Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik lenne jobb? Lassan...

Melyik lenne jobb? Lassan két éves lesz a kislányom. Bölcsödébe lenne jobb,ha beadnám vagy inkább a nagymama vigyázzon rá aki idős(66éves)amíg dolgozok? Szerintem a bölcsi.Jobb a gyerek társaság.

Figyelt kérdés
2021. okt. 28. 17:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsi egyértelműen
2021. okt. 28. 17:08
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
Nyilvan bolcsi ez nem is kerdes. Nem tudom, hogy kinek az otlete volt, lehet, hogy a nagymama imadja az unokat, de eleg megterhelo azert napi 8-9 orat vigyazni a gyerekre heti 5x.
2021. okt. 28. 17:12
 3/19 anonim ***** válasza:
18%
Ha bölcsiben gondolkodsz azt előbb kellett volna intézni. Kész csoda bekerülni.
2021. okt. 28. 17:14
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Hány órában dolgoznál?
2021. okt. 28. 17:15
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A kisebb lányom 2,5 éve áprilisban lett 2 éves, de februári kezdéssel kaptam egy remek állás lehetőséget. A kicsi a szüleimmel volt (64 és 62 évesek voltak akkor) szeptemberig, utána kezdte a bölcsit. (Mellesleg gyűlölte és megváltás volt számára, hogy màrciusban bejött a covid. Nem is ment vissza a májusi nyitáskor sem, így megint hónapokat töltött a szüleimmel a szeptemberi ovi kezdésig, amit viszont imád)
2021. okt. 28. 17:37
 6/19 A kérdező kommentje:

Mama találta ki és 8órában.

Beveszik a bölcsibe,van hely és szóltunk már,de a mama tiltakozik...

2021. okt. 28. 17:38
 7/19 A kérdező kommentje:
Nálunk csak a mama van.
2021. okt. 28. 17:39
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok. Az lemaradt, hogy a szüleim nagyon aktívak, friss gondolkodásúak, a szőnyegen hemperegve is szívesen játszanak a gyerekekkel, a nevelési elveink is összecsengenek, így ebből sem volt gond, de tény, hogy fárasztó.

Ha úgy látod, hogy a mama nem bírná vagy túl szabadjára engedné a kicsit (mert úgy rövidtávon könnyebb) vagy túl szigorú akkor legyen a bölcsi és betegség esetén (ha már csak lábadozik) akkor vállalhatja, vannak szünetek, nev.nélküli napok, stb.

2021. okt. 28. 17:56
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Bölcsi.

Amúgy meg annyit lesz beteg felhetőleg,hogy így is sokat lesz a mamával.Nem egészséges havi 20 napot 8-9-10 órát a nagyival lenni,én azt mondom.

2021. okt. 28. 18:03
 10/19 anonim ***** válasza:
36%
Aki tanult gyermeklélektant, az tudja, hogy ilyen korú gyerekek nem tudnak igazán együtt játszani, tehát a "gyerektársaság" szinte semmit nem jelent számára. A dolog másik oldala, hogy a bölcsöde sokkal többféle ingert jelent, vannak pedagógiailag bevett hasznos foglalkozások, tevékenységek és több felnőtt személy is jelen van a gyerekek körül. Egy nagymama egyedül, akinek nyilván van dolga a háztartásban és nem tud minden pillanatban figyelni a gyerekekre, nyilván kevésbé "hatékony". De mindehhez hozzá kell számítani a gyerek természetét, az idegen környezethez és idegen emberekhez való alkalmazkodási képességét, idegrendszeri fejlettségét. Arra viszont mindenképpen gondolj, hogy minden betegséget elkap a gyerek a bölcsödében, tehát időközönként a nagymama nélkülözhetetlen.
2021. okt. 28. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!