Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Férjetek mennyire társ a...

Férjetek mennyire társ a gyerekek fegyelmezése, jóra nevelése terén?

Figyelt kérdés
Néha nagyon elkeseredek, pl. most is, mert a férjem szinte teljesen rám hagyja a gyerekek fegyelmezését. Ő is rájuk szól, de nem követeli meg tőlük, hogy be is tartsák, amit kér, vagy amit nem enged és általában szól nekem, hogy "gyere anya, szólj rájuk", vagy ha én szóvá teszem, hogy ezt vagy azt miért engedte meg, a válasz, hogy hiába szólt rájuk. Ha nem fogadnak neki szót, ő nem töri magát, hanem hagyja had csinálják, nekem ettől égnek áll a hajam és mindig szóvá teszem, hogy EGYÜTT EGYFORMÁN neveljük őket. Sokszor rámtör az a rossz érzés, hogy nem vagyok jó anya, mert sokszor összetűzésbe keveredünk a gyerekekkel(3 és 1 évesek), mert én nem hagyok rájuk mindent, nem akarom, hogy emiatt kevésbé szeressenek, ne kötődjenek hozzám úgy, mint az apjukhoz, nem akarok én lenni a "gonosz anya". Más is jár hasonló cipőben?
2010. szept. 15. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én párom ugyanez.

Fiúnk 20 hónapos. Örök vita ez nálunk is.

Mostmár oda jutottunk, hogy rám ugyahogy hallgat, a páromat pedig hülyére veszi, hisztizik neki, de csak neki, ráüt, megharapja-mert apa nem szól érte.

Hááát én már úgy vagyok vele, hogy a kedves párom így járt.

Pár év múlva mi lesz, nem tudom, előre félek.

2010. szept. 15. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk inkább pont fordítva. A férjem mindenért rászól, szerinte én túl sok mindent ráhagyok. Mondtam neki, hogyha ő lenne vele egész nap, akkor ő sem csesztetné mindenért. Már beleuntam, hogy mindent tiltsak neki. Pl. ha kipakolja a konyhában az edényeket, hát legyen, addig is tök jól elvan vele. Majd visszapakolok. A férjem ezen tök ki van akadva, ő mindig rászól, de szerinte semmi értelme, ha én meg hagyom.
2010. szept. 15. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is apa az engedékenyebb.Én azzal magyarázom,hogy egyrészt keveset van velük ezért nem akad ki olyan hamar,másrészt az alatt a kis idő alatt nem akarja őket fegyelmezni,mert sz@rul érezné magát miatta...

Én azt találtam ki,hogy csak a nagyobb volumenű dolgokban kértem a támogatását.Pl azért nem esünk mindketten a gyerekeknek mert mondjuk nem rakták el a cipőt vagy játékot,de ha pl: komoly magatartásbeli gondunk van velük,akkor mindketten elbeszélgetünk velük...

Nálunk jó ötlet volt az,hogy leírtam kb 15 ponba azt,hogy konkréte mit várok el a gyerekektől,

pl ne keljenek fel az asztaltól amíg mindenki nem végzett az ebéddel,

-használják a légyszíves,és köszönöm szót,

-csak öltözés és reggeli után van játék,vagy mese nézés hétvégén stb...

Megmutattam az apjuknak,elmagyaráztam,és nem volt ellenvetése,így megbeszélve neki is könnyebb volt betartani...

2010. szept. 16. 07:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Az utolso anyuka nagyon prktikus okosat irt:) èn tanitgatom apàt, mièrt szòlunk ès mièrt nem. Haladunk. Örülök, hogy ebben nem önfejü, mert nagyon nem egyszerü a termèszete, tudni kell kezelni. Hozzà meg jön egy kètèves skorpiò fiúcska... Szoktam mondani,apa szòlj hogy ezt azt fejezze be a vakarcs...nèha inkàbb kiröhögik egymàst. Jajj!
2010. szept. 16. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk apa a szigorúbb. Sokszor ideges is, amit nehezen bírok. Ma pl átjött a fiunk reggel, ivott almalevet, leöntötte a lábát és sírni kezdett, hogy vegyük le és kér másikat, a férjem meg "megfegyelmezte", hogy a zokni majd megszárad, őt meg beviszi aludni, ha álmos és ilyen hisztis.

Egyébként rá hallgat, rám kevésbé, mert engem lehet szívatni, pl 4x-re is választhat mesekönyvet alvás előtt, ha hisztizett, mert jobb nekem fél óra hiszti, mint hogy alvás helyett is az legyen..

2010. szept. 16. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!