Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelnéd ezt? (társas)

Hogyan kezelnéd ezt? (társas)

Figyelt kérdés

Gyerekkel játszotok társast. Mikor valami rosszul jön ki neki, akkor szid téged, a játékot, és magát és közli, hogy nem akar játszani, utálja azt(hiszti). Mikor mondod, hogy ne játszotok akkor, nem muszáj, könyörög, hogy játszatok. Folytatjátok, megint szidja a játékot, téged és magát. Mondod, hogy elrakod a játékot, ha folytatja. Mondja, hogy nem fogja, de megint hiszti, hogy ez egy szr. Elrakod a játékot és üvölt, hogy szemét vagy és utál és igazságtalan vagy. Aztán könyörög, hogy még akar veled játszani.

Mikor rosszul jön ki, mindig mondod neki, hogy semmi baj, előfordul, majd lesz jobb, neked is rossz volt majd jó lett(nyugtatod). Ha neked jön ki rosszul, jóízűen nevet rajta és örül neki, hogy nyerésre áll.

Totál kivagyok tőle, már nem ovis.

Múltkor ugyanezt csinálta étteremben. Kikért egy ételt, amit ismer, de nem szokta szeretni, de most ez kellett neki. Gondoltam nem fogja megenni, de azért megrendeltem, és egy másikat is, amit tudom, hogy szeret. Nem akarta megenni azt, amihez ragaszkodott, azt akarta, hogy töröljem ki belőle a szószt, amit nem lehet megoldani ennél az ételnél. Meg is akarta enni, nem is akarta enni, majd azt erőltette, hogy én egyem meg, amit én nem akartam(a saját ételemmel televoltam, meg azt amúgy sem szeretem). Ugyanez a hiszti volt, kell is-nem is, és mindenki hülye, leginkább én(aki segíteni akar és a másik kaját rendelte és próbálja elviselni a hisztijét)és egyik megoldás sem jó neki.

Ezeket hogyan kell kezelni? Kinek a gyerekénél van még ilyen? Mit csinálnátok a helyemben? Ezen a héten két ilyen is volt, most nagyon betelt a pohár, olyan elkényeztetett érzésem van ezzel kapcsolatban, de nem vagyok benne biztos, hogy az, lehet csak kétségbeesés, de akkor meg ez a parancsolgatás-káröröm-énegyenmeg nem fér bele.. Minél gyorsabban le akarom ezeket zárni, már 8 éves, ezek a hisztik nem férnek bele.

2022. jún. 9. 19:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

Egyszerüen.

Nem akar játszani. Elrakom. Hisztizik, hogy, újra vegyük elő. Nem vesszük, majd talán holnap, de ha így fog viselkedni, nagyon hamar el lesz rakva megint.

Kaja: nem rendelek neki olyat, amit tudom, hogy nem eszik meg. Én egyem meg? Majd azt én eldöntöm. Nem hagynám így szórakozni, mint ahogyan te hagyod.

2022. jún. 9. 19:52
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék bele ezekbe a játszmákba. Játszani akkor játszunk, ha mindenki tudja élvezni, ő nem élvezi, tehát majd holnap újra megpróbáljuk. Étterembe meg vagy nem vinném, vagy ha tudom, hogy nem eszik csak sült krumplit sajttal, akkor neki eleve azt rendelek és nem adom neki oda a menüt válogatni, mert felesleges.
2022. jún. 9. 19:55
 3/23 anonim ***** válasza:
94%

Az első hisztinél eltenném a játékot. Nem érdekel ha könyörög, ha csúnyán beszél és sérteget, akkor beküldeném a szobájába, hogy csak akkor jöjjön ki, ha már tud normálisan viselkedni.

Étteremben nem kérnék neki két kaját. Ha biztos minden lebeszélés ellenére azt akarja amit nem szeret, akkor kapja azt. Ha nem tetszik, ez van, majd otthon kap egy vajas kenyeret, de az étteremben mást nem. Azt a kaját is visszaküldeném vagy elcsomagoltatnám ha hisztizik az asztalnál, és nézhetné ahogy más eszik. Max az enyémből kapna.

