Kinek hogy sikerült a beszokatás/beszokás a bölcsibe? Milyen pozitív, negatív változásokat vettetek észre a gyerekeiteken (ha van ilyen)?
Mi szept. 6-án kezdtük, a legnagyobb és legpozitívabb változás, hogy az addig nagyon rossz evő kislányom ESZIK!!!!! :):):):) - a közösség hatása (ja és a levest is úgy eszi meg egyedül, hogy nem folyik a nyakába)
Tegnap szószerint azt mondta délután, hogy 'Anya! Hamitát! Éhes vagyok. - ilyet 2 év alatt sose hallottam még tőle, mindig üldözni kellett a kajával.
Szintén pozitív tapasztalatok, többek közt az is, amit te tapasztaltál. A fiam alig volt hajlandó enni, a bölcsiben meg farkasétvágya van, és BÁRMIT megeszik, azt is, amit a többi gyerek otthagy (pl. kelkáposzta főzelék).
Beszoktatáskor semmi sírás rívás nem volt, első két nap kicsit bátortalan volt (ugye akkor még én is ott voltam vele), aztán már szaladgált ő is a többiekkel. Amikor először kellett otthagynom, kicsit legörbült a szája, de ahogy a kezébe adtak valami játékot, máris nem volt semmi gond.
Azóta is minden nap mosolyogva megy a bölcsibe és szalad játszani.
Eddig nálunk sem volt sírás - remélem ezután sem lesz :)
Reggelente mosolyogva megy be és alig akar kijönni, amikor megyünk érte :)
Az alvással még vannak gondok, de azt mondták a gondozónénik, hogy majd megszokja, eddig max fél órát aludt, holott itthon déltől du. 3, 4-ig alszik (de sötétben és csendben, ami a bölcsiben nem megoldható).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!