Férjetek mennyire társ a gyerekek fegyelmezése, jóra nevelése terén?
Az én párom ugyanez.
Fiúnk 20 hónapos. Örök vita ez nálunk is.
Mostmár oda jutottunk, hogy rám ugyahogy hallgat, a páromat pedig hülyére veszi, hisztizik neki, de csak neki, ráüt, megharapja-mert apa nem szól érte.
Hááát én már úgy vagyok vele, hogy a kedves párom így járt.
Pár év múlva mi lesz, nem tudom, előre félek.
Nálunk is apa az engedékenyebb.Én azzal magyarázom,hogy egyrészt keveset van velük ezért nem akad ki olyan hamar,másrészt az alatt a kis idő alatt nem akarja őket fegyelmezni,mert sz@rul érezné magát miatta...
Én azt találtam ki,hogy csak a nagyobb volumenű dolgokban kértem a támogatását.Pl azért nem esünk mindketten a gyerekeknek mert mondjuk nem rakták el a cipőt vagy játékot,de ha pl: komoly magatartásbeli gondunk van velük,akkor mindketten elbeszélgetünk velük...
Nálunk jó ötlet volt az,hogy leírtam kb 15 ponba azt,hogy konkréte mit várok el a gyerekektől,
pl ne keljenek fel az asztaltól amíg mindenki nem végzett az ebéddel,
-használják a légyszíves,és köszönöm szót,
-csak öltözés és reggeli után van játék,vagy mese nézés hétvégén stb...
Megmutattam az apjuknak,elmagyaráztam,és nem volt ellenvetése,így megbeszélve neki is könnyebb volt betartani...
Nálunk apa a szigorúbb. Sokszor ideges is, amit nehezen bírok. Ma pl átjött a fiunk reggel, ivott almalevet, leöntötte a lábát és sírni kezdett, hogy vegyük le és kér másikat, a férjem meg "megfegyelmezte", hogy a zokni majd megszárad, őt meg beviszi aludni, ha álmos és ilyen hisztis.
Egyébként rá hallgat, rám kevésbé, mert engem lehet szívatni, pl 4x-re is választhat mesekönyvet alvás előtt, ha hisztizett, mert jobb nekem fél óra hiszti, mint hogy alvás helyett is az legyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!