.
De érdekel más véleménye is!
Nagyon hamar megunja.
Én is pont emiatt akadtam meg ezen a formabedobó ügyön.
Az enyémnek is van, volt, pár napig érdekelte. Utána megunta. Ezért 8-10 ezer forintot adni….
Van persze olyan, amit dolog használ, tipikusan ilyen a Legó, arra nem sajnálom.
Vannak itt is fokozatok, szerintem. A gyereknek, igen, tulajdonképpen mindegy hogy egy élénk, össze-vissza színű játéka van-e, de azért hosszú távon minőségben össze nem hasonlítható egy Little Dutch járássegítő egx műanyag járássegítővel (ez csak példa) , pláne, ha esetleg el is akarod tenni későbbre más gyereknek, unokának.
Azt gondolom, fontos a gyerekeket koskoruktól fogva a környezettudatos gondolkodásra nevelni, és ilyen szempontból egy bababarát festékkel készült, kézműves, tartós fajáték szerintem ezerszer jobb, mint a sok gagyi műanyag. A színvilàg meg persze ízlés kérdése, én is rosszul vagyok a gagyi hatású, csúnya játékoktól, de van ilyen is a gyereknek, kapta, nem fogom elvenni tőle.
Szóval, a kevesebb, de minőségibb és ízlésesebb játékban hiszek, nem azért, ami rá van írva a dobozára, hanem mert ezt tetszik és ezt tartom fenntartatónak.
Vélhetőleg arra utazik.
Én azt kérdeztem, hogy van e ennek értelme másik szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!