Hogyan tudjuk rávenni, hogy megszeresse a futó biciklit?
Mi ilyenekkel kezdtünk olyan 22 hónaposan. Az egyik a miénk volt, a másikat kölcsönkaptuk.
Az előbbivel kezdtünk és a másikkal folytattuk. Sajnos hiába tudta az előbbi, amit a másik, vagyis, hogy dupla, stabilabb kereke volt hátul, mert amikor teljesen összezártam neki, érezte hogy más az egyensúlya és az elsőre nem jött be neki. Persze, hisz az egyensúlyt megtartani melós dolog az idegrendszernek 😂
Most 26 hónapos és simán megy a normál futóbiciklivel.
Plusz mikor már rövid távon egész jól ment, kimentünk a Margitszigetre, ahol a sziget feléig a játszótérre bringával ment. Hazafelé meg azt játszottuk a belső sétányos részen, ami brutál sima, tök jól gurul rajta a kerék, hogy én hátráltam és kapjon el. Ezek után sokkal könnyebb azóta "hosszabb" távokra vinni.
"Majd lesz rendes biciklije pót kerékkel."
Minek a pótkerék? Teljesen felesleges, egy hibás mozgást tanít be.
Az összes szülőt ráültetném egy pótkerekes bicajra aki szerint ez jó ötlet a gyereknek. Totál más fizikája lesz a biciklinek, abszolút nem az ami kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!