Így nagyon a fejedre fog nőni, ha ennyire mindent ráhagysz.

2022. jún. 9. 20:02
 4/23 anonim ***** válasza:
50%
Én arra gondolnék, hogy ezek a képességek még nem fejlődtek ki benne. Egyrészt visszajelezném, megfogalmaznám neki, hogy mit érez ("szomorú vagy, hogy most nem sikerült"), másrészt keresnék vagy kitaláln3k olyan játékot, ahol kis veszteséget újra és újra átélhet, hozzászokhat, megtanulhatja ezt az érzést kezelni. Szerintem ez mindkettőtöknek kevesebb szenvedéssel jár, mint merevnek lenni, ha wz kiboruláshoz, hisztihez vezet.
2022. jún. 9. 20:07
 5/23 anonim ***** válasza:
75%
Mennyi idös gyerekröl van szó?
2022. jún. 9. 20:16
 6/23 A kérdező kommentje:
8 éves
2022. jún. 9. 20:19
 7/23 anonim ***** válasza:
77%
A 3 évesem is próbálkozik ilyen viselkedéssel, de őt is lendületből állítom le. Nehogymár neked meg a 8 éves gyerek ilyeneket csinál. Alkudozás helyett nevelni próbáltad már?
2022. jún. 9. 20:32
 8/23 anonim ***** válasza:
92%

A játékot elraknam amint hisztizik vagy csapkod, esetleg mondanám hogy ha lenyugszik szóljon és folytatjatok, aztán ha megint nem akkor mondanám h jól van lányom /fiam így nem tarsasozok veled, majd holnap újra megprobaljuk újra.

Az étteremben ha nem kell neki a kaja, akkor nem eszik, így járt, meg kell tanulnia azt is, hogy döntéseinek következményei vannak. Esetleg ha nagyon szépen kéri és kulturáltan hiszti nélkül megfogalmazza hogy meggondolta magát egy egyszerűbb más ételt vennék neki, ami nem kellett meg elcsomagoltatnam. Tuti nem ennem meg csak azért mert azt mondja.

2022. jún. 9. 20:54
 9/23 anonim ***** válasza:
91%
Játszmázik. Azért, mert veled lehet. Tényleg semmi más nem fog működni, csak ha nagyon következetes vagy. Első hisztire játekot összepakolni es elrakni, nem jatszotok úgy, hogy elrontja mások kedvét és kész. Könyöröghet nyugodtan akármeddig (a játszma része az is). A kajánál megrendelném én is, amit kért, aztán ha nem eszi meg, akkor ez ennyi volt, majd legközelebb jobban meggondolja. Le kellene törni ezeket a játszmákat, mert nagyobb korában egészen komoly dolgokkal, pénzzel stb kapcsolatban is csinalni fogja.
2022. jún. 9. 21:25
 10/23 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ez már vagy 5 éve nem férne bele, de minimum 3. Jól érzed, baromi elkényeztetett. Ahogy írták, a társast az első hisztinél elrakom, legközelebb holnap próbálkozhat.

Persze, majd még 2 ételt rendelnék neki. Na, ne röhögtess. Ajánlok neki valamit, amit tudom, hogy szeret. Ha nagyon tiltakozik, mert mást akar, 1x! elmondom neki, hogy nem fog neki ízleni, de kérhet azt. Viszont, ha igazam lesz, éhes marad, mert nem kap mást. Nem, az enyémet se. Neki is pont annyi lehetősége volt választani,mint nekem.

Amúgy a társashoz hasonló rengeteg helyzet adódik a suliban. Mivel a reakciója nem a korosztályának megfelelő, a tanítók már biztos jelezték volna, ha ott is hasonlóan viselkedik. Ha nem szóltak, rossz hírem van, csak téged szopat, mert tudja, hogy megteheti.

2022. jún. 9. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!