Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Használhatok gáz főzőlapot és...

Használhatok gáz főzőlapot és beépíthető gázsütőt palackról? A házban már nincs gáz, vagyis a csong az ablak alatt, de újra bekéne hozni. Hűszivattyús fűtésem van, viszont a sütés nagyon tré villannyal.28f

Figyelt kérdés
Nem tudom mit kell megnézni, vagy mit kell tenni, hogy használhassam. Így szeretném használni. Macera lenne behozni a gázt, mivel le is dugaszolták, teljes felújításon esett át az általam megmaradt ház. eredetileg konvektorok voltak, de a falakon kívül kb semmi nem maradt, beleértve a tetőt is.... Még nem vettem meg a 2 készüléket, ezért kérek tanácsot, milyet kell hogy vegyek, hogy működjön gázpalackról. a palacknak a helyét már kialakítottam ( bútorasztalos vagyok) a konyhaszekrényben, csak nem tudom milyen gépeket kell vennem hogy működjenek is. Tudom hogy szoktak régi gáztűzhelyt üzemeltetni palackról, de nekem sosem volt olyanom és nem értek hozzá.
2019. nov. 30. 17:55
 1/4 anonim ***** válasza:
54%

A földgázas és PB-palackos készülékek a fúvókában különböznek, illetve a fúvókacsere után be kell állítani láng nagyságát, illetve légkeverést.

Ezt a gázszerelők meg tudják csinálni, vagy eleve olyan készüléket kell venni, ami PB-re van állítva.

Társasházban lennél gondban, ahol tiltják a palackos megoldást, de saját házban te vagy a főnök.

2019. nov. 30. 18:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem. Hát lehet hogy mielött megveszem a boltot megkérem, hogy eleve úgy szállítság ki, ha jó fejek lehet megteszik, mármint ha értenek hozzá, vagy nemtudom. azt tudom hogy kell egy nyomásszabályzó, az rendben van de még kell egy T idom szelep elosztó is, hogy mind a két készülék mehessen a palackról. Lehet azért hívok valakit hozzá.... :D
2019. nov. 30. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Előbb nem szóltam az üzemeltetési feltételekről, mert arra is figyelmeztet a gázszerelő: kapjon levegőt, a szigetelt ablakokkal, ajtókkal vigyázni kell!

Viszont ilyen szempontból is könnyebb a helyzeted, mert a vezetékes szolgáltató szigorú feltételeket szab és költségekbe ver, másképp nem kötik be.

Így viszont nem pofázhatnak bele semmibe.

Mellesleg a garanciához is szükséges lehet a gázszerelő.

2019. nov. 30. 18:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Pedig a villanysütők sokkal jobbak, mint a gázosok.
2019. nov. 30. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!