Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki mindig rácsapott a gyerekr...

Aki mindig rácsapott a gyerekre, ha rosszat csinált, annak a gyereke később agresszív lett?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy beigazolódott e az, hogy ha rácspunk, akkor agresszív lesz a későbbiekben? Az válaszoljon, akinek már van nagyobb gyereke, és mikor kisebb volt hasonlóan büntette.
2010. szept. 16. 13:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
szerintem a nevelő célzatú kézrácsapástól nem lesz semmi baja,és agresszív sem lesz.amikor valami rosszat csinál az első,hogy elmondod határozottan,hogy nem szabad,ha nem reagál rá,vagy ugyanúgy csinálja akkor mondod hogy rá csapok a kezedre ha még egyszer megteszed,mert nem szabad.ha még mindig csinálja,rá csapsz picit a kezére,ha legközelebb megint csinálja,ugyanúgy elmagyarázod neki,hogy rá csapsz a kezére mert azt nem szabad.szerintem akkor lenne agresszív egy gyerek ha folyamatosan csak ütnék,és neki fogalma se lenne már épp miért is kapott ki,mit nem szabad.18 éves fiam van,és rá csaptam a kezére igy ahogy leírtam,nem lett agresszív,sosem bántott másokat.most is igy próbálom nevelni 20 hós fiamat is.
2010. szept. 16. 15:59
 12/14 anonim ***** válasza:

A rácspást én is alkalmazom,de ez nálunk nem sűrű, és tényleg csak rácsapás,nem fáj nekik. Általában a "nem szabad" is elég, ha mégsem,akkor bünti van. Akkor csapok a kezükre,ha nagyon ideges vagyok.-ez sem jó persze,de van ennél milliószor rosszabb is:

Nővérem a gyerekeit rendszerint megverte (volt,hogy szíjjal) ,aminek az lett a következménye, hogy a 2 nagyobb (akiknek a verésből bőven kijutott) egyszer pl 10.000 ft-ot nyúltak le az anyjuk tárcájából. Meg azt a kaját,amit a suliban nem ettek meg,eldugdosták a ruháik mögé,meg kikenték eperrel a szobájuk falát, és a pisivel teli csipszes zsacsit a szekrény mögé tették.

2010. szept. 16. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:
15,59-as vagyok.Csak egy perc erejéig untatnálak még.Engem anyám rendszeresen vert,de elég durván,apán sosem emelt ránk kezet,ő messze dolgozott igy nem is tudott beleszólni anyám veréseibe.később mikor nagyobb lettem már nem érdekelt hogy megver,tudtam kibírom,3 perc és túl vagyok rajta,de apám szomorúsága az arcán mély nyomott hagyott.inkább ő érte nem csináltam semmi ami rossz volt.ez többet ért,mint anyám "jó"nevelési módszerei.
2010. szept. 16. 17:44
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú távú tapasztalatom nincs, csak rövidtávú. Amikor még egész nap együtt voltunk a kétéves eleven kisfiammal, gyakran eljárt a kezem, mert rettenetesen nehezen kezelhető és hisztis volt, amiket csinált több volt a soknál. De amióta közösségbe jár minden nap, és én keveset lehetek vele, örülök, ha látom őt, és sokkal türelmesebb vagyok vele. Amíg együtt voltunk, ő is agresszív volt, visszaütött, rugott, harapott. Amióta a munka és a bölcsi miatt kevesebbet vagyunk együtt, sokkal "felnőttesebb", türelmesebb, nincs szükség fenékre csapásra.
2010. szept. 16. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!