Nyitott ablak-para. Más is van ezzel így? Bármi használható tipp, ami segíthet?
3. emeleten lakunk. Sajnos az ablakra nem szerelhetünk rácsot. Viszont ahogy itt a jó idő, szinte egész nap nyitva van az ablak. Én meg emiatt állandóan ideges vagyok. Hamarosan 3 éves lesz a fiam. Nyilván ezerszer is el lett neki mondva, hogy nem mászhat fel az ablakhoz. Ha ki akar nézni, akkor szólnia kell. De az ördög nem alszik...
Állandóan idegesen csukogatom az ablakot, ha kimegyek a konyhába, vagy elmegyek pisilni. És folyton azon parázok, ha néha kimegy a fejemből egy pisilés idejére, hogy úristen, nehogy most találja ki, hogy felmászik kinézni és kiesik...
A kanapé az ablak mellett van, de mindegy is, mert bármikor oda tud tolni széket is, ha olyanja van.
Másnak is volt ilyen parája, akik emeletesben laknak? Ti hogy oldottátok meg?
Vidd magaddal a gyereket és probléma megoldva.
8. emeleten lakunk. Akkor szellőztetünk telibe, ha tudjuk figyelni az ablakot vagy a gyereket.
Bukóra nyisd. Azt nem tudja átváltani teljes nyitottra.
Szintén 3.-on lakunk,6 éves a gyerek.
Szúnyogháló, na neee... szúnyogok ellen véd, a gyerek úgy kiesik rajta, mint a fene!!! Próbáld már ki, hogy kicsit megnyomkodod, vizsgáld meg a széleit is! Ott fogja elengedni az anyag, bárhogy is van megcsinálva!
Ablakok bukóra, néha pedig meggondoltan gyors kereszthuzat elég, ill. éjjel lehet egy nagy szellőztetés, mikor frissebb a levegő.
Mi is csak bukóra hagyjuk nyitva, ha nincsen felügyelet és az összes bukhatóra nyithatón van zárható kilincs. Abban a pozícióban zárod, amiben akarod, csukva, bukón, aztán kiveszed a kulcsot és nem lehet a kilincset elmozdítani. Nem vagyok extrém parás, de nálunk a kisebb sajnos autizmussal él, hiperaktív, saccperkábé zéró realitás és félelem-érzékkel, ergo hiába kisiskolás, nála még mindig így zárom az ablakot, ő például eleve csak nyitott ablaknál hajlandó aludni is, ez is az egyik "heppje", egyedül akkor engedi becsukni, mikor kintről túl meleg jön be, a nyári hónapokban nappal. Ott bukón van rögzítve a zár. Amikor Ő volt mászós, kúszós, elindulós korban, akkor cseréltük le a zárakat.
Mivel viszonylag új ablakaink voltak akkor, ezért a céget hívtam, akik beszerelték anno, ők rakták fel rá a kompatibilis kilincseket.
lehet kapni rengeteg helyen, az ablakok többségére szerintem szerelhető ilyen, hacsak nem valami nagyon spéci szerkezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!