Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki mindig rácsapott a gyerekr...

Aki mindig rácsapott a gyerekre, ha rosszat csinált, annak a gyereke később agresszív lett?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy beigazolódott e az, hogy ha rácspunk, akkor agresszív lesz a későbbiekben? Az válaszoljon, akinek már van nagyobb gyereke, és mikor kisebb volt hasonlóan büntette.
2010. szept. 16. 13:15
1 2
 1/14 anonim válasza:
Szerintem inkább visszahúzódó lesz a gyerek , bár ez elég sokmindentől függ.
2010. szept. 16. 13:22
 2/14 anonim ***** válasza:

Igen,engem bizony sokszor a szüleim megvertek,

légycsapóval,gumicsővel,sőt gumibottal is.Agressziv lettem

és eléggé kiölték belőlem az érzéseket is....

2010. szept. 16. 13:23
 3/14 anonim ***** válasza:
Én egy ismerősöm gyerekénél látom ezt: Ha anyának valami nem tetszik, üt... ha a gyereknek vmi nem tetszik, amit a másik gyerek csinál, ő is üt... anyától tanulta.... :(
2010. szept. 16. 13:25
 4/14 anonim ***** válasza:
Volt osztálytársam,(egy elismert orvos házaspár fia...)akihez ha csak közelitettél,hirtelen mozdulatot tettél,takarta el az arcát,és reszkettett hogy megütöd.Nem emlékszem hogy bántott volna valkit,nagyon félt még a nála kisebb lányoktól is.Viszont ugyanerre tudok ellenpéldát is,változó,szerite gyereke válogatja,de ugy gondolom az a gyakorib hogy agressziv lesz az ilye gyerek.
2010. szept. 16. 13:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem elverésre gondoltam, hanem ha csak rácsap a fenekére vagy a kezére, ha rosszat csinált.
2010. szept. 16. 13:36
 6/14 anonim ***** válasza:
Úgysem fogja senki azt mondani,h igen,megbántam,mert verekedős lett a gyerekem...
2010. szept. 16. 13:38
 7/14 anonim ***** válasza:
Az én apámat verte az apja. Az elmondások alapján nagyon verekedős gyerek volt, gondolom így vezette le az otthon kapott testi és lelki terrort. Felőttként nagyon nyugodt, társaság kerülő ember lett. Soha nem emelte fel a kezét, soha nem emelte fel a hangját. Gyönyörű gyermekkorunk volt.
2010. szept. 16. 13:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Én mindig kikaptam, ha megérdemeltem, sosem nagyon, de azért kaptam. Nem vagyok agresszív, sőt, a mai napig úgy gondolom, hogy megérdemeltem, lehet már nem is élnék, ha nem csattan, néhány jó irányzott anyai pofon:)

Szerintem agresszív az a gyerek lesz, akinek nem magyarázzák el, hogy mit miért kapott, és akit ütnek akkor is, ha csak éppen ingerült a szülő.

A fiam is kapott már, de először mindig megpróbálom szép szóval (pl. konektor), de ha 150. alkalommal is bele akar nyúlni, akkor beígérek egy popsira verést. És ha utána megint belenyúl, akkor kap is. Így erről le is szokott, pedig nagyot sosem kap, és még a pelus is felfogja.

2010. szept. 16. 13:57
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz a nevelés...
2010. szept. 16. 14:00
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen sajnos agresszív lesz,így rendezi ő is a konfliktusokat a későbbiekben.Két gyerekem van,a nagyobbal minden rendben volt,de sajna a kisebbre napi szinten rácsaptam.Nem vagyok rá büszke.Nagyon kevés türelmem volt hozzá,mert egyrészt súlyos családi gondjaink voltak,az egyik szülőmet is elvesztettem akkoriban,és hát nem voltam a toppon lelkileg,nagyon ingerlékeny voltam.A kisebb meg hétördög,minden nap kihozott valamivel a sodromból....(bútorokra mászás,kiszökött a lakásból,sok mindenben kárt tett)

Amikor észrevettem,hogy ő is agresszív,üt,karmol,csíp,rugdos,mindegy csak fájdalmat okozzon ha mérges,akkor magamat láttam meg benne.Na ott elgondolkodtam,és alapjaiban kezdtem el változtatni saját magamon,és így a kicsi is változott.

Egyébként rám is gyakran rám csaptak,nekem sem kedves emlékek,és nem akarom,hogy a gyerekeim erre emlékezzenek felnőtt korukban.

2010. szept. 16. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!