Kisgyerek melletti házimunka felosztás? Tényleg csak a nő felelőssége főzni is neki(k)?
Nagyjából úgy néz ki a napunk, heteink hogy:
Férjem korán kel, 5-kor, megy dolgozni,és kb 17 óra körül ér haza. Ha hazaér foglalkozik a gyerekkel, elviszi játszótérre, biciklizni, játszik vele. Este fürdeti, altatja általában. (heti 7-ből 5 napban kb) Hétvégén is sokat foglalkozik vele. Házimunkában néha segít, pl elpakol a konyhán ezt azt, reggelit csinál hétvégén stb, kisebb dolgok.
Én 6-kor kelek, elkészülés után 7 körül keltem a gyereket, elkészítem, viszem óvodába, ott kiteszem, majd dolgozok kb 8-15ig munkahelyen, 16 körül érek oda a gyerekért az oviba, hazaviszem, uzsizunk kicsit, kimegyünk a kertbe, játszunk, rendben tartjuk a kertet, ellátjuk a kutyát, bent is rendet rakunk (enyém fixen a mosás-teregetés-hajtogatás is) én takarítok, porszívózok, port törlök, mosogatok, én fizetem az összes számlát, én tartom kézben az összes időpontot, ezt kell oviba vinni azt kell oviba vinni, én intézem az összes nyaralás program mindennek a foglalását, többnyire én járok boltba, mellette amit tudok foglalkozok persze a gyerekkel is én is otthon, ha beteg én vagyok vele itthon.
Nálunk örök mumus a főzés, mert a férjem abszolút nem főz, mert szerinte nekem kellene, de én nem úgy érzem úgy,hogy nekem több időm lenne főzni bármikor is, mint neki. Keresetileg hasonlóan vagyunk mind a ketten, talán az elmúlt 1 év óta én keresek valamivel többet mint ő. Lehetne opció a rendelés is, bár azért egyikőnk sem rajong annyira. De én már nagyon unom, hogy a főzés csak az én felelősségem meg dolgom és állandóan ekörül forogni.
Nálatok főz a férfi?
Ha nincs kedvem, akkor nem főzök. Bedobok egy fagyasztott pizzát a sütőbe, vagy valami fagyasztott húst, sültkrumplit a sütőbe és kész.
Bár nekünk máshogy van az életünk (homeoffice, még nem ovis a gyerek stb.)...
de ha a te helyedben lennék, vagyis a gyerek oviban tudna enni, és mind a ketten bejárnánk dolgozni, akkor tuti, hogy a férjem ott enne a kajáldában, és én is menüt ennék valahol. Biztos h nem tölteném az estéket főzéssel. Szerintem így kellene nálatok is megoldani, aztán mehetnétek együtt fagyizni, játszózni. Én sem szívesen állnék otthon a konyhában, amíg a többiek jól érzik magukat.
A férjem nem igazán főz.
Néha rájön az 5 perc,és akkor csinál valami bonyolultabb ,több napra való ételt. ( Számára bonyolultabb 😅)
De a reggelit ,vacsit simán kitesz elénk ha úgy van. Bevásárol, hoz haza mindent ami kell.
Ha azt mondom ,nekem nincs kedvem főzni ,akár egész héten ( ilyen nagyon ritkán van,) akkor nem csinál belőle problémát ,akkor rendelek.
Most nyáron szeretünk bogracsozni ,grillezni. Általában ezeket ő csinálja ,én csak a kis kukta vagyok olyankor.
Van olyan is ha pl nem szeretnek főzni , de nem is rendelnek ,ő pedig megy be a városba ,akkor kérdezi ,hogy hozzon e valami ennivalót valahonnan.( Rugalmas munka ,egyèni vállakozó ,otthon dolgozik )
De összességében ,nem egy konyhatündèr, de nem is várja el tőlem ,hogy minden nap 3 fogásos étel legyen az asztalon.
Az enyém főz. A házimunkát nagyrészt rendezem, mert sokkal többet vagyok itthon (home office, kötetlen munkaidővel, férjem bejárós), gyerekek hurcolását rendezem. Ha nagyon akarom, van időm főzni, de rühellem, így nem csinálom, csak ritkán. Gyerekek esznek az oviban/suliban napközben, én menüt rendelek, este valami gyorsat dobunk össze, pl. rántotta, sült virsli stb. A férjem párnaponta főz magának valamit amit eszik esténként. Ő nem utálja, nem gond neki, megcsinálja.
Nem értem ezt, hogy "neked kéne". Már miért kéne neked?
Szerintem a főzés menedzselésével van a fő probléma, nem tudsz esetleg több napra főzni? Van egy csomó kaja ami másnap még finomabb mint aznap. Nekem nem bonyolult főzni, és ha közben berakod a kedvenc sorozatodat, hallgatsz egy jó podcast-et szinte tiszta én idő. És ha jól csinálod heti 3-4-nél többször nem is kell. Ajánlom amúgy Szoky konyháját youtube-on, nagy mennyiségeket szokott főzni, jó magyaros és isteni finom!
Amúgy régen én se szerettem, de mióta ezekkel, feldobom a hangulatomat közben, már szinte jól is esik
Az enyém max főz ha 2 napja nem tudok főzni valamit amit enne és max hétvégén 1x viszi a gyereket a játszótérre, ennyi.
Házimunkát nem végez
Nincs kertünk se, panelban lakunk.
Szóval szerintem szerencsés vagy, hogy ennyit segít ennyi munka mellett…
Ritkán főz, de nem azért mert nem akar, hanem mert nincs rá ideje (illetve nekem több időm van).
Hetvegente szokott inkább, olyankor grillez, vagy bogracsol, vagy süt egy rántott húst.
Én ha hétköznap eljutok odáig akkor főzök, ha nem, le van tojva, akkor rendelünk vagy eszünk kifozdeben.
Nem az étel köré összpontosul az életünk:)
Egyébként nálunk nagyjából úgy oszlik meg a feladat hogy én a benti dolgokat csinálom (családi ház) : takarítás, mosás, teregetes, hajtogatás stb. Ezen kívül vasarolok és 90%-ban intezem a gyerekeket.
Ő a kinti dolgokat: kert rendben tartása, funyiras, medence tisztítás, javitasok, kocsi szerelés stb.
Mindezt mindketten munka után természetesen, úgy hogy közben a gyerekek sem parlagon nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!