Artok a gyerekemnek ha ezentul nem adok nekik kenyetfelet, tesztat, peksutit, gabonakat stb?
Nem szabad. Az étkezés 80%-ának szénhidrátnak kell lennie... Attól működik az agy. Természetesen lassú felszívódású és zöldségből, gyümölcsből nyert szénhidrátról beszélek. Ajánlom ezt tanulmányozni, ha tényleg egészségesek akartok lenni:
Troll?
Miért a tésztafélékről állítanad le, amikor a fast food a problémád?
Egyébként baja attól se lenne. Aki gluténérzékeny se eszik.
Szerintem ennyire nem szabad megvonni a szénhidrátot, de lehet jóval kevesebb arányban és egészségesebb formában enni. A puffasztott, extrudált, ledarált, előre megrágott "hungarocell" :D áruk egyébként hiába köles vagy rizs, sokkal gyorsabban felszívódnak, mint egy magos kenyér vagy köles tészta. Gyümölcsöknél is mondjuk egy banán van olyan hízlaló, mint egy tábla csoki, mondjuk legalább vitaminnal és némi rosttal persze, de itt is megnézheted, hogy mit érdemes, mit kevésbé és milyen napszakban.
Mézet pl. pont vacsorára nem adnék, inkább tízórai vagy uzsonna, ugye reggel nem jó, mert felnyomja a vércukorszintet, de este meg nem jó, mert nem mozogja le, viszont felpörgeti.
Tofut, vagyis szóját sem tartják már feltétlen egészségesnek, olvass utána.
A mozgás meg ugyanannyira fontos, mint az étkezés, tehát az is kérdés, menyit néznek képernyőt :) Tehát simán lehet egy hamburger akár jobb választás, mint egy tofus abonett, abban legalább van saláta és nem lesz 10 perc múlva hisztis az éhségtől. Csak mozogjon.
Én sem értem, miért a gabonán hisztizel, ha a kóla meg a chips a probléma. Amiket leírsz, oké, de mondd, te is kizárólag ezeket eszed? Én megőrülnék, ha holnaptól csak ilyeneket ehetnék. Főtt ételt nem is kapnának, vagy mi? Egyrészt. Másrészt szerinted ha egy gyerek ma kólán meg gyorskajan él, akkor masnaptól majd szívesen megeszi ezeket?
Add neki azokat a dolgokat, amiket te is eszel, ne mást. Kóla, chips, csoki egyszerűen ne legyen otthon. Hamburgert csak gourmet helyen egyetek, ne menjetek mekibe. Szerintem ennyi elég.
Mi is szeretjük a hamburgert a de szószokon kívül mindent én csinálok. Sokkal finomabb mint egy meki :)
A gyerekeid meg ha fejed tetejére állsz sem fognak mást enni azonnal. Fokozatosan kell átállni, normális étkezésre nem arra amit te írtál
"Jelenleg kola, chips, hamburgerhez vannak hozzaszokva"
Gondolom, nem maguknak veszik ezeket meg... Ehelyett már ne egyenek szendvicset sem, meg tésztát, szénhidrátot.
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!