Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tartsam tovább a hátam?

Tartsam tovább a hátam?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves gyerkőcöm. Apukával születése óta külön élünk. Sajnos későn jöttem rá, hogy hazudozó, kamuzó, sunyi ember. Nem is az a lényeg, hanem a gyerek isteníti. Sose álltam az útjukba, holott apuka nem igazán foglalkozik vele. 2 hónap mulva indul egy tábor, ahova jelentkezett a gyerek. Nagyon szeretne menni, de apukának mondtam, hogy tudna e segíteni, mert sose semmibe nem ad, de most ígérte, hogy kifizeti. Többször megerősített, hogy nyugodtan menjen, mehet, fizeti. A múlthéten kellett volna befizetni a díjat, persze azóta nem jelentkezik. Telefont nem veszi fel, üzeneteimre nem reagál. Mérgembe azt mondtam a gyereknek, hogy nem mehet táborba meg apjához se, mert nem fizette ki apa. Én hülye mindig be dőlök neki :( nem először vert át, meg a gyereket se. De annyira ígérte most, sőt írt is, előtte héttel, hogy majd szóljak mikor kell...

Most igazából az a kérdésem, hogy meddig kell tolerálnom ezt a viselkedését? Értem ezt arra, hogy soha egy rossz szót nem mondok a gyereknek az apjáról, mert nem akarkom őt megbántani. Mert nagyon szereti azt az embert. De én meg ebbe bele rokkanok már, hogy mindig tartom a hátam.

2022. jún. 15. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el idővel magától fog neki leesni,hogy milyen is az apja. Én 7 evsen istenítettem apámat, ötödikes koromban meg már utáltam. Anyukám felnőtt koromig nem szólt apáról egy rossz szót sem. Magamtól jöttem rá milyen alak.
2022. jún. 15. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam hasonló helyzetben, de szerintem valahol a két véglet között kellene kezelni a dolgot. Nem kell szidni az apukát, de higgadtan el lehet mondani a tényeket a gyerek a szintjén. “Apa azt mondta, hogy fizeti a tábort, de végül úgy döntött, hogy mégsem fizeti, nekem pedig nincs annyi pénzem, hogy egyedül ki tudjam fizetni.” Egy 7 éves ezt már megérti.
2022. jún. 15. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Elmondhatod szépen a gyereknek mi a helyzet. Majd ha elég nagy lesz mérlegelni is fogja tudni.. viszont a tábort ha megteheted és csak a düh beszélt belőled fizesd ki hekyette.. Ne a szegény gyereket büntesd az apja miatt.
2022. jún. 15. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Itt azért te is lehettél volna óvatosabb. Pl. a tábort csak akkor ígérd meg a gyerekednek, ha a férjed már átutalta (odaadta) NEKED a pénzt. Amit természetesen semmi másra nem költesz, csak amire adta.

Nálam ilyen esetben alapelv lenne, hogy csak azt hiszem el, amit már meg is tett. Vagyis akkor hiszem el, hogy hajlandó kifizetni, ha nekem már átadta a pénzt.

2022. jún. 15. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkivel egyetértek, de főleg a 4-es válaszolóval. A jövőben sajnos már hivatkozni is tudsz erre az esetre. "Nem merem megigérni, hogy apa hoz neked hintalovat, mert emlékszel, a nyári táborral is elcsúszott, de bízzunk benne, hogy meglesz a hintaló."
2022. jún. 15. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én tényszerű lennék közölném gyerekel hogy apa nem utalta el tábor árát. Nekem meg sajnos nincs annyi pénzem rá most.
2022. jún. 16. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!