Mennyit foglalkozol, játszol... a gyerekeiddel egy nap, minden játékra ugrasz ha a gyerek épp azt kívánja?
Felteszem, a kérdés pici gyerekekről szól. Egy ekkora gyerek még nem lát túl a saját szempontjain, és egyáltalán nem érdekli, untatja-e az anyját a vele való játék. Ő attól boldog, ha foglalkoznak vele, játszanak vele, és tesz arra, hogy az anyja közben kiegyensúlyozott-e. Még nincs azon a szinten pszichológiailag, hogy ezzel képes legyen foglalkozni. Ha viszont az anyja az idő 90 százalékában nem vele van elfoglalva, azba gyerek elhanyagolt lesz, függetlenül attól, hogy az anyja egyébként baromi kiegyensúlyozottnak érzi magát.
Nem kötelező mindenkinek gyereket vállalni, de aki belevágott, legyen már képes felnőttként kezelni a helyzetet, és félretenni a saját önzését erre a néhány évre.
"Nagynéném óvónő, és többször mondta hogy a gyerekek azt mondták neki, bárcsak ő lenne az anyukájuk."
Ja. Mert ugye a 3-6 éves korosztaly gondolatait azt szó szerint és komolyan kell venni. Jaja. Ennyi ésszel remélem nem nevelsz gyereket.
22!
Tehát attól, hogy kicsi, egyértelműen hülye is? Mert az kell hogy legyen, ha nem látja, nem érzi, hogy a vele játszó felnőtt kvara nem élvezi az adott dolgot.
23as, ha olyan anyám lenne akinek fontosabb a saját jólléte mint az enyém én is inkább bárki mást szeretnék anyámnak mint őt.
És mivel elsődleges szocializációs színtér a család, ezt tanítjátok meg a gyereknek aztán meg nem értitek miért tojik rátok nagyobb korában.
Remélem te se nevelsz gyereket, épp elég az elhanyagolt, érzelmileg tönkretett gyerek és ember
24es, oké, értem. Tehát akkor anyuci nem élvezi a játékot, nem kell játszania.
A gyerek meg nem élvezi a szabályokat, nem élvezi ha nemet mondanak neki, nem élvezi a házimunkát, akkor neki sem kell szót fogadnia, meg segíteni, hiszen akkor nem kiegyensúlyozott. Ahhaa..most már értem
25!
Ugyan áruld már el, hogy miért ne kellene nekem gyereket nevelni? A vilagon semmit nem tudsz rólam.
Én vagyok az első válaszoló.
Huh, te #24, ez már nekem is kínos, pedig én tényleg nem ugrom minden szóra :)
Te már nem megvéded az álláspontomat, hanem egyre mélyebbre ásod magad minden kommenteddel.
Ebben a vitában a #25-ös válaszadónak adok igazat.
Én képes vagyok beismerni, hogