Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Januárban lesz két éves a...

Januárban lesz két éves a lányom, ti hogyan téliesítenétek a babakocsiját?

Figyelt kérdés
Egy Maxi Cosi Mura 3 babakocsink van, tavaly télen még kezeslábas overállba öltöztettem (csak tavasszal kezdett el járni, télen még kinti cipője sem volt, az overáll amolyan kisbabáknak való talpas volt), és plédekbe csavartam, így fogalmam sincs a bundazsák és lábzsák fogalmak jelentéséről. Idén már hamar lerúgná magáról a plédeket, és megfelelő babakocsitéliesítés mellett a síoverállt sem adnám rá amikor pl. csak a boltba ruccanunk ki. Szóval a bundazsák az olyan kisbabáknak való valami? Egy majdnem kétévesnek ti hogyan készítitek fel a babakocsiját a hidegebb napokra?
2010. szept. 17. 02:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

HA NEM MUSZÁJ, akkor egy 2 évesnek már nem kell babakocsi, sétálhattok is!

Ezt a gyengébbek (a kistelepülése élő, 13 kg-os gyermek anyukája) kedvéért emeltem ki!

Egyébként én már 1,5 évesen sétáltattam. Hihetetlen távokat képesek megtenni! A város egyik végéből a másikig, kb. 1 óra pihi után az ismerősöknél és vissza is sétált, mikor még nem töltötte be a 2-t. Egyébként cangázni is lehet!

Akkor most engem is tessék sajnálni, amikor már nem volt babakocsi(tönkre ment) és esőben sétált a gyerek,persze esőkabátban, próbáltam fogni a kezét,miközben a másik kezemben igyekeztem az esernyőt a fejem fölött tartani,miközben mind a 2 kezem teli volt! Akkor én már istennő vagyok?

Brutális egy világban élünk,hogy egyből muszáj neki esni a másiknak!

2010. szept. 17. 17:33
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Csatlakozom.

Az én lányom 1 évesen nem ült már babakocsiban.Eleinte persze rövidebb távokat sétáltunk.De most 2 évesen tovább birná mint én.Szóval szerintem 2 éves gyerek már le tud sétálni hosszú távot is.Ez inkább a szülő "kényelme" nyilván gyorsabb a babakocsi,és eszembe nem jutna babakosiba ültetni:)

De ez csak egy vélemény..aki nem tartja képesnek a 2 éves gyerekét arra hogy akár télen sétáljon, az babakocsizzon csak nyugodtan.

2010. szept. 17. 20:33
 13/24 anonim ***** válasza:
nem értem én ezt,miért muszály kisétáltatni a belét a gyereknek ha nem muszály.A város eggyik feléböl a másikaba mert már 2-éves úr isten még csak 2éves gondolkozz már még csak 2éve születtem.miért kell lejárnia a lábát.mire el mész vele egy játszó térre vagy játszóházba kedve nincs szegénynek élnie.Kedves kérdező.én olyan bundazsákot vettem ami alul cipzározható a teszveszen 3000ft volt.
2010. szept. 18. 00:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
igen, en, amikor babakocsiba ültettem 2,5 evesen, a sajat kenyelmemet is figyelembe vettem, mert a dolgokat, amiket vasarolunk, be tudom rakni a babakocsi aljaba, 3-4 ora helyet 1,5-2 ora alat megjarjuk a varost oda-vissza, vasarlassal, es meg lesz idöm az ebedet is megcsinalni. A dolog nem arrol szol, hogy a gyerek akarata ellenere is bele kell tuszkolni a babakocsiba, ha nem setalni akar, akkor is. De igen, vannak olyan helyzetek, amikor kenyelmesebb ugy, mint, ahogy vannak olyan helyzetek, hogy neked is, nekem is kenyelmesebb autoval menni.
2010. szept. 18. 08:28
 15/24 anonim ***** válasza:

Aki szerint egy 2 évesnek NEM MUSZÁJ babkocsiban ülnie, attól kérdzezem:

Hogy mennél el egy most 1,5 éves (márcisuban lesz kettő) gyerekkel, egyí kb 1 km-re lévő normális boltba(nem oylan sarki szutykokba járok) , ahova vásárolni járok???

Ha gyalog mennék, max vacsora lenne.

Ráadásul a babkocsi kosara hatalmas, jó sok minden tudok venni?

Vagy menjek inkább kocsival?

Nem faluban élek, ahol hanem Bp-en, itt azért vannak távolságok és választék, akkor meg nyilvánvaló ott vásárolok, ahol tetszik.

Ettől még lányom ugyanúgy szokott gyalogolni, erdőben kirándulunk,ott is simáén gyalogol nem egy elkényelmesedett kiscsaj, sőt.

Vagy fáj, hogy az én gyerekem szereti a babakocsit??

2010. szept. 18. 10:51
 16/24 anonim ***** válasza:

A 13 kg-os, falun élő kisfiú anyukája vagyok megint....

senkinek nem estem neki, de mint látod, nem csak én vagyok ezen a véleményen. Egyébként már ne is haragudj, nem egyformák a gyerekeink....a Tiéd talán tud kilométereket gyalogolni, az enyém nem. Sokat sétálunk így is, de ha elfárad, nem fogom a karjánál fogva hazahúzni, cipelni pedig nem bírom már, főleg ha vásárlásból jövünk. Nem is várom el tőle, hogy annyit menjen 21 hónaposan, ami még nekem is megterhelő....

