Mennyire agresszív a 3 éves fiad?
Lányom van,májusn 27.-én lesz 3 éves...
Igen a fent említett dolgokból gyakran csinál ezt-azt,
mindég valami csintalanságot művel.állandóan figyelni kell...
Viszont kisbarátokkal,barátnőkkel elég visszahúzódott...
A hugival jól elvan
Júniusba lesz három a kisfiam. Őrá is jellemzőek a fentiek. Én azt vettem észre hogy a tv, nagyon rossz hatással volt rá (még a reklámok is) azóta visszafogtuk a tvnézést, CSAK esti mese,az is csak a DUNÁN. már az M2n is ki volt téve a 12 karika.. RÖHEJ!! Én úgy láttam a meséből is szedi, de valamilyen szinten életkori sajátosság. az enyém is dobálja az állatkákat (ugyanis bírkóznak, veszekednek, és élik a kis életüket) Lassan már csak Thomast nézünk mert az NORMÁLIS mese. Oda kell figyelni és le kell állítani ettől többet nem tehetünk.
A többi gyerekkel is simán kiabál, kioktatja őket.. :( hogy mit szabad és mit nem. FEladja a leckét. Kitartás, és ne engedd amit nem látsz jónak, még akkor sem ha "életkori sajátosság" :) A hiszti is az mégis kordában tartjuk ;))
28 hónapos. 3 hónapja kezdte a bölcsi, a nagyobb csoporttársait állítólag csak akkor, ha oka van rá (fellökték, elvették a játékot), a kisebbeket viszont minden ok nélkül meg-meg üti. A játékait csak a legalább 2 évvel idősebb gyerekeknek hajlandó megmutatni, a kisebbek kezéből ordítva kitépi. Cserélni is csak akkor hajlandó, ha a másik által felajánlott tárgy legalább olyan izgalmas, mint a nála lévő kedvenc játéka. Ilyen meg ugye a kisebbeknek nem nagyon szokott lenni. Egy homokozóforma őt nem nagyon hatja meg.
Velünk sokat veszekszik (elég temperamentumos család vagyunk, így ezen sajnos nincs mit csodálkozni).
Az autóit ő is gyakran üti a földhöz, akkor, ha valami nem úgy sikerült, ahogy ő szerette volna. Illetve ő inkább alkalmi süketet játszik, ha nincs kedve megtenni, amire kértem.
A bölcsis gondozók azt mondják, valószínűleg hiányzom neki, azért próbálja a kicsiket bántani, s hogy ez remélhetőleg el fog múlni.
én fiam 2.5 éves
sajnos tőlem tanulta el a gorombáskodást amikor szigorú vagyok ,észre veszem hogy ugyanúgy cselekszik,én mozdulatomat utánozza .Fenyít ,emeli csapásra a kezét ...
még csak 2 éves a gyerekem, de nagyon hasonló.
kicsit kétségbe is vagyok esve.
az én fiam 3éves mult, soha nem agresszív, de ő már babakora óta kis csendes, visszahúzódó. soha se mondtak rá olyan jelzőket- hogy pl a szeme sem áll jól- ő mindig egy kis nyugodt angyalka volt.
ez biztos személyiségfüggő- nálunk szerencsére a kisöcsivel is kedves, néha irigy, de ha pl a kicsi elvesz tőle egy játékot, amit nem szeretne odaadni, akkor nem üt-ver-kiabál-dobálózik, hanem szimplán elbőgi magát! :-) Ő mindig ilyen volt.
Mostanában az egy évvel nagyobb unokatesótól tanult kis vagányságot, már valamennyire meg tudja magát védeni. De ha ősszel kezdjük az ovit, biztos lesznek nehézségei... Hát ez van.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!