Nem eszik egyedül mit kéne tennem? Goromba megjegyzésekkel ne fárasszuk egymást hogy ilyen meg olyan a fiam k. ösz, i
Bár nem részletezted, hogy milyen gyakran, és miket eszik, nasizik-e.
Én megszüntetném a tizórait, uzsonnát, csak 3X adnék neki enni. mindenféle egyéb nasit-kukit-cukrot, nyali-falit elvennék tőle.
Nálunk ez vezetett eredményre
Ezzel az étvágyán tudsz javítani, nekünk így sikerült valamelyest.
A szaladgálást sajnos nem lesz egyszerű helyrehozni. Ez sajnos a rossz szoktatás miatt van.
Próbáld meg vonzóbbá tenni számára az asztal melletti étkezést. pl segítsen megteríteni, tegyetek együtt szép szalvétákat és mindenképp ti is mutassatok jó példát.
mindenkinek köszönöm a válaszokat!!!!
KEDVES UTOLSÓ!hÁT LE A kalappal előtted,pont erre volt szükségem.igazábol eszembe sem jutott beadni bölcsibe.csak attol tartok hogy ha oviba megy gáz lesz.ja az még kereken 1 év.
Meg fogja tanulni, ne aggódj. Az én fiam fordítva csinálja, mint a többi gyerek: itthon szépen eszik egyedül, a bölcsiben meg eljátssza a kisbabát, és etetteti magát a gondozónénivel. Most még megteheti, mert csak két kisgyerek tartozik a gondozónénijéhez, de fokozatosan jönnek a többiek, és előbb-utóbb muszáj lesz egyedül ennie. Az óvodában pedig tényleg nem szokás az, hogy etessék a kicsiket, így ha majd nem akar éhes maradni, meg fogja próbálni egyedül is.
Esetleg ösztönözd azzal, hogy a darabos ételt kanál nélkül, kézzel próbálja megenni, utána a villát vesd be, azzal könnyebb bánni, mint a kanállal-levessel. Hátha megtetszik neki az önállóság.:)
Nekem is a fiam rettentő rossz evő volt, de aztán mondták, hogy vitaminhánya van, és adom a Béres cseppet, azóta olyan dolgokat képes megenni, amit előtte soha. Nomeg akkora adagban. Két hónap alatt hított 1,5 kg-t ami nagy szó, mert már vagy jó egy éve ugyanannyi volt a súlya.
Végső esetben be szoktam kapcsolni egy mesét, és amíg azt nézik addig tömöm őket porcikkal, bár mostanság erre a praktikára nem szokott igény lenni, mert tényleg elkezdett enni.
Az én kisfiam is nagyon rosszevő. Én mindenféle vitamint kipróbáltam, de semmi nem hozta meg az étvágyát. 3 évesen még etetem, mert nem hajlandó egyedül enni. Tudom én rontottam el az erőltetéssel. De ha nem etetném ő is ellenne napokig kaja nélkül.
3 hete kezdte az ovit, ott is finnyáskodik, de amit szeret, azt már egyedül megeszi.
Szóval ne aggódj, ha közösségbe kerül és látja a többi gyereket biztos ő is megtanulja majd hogyan kell egyedül kanalazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!