Aki mindig rácsapott a gyerekre, ha rosszat csinált, annak a gyereke később agresszív lett?
Igen,engem bizony sokszor a szüleim megvertek,
légycsapóval,gumicsővel,sőt gumibottal is.Agressziv lettem
és eléggé kiölték belőlem az érzéseket is....
Én mindig kikaptam, ha megérdemeltem, sosem nagyon, de azért kaptam. Nem vagyok agresszív, sőt, a mai napig úgy gondolom, hogy megérdemeltem, lehet már nem is élnék, ha nem csattan, néhány jó irányzott anyai pofon:)
Szerintem agresszív az a gyerek lesz, akinek nem magyarázzák el, hogy mit miért kapott, és akit ütnek akkor is, ha csak éppen ingerült a szülő.
A fiam is kapott már, de először mindig megpróbálom szép szóval (pl. konektor), de ha 150. alkalommal is bele akar nyúlni, akkor beígérek egy popsira verést. És ha utána megint belenyúl, akkor kap is. Így erről le is szokott, pedig nagyot sosem kap, és még a pelus is felfogja.
Igen sajnos agresszív lesz,így rendezi ő is a konfliktusokat a későbbiekben.Két gyerekem van,a nagyobbal minden rendben volt,de sajna a kisebbre napi szinten rácsaptam.Nem vagyok rá büszke.Nagyon kevés türelmem volt hozzá,mert egyrészt súlyos családi gondjaink voltak,az egyik szülőmet is elvesztettem akkoriban,és hát nem voltam a toppon lelkileg,nagyon ingerlékeny voltam.A kisebb meg hétördög,minden nap kihozott valamivel a sodromból....(bútorokra mászás,kiszökött a lakásból,sok mindenben kárt tett)
Amikor észrevettem,hogy ő is agresszív,üt,karmol,csíp,rugdos,mindegy csak fájdalmat okozzon ha mérges,akkor magamat láttam meg benne.Na ott elgondolkodtam,és alapjaiban kezdtem el változtatni saját magamon,és így a kicsi is változott.
Egyébként rám is gyakran rám csaptak,nekem sem kedves emlékek,és nem akarom,hogy a gyerekeim erre emlékezzenek felnőtt korukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!