Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 èves kisfiú,folyton hisztizi...

1 èves kisfiú,folyton hisztizik?? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
1 éves kisfiam csapkod,üt minket,pofoz,ha tetszik valami ha nem,mindenért sír,sehogy semmi nem jó, olyan mintha agresszív lenne. Folyton mozog egy pillanatig sem ül meg egy helyben,nem köti le semmilyen jatek,csak megy és megy és megy,etetes közben is mozog,keze lába folyton jár. Nagyon el vagyok keseredve mi történt vele? Kb 8 honapos kora óta ez megy,egy percig sincs el,csak ha engedem neki h szét szedje a hazat. Ha picit rá csapok a kezére vissza adja,sír,ha ki kacagom akkor meg nagyobbat ut. És minden tárgyat hozzank dob. :( egyebkent jól fejlődik de nem tudom mit csinaljak?! Milyen jatekot adjak neki?! Ami esetleg le koti? Egy óvoda jatek van,elotte csak pár darab amit cserelgetek. De sajnos anyosomek és anyukám férjem is mindent mindig megenged neki. Én vagyok vele a legtöbbet,de már szegyenlem mikor pofon vag az utcán akar. Sapkát semmit sem tűr magan. Amit nem akar és ellenallok kepes olyan hisztit csinálni hogy szornyuu… SOS valakii segitsen :(
2022. jún. 18. 21:16
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Igen hagyjam hogy agyon verjen egy kemeny jatekkal,kiusse a tvt. Jogos. Nem hiszem h a legyintes,volt ami rossz de abba hagyom. Ugyan így csapkod. Nincs környéken mèg gyerek sem h látnám. De utána olvasok h mit lehetne tenni.
2022. jún. 19. 07:46
 12/26 anonim ***** válasza:
41%
Ajánlom neked a Drámamentes fegyelmezés című könyvet, mert neked nagyon sürgős szemléletváltás kell. Nem akarlak bántani, de ha 1 évesnél a zsigeri reakciód az hogy megütöd (neked legyintés, tudom, de ez attól az) akkor később a dackorszakban, hisztiknél is ez lesz és ez nem jó így. Ráadásul teljesen normális 1 évesként viselkedik a gyereked, egyszerűen nem érti, hogy anya miért bánt. És nem nem kell hagynod, hogy kiüsse a tv-t. A fegyelmezésre, korlátok kialakítására szükség van. Gondolom téged is sokat bántalmaztak gyerekkorodban, ezért ez az első amihez nyúlsz. Rengeteg eszköz van a nevelésre, de egy 1 évest még meg kell védeni attól, hogy kárt tegyen magában, de biztosan nem fogja felfogni, se azt ha elmondod neki, hogy nem, se a csapkodást.
2022. jún. 19. 08:34
 13/26 anonim ***** válasza:
18%

Szàmomra kicsit vicces, hogy mindenki hozzàvàgja a kérdezőhöz, hogy olvasson könyvet, nézzen màs anyàkat, de gyakorlati tanàcsot senki nem tud adni, pedig ha ebben olyan jàrtasak lennétek gondolom tudnàtok.

Nem tudom kérdezö mennyi idős gyerekről van szó, mert 1 éves a 13 hónapos is meg a 22 is. Az enyém 16 hónapos, ennyire nem durva mondjuk a helyzet mert nem agresszív, nem bànt de a dobàlózàs most hatalmas sláger itt is. Mindjuk ha jàtékokat dobál az engem nem zavar hadd tegye, ha látom hogy pont felém dobna valami keményt, akkor a tenyerem a keze elé teszem tompitva a mozdulatàt, majd elveszem tőle.

Akkor koràbban volt még olyan hog csapkodta a tenyerével az arcom, bàr tudtam hogy ezt nem dühből merr közben jót mosolygott, azt tettem hogy megtanitottam "simizni". Fogtam a tenyerét végighuztam az arcomon közben mondogattam hogy simiiii simiii. Később màr mikor neki mondogattam hogy simizünk ö maga huzta végig a kiskezét az arcomon fejemen. Aztàn el is hagyta màr a csapdosást. Talàn ezt próbàld meg te is.

A játék dobálás meg szerintem ésszerű keretek közt hagyd rà.

Az enyém sajnos az asztalnàl csinàlja ezt, darabos ételeket vàg hozzàm vagy az apjàhoz, erre még nem talàltam én sem semmi megoldást.

2022. jún. 19. 10:34
 14/26 anonim ***** válasza:
33%
13. És neked a nagy tanácsod a simi meg a hagyd rá. Bocsánat Vekerdy professzor, hogy ezeket a különleges ötleteket nem javasoltuk. Igaz én egy komplett szemléletváltást javasoltam, konkrét könyvet ajánlottam pedig ahogy látom csak annyit kellett volna mondanom, hogy simi. Az megoldás a rosszul beidegződött szülői mintákra 🤦‍♀️
2022. jún. 19. 10:46
 15/26 anonim ***** válasza:
23%

"komplett szemléletvàltás" 🤣

Ezek szép szavak amikkel lehet dobàlózni épp csak a hogyanjàt nem írtad le. És igen nekünk segített az, hogy megtanitottam simizni, akkor is ha neked ez tul alantas. A sajàt jàtékait meg miert ne dobàlhatnà? Ha màr nagy olvasott vagy ennek is megvan àm a miértje.