2010. szept. 18. 13:44
 17/24 anonim ***** válasza:

Bocs,de nem ismeritek a biciklit? Az gyorsabb a babakocsinál,és fel is lehet cuccolni rendesen.

Aki inkább kilómétereket képes boltba menni,mert Ő a "közeli szutykokba" nem hajlandó járni, az inkább ne szóljon, hanem csinálja okosan: a kenyér nagyjából egy árban van mindenhol, a felvágott is. Ezek azok,amiket egy ember minden nap megvesz. A többi: wc papír, zsepi mosogatószer, pelenka, édesség, hús árú.. ezeket előre is meg lehet venni,és akkor csak heti 1-2 alkalommal kell a távolabbi boltba mennie. (amúgy az én 1. szülöttem is márciusi,most 3,5 éves)

Akinek muszáj messze menni hogy meg tudja venni a kenyerét,arra nyílván ez nem vonatkozik.

No meg azt a gyereket-már persze ha van olyan- valakire rá is lehet bízni. (Nekem nincs.) Egyébként élvezik ha sétálhatnak. Az enyém is volt, hogy elfáradt, de azt a kicsit már igazán kibírta, ismerte az utat, tudta,hogy pár perc és hazaérünk.

Én nem azt mondom,hogy kötelező a séta. Mindenki maga tudja,hogy mennyit szokott a gyereke sétálni. Nem árt a séta, kicsit mozog,kicsit elfárad.

Sokszor csodálkozom,hogy sokan még a 3 éves gyereket is beleültetik a babakocsiba, pedig az már aligha totyog-tapasztalat.

Innestől szerintem nincs miről beszélni, mert hát mindenki maga tudja,hogy mit csinál,és hogy csinálja. Nem de?

2010. szept. 18. 18:05
 18/24 A kérdező kommentje:

Hűha, nem gondoltam, hogy egy ilyen kérdés is képes indulatokat kiváltani, bár már megszokhattam volna, hogy a gyereknevelés témában minden kis apróságon lehet vitázni.

Próbálom úgy felfogni, hogy akik azt írták, ugyanmár, nem kell egy kétévesnek babakocsi, nem kioktatni akartak, csak a véleményüket írták meg, ahogy mások is.

De azért had mondjak el pár dolgot: a lányommal nemhogy a babakocsit nem tudtuk volna elhagyni egy éves kor után, de még a járástól is elég messze volt akkor. 14 hónapos volt, amikor egyáltalán kapaszkodás nélkül fel tudott állni (9 hónaposan kapaszkodva), és 15 hónaposan tette meg az első kapaszkodó nélküli lépéseit. És innen még a magabiztos járás nem két nap volt. Születése óta mindent kicsit később csinál, egyedül a csacsogásban jeleskedik, mert már jónéhány hónapja egyfolytában dumál (mondatok, ragozás, versikék, minden amit akartok). Ez olyan, mintha valaki azt bizonygatná a két évesen még csak pár szót gagyogó kisfiú anyukájának hogy márpedig ilyen korban már illene csókolommal köszönnie a szomszéd néninek.

Másképp fejlődnek gyermekeink, és ez így van jól.

És preferenciáik is mások. Az én lányom nem szeret sétálni. Nagy ügy. Nekem is kényelmes, hogy a babakocsi aljába betehetem a csomagokat.

Szoktunk biciklizni, főleg nyáron mentünk minden nap, imádta is. Minden elismerésem azoké az anyukáké, akik elég sportosak a télen hóban-fagyban-szélben bringázáshoz, de én különösebb lelkiismeretfurdallás nélkül vallom be, hogy nem tartozom közéjük.

Köszönöm a kérdésre válaszolók sorait. Meg a többiekét is. Újabb sarkalatos pontjára bukkantunk a tökéletes gyermeknevelésnek.

2010. szept. 19. 05:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom,ki hogy van vele, de szerintem itt nem vitázott senki.

És hogy a Kérdező gyermeke hogy mit tud és mit nem, csak újfennt azt tudom írni, hogy "mindenki maga tudja..."

2010. szept. 19. 09:53
 20/24 anonim ***** válasza:

18:05-nek

De ismerjük a biciklit, viszont inkébb babkocsoval megyek.

Ja, majd hátizsákot, vagy puttonyt kötök a hátamra, felültetem hátra gyereket és úgy megyek.

Aztán hátha ki is vasalnak, vagy esek a baromi nagyot.

Szoktunk biciklizni, de az amolyan családi program szokott lenni.

Ez nem falu, ahol félóránként elmegy egy autó:-))))

És ne mér te döntsd el, hogy hol vásároljak.

Igenis elmegsyek ill.elmegyünk BABAKOCSIVAL a Spar-ba , mert nekem az a szimpatikus, mert szeretm, ha van válsazték

És nem megyek a sarki szutyokba (mert drága és nincs választék),csak ha muszáj valamint nem megyek nagybevásárolni a pl a tescoba, mert egy undorító helynek tartom.

Szóval te csak kerekezz nyugodtan,mi megyünk babkocsival

2010. szept. 19. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!