De bocs, ezen az oldalon csak az a hasznos vàlasz ha leszarozunk màst, meg fràzisokat puffogtatunk amivel önmagàban a segitségkérő kezdeni még nem tud mit. De érthező amugy, ha neked nem volt ilyen glndod a sajátoddal ugyan honnan tudhatnàd gyakorlatban hogy segits, de a masik leszarozásàt meg nem lehet kihagyni ugye?

2022. jún. 19. 11:19
 16/26 anonim ***** válasza:
28%
15. Nem írtam le, mert ezeket a dolgokat nem lehet egy kommentben leírni. De ajánlottam egy könyvet. Most ne várd már el tőlem, hogy amit mások egy könyvben írtak le, azt itt három mondatban összefoglaljam. Én tartom alantasnak a simit, de ez olyan alap, mintha azt javasoltad volna, hogy szerintem tedd tisztába hátha amiatt hisztizik. Sajnos nem minden baba vevő a simire, mert a szülők sajnos rossz szülői mintákkal dolgoznak. És de minden gyerek dobál, pl az enyém a kaját iszonyatosan de tudom, hogy teljesen normális nem bántom érte. Minden gyereknek van csapkodós, harapós ilyen-olyan korszaka és nem elég, hogy simisimi. Nem tudom mi olyan vicces neked a szemléletváltásban. Te vagy aki betámadsz mindenkit, hogy nem mond példát aztán jössz a 3 forintos ötleteiddel.
2022. jún. 19. 11:59
 17/26 anonim ***** válasza:
23%

De ha a te gyereked is dobàl miért nem írod le hogy te olyankor mit teszel??? Nem egy komplett könyvet kell összefoglalni hanem egy db szituaciora megoldast javasolni. A kérdező erre lenne kívàncsi. Idejosz egy segitségkérő kérdéshez majd beböfögsz egy könyvcimet, de az én ötletem "filléres" mert a kommentemben nem szerepelt Vekerdy neve....

Aha tudod hol hiszem el neked hogy a gyereked dobàl.

Mellesleg millio gyerek felnőtt ugy is hogy a szülei nem olvastak Vekerdyt se mast és ott se mindenit nadràgszijjal neveltek. Nahat ezek a "filléres" módszerek. Most burolj màr ki attól hogy ez is működhet, de nagy 21.szàzadi mami te.

2022. jún. 19. 12:07
 18/26 anonim ***** válasza:
27%

És nem nem mindenkinek alap a simi képzeld. Ha az lenne ez sem lenne sehol leírva, pedig éppenséggel le van mert talàlkoztam vele, igaz nem a szent Vekerdy könyvedben, hanem egy kósza netes cikkben.

Hadd döntse màr el majd a kérdező neki mi hasznos meg mi alap.

2022. jún. 19. 12:10
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
17. Én nem vekerdyt ajánlottam, téged neveztekek vekerdy professzornak :D látod, el sem olvasod amit írunk de azért viccesnek tartod amit írunk. Én nem csinálok semmit ha dobál, mert normális. De ez a kérdező problémájának nagyon kis szelete, ezért nem is tértem ki rá. Süt a kérdezőből, hogy nem tudja milyen egy normális 1 éves, nem tud megfelelően reagálni az életkori sajátságokra. Az, hogy te nem tartasz jó dolognak egy könyvet, vagy lusta vagy olvasni, nem tudom az nem az én problémám. Szerintem a fenti problémára nem elég a simike, de biztosan nem szólítottalak volna meg, ha nem állsz nekünk, hogy milyen viccesek vagyunk. És igen 21. Századi mami vagyok, tudod mert itt élünk, sajnálom, hogy te még nem érkeztél meg ide.
2022. jún. 19. 13:27
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem olvashatnâl arrol is hogy kell személyeskedés nélkül kommunikâlni, mert làthatolag ràdfér. Igen tudom hogy engem neveztél kis Vekerdynek átjött a gúny, fogom hogy ezen az értelmi szinten vagy nyugi.

Szoktam olvasni, nem mondtam hogy rossz dolognak tartom, nevetni meg azon nevetek hogy üres fràzisokkal dobálozol ahelyett hogy gyakorlati pl eket hoznál. Most meg kiderül hogy igazàbol téged nem is érdekel hogy dobal a gyereked, miutàn gúnyosan közölted hogy nekem meg az a tanàcsom hogy "hagyd rà".(??)

Mindegy làtszólag nem vagy a helyzet magasaltàn, de legalàbb kötekedni szeretsz.

2022. jún. 19. 14:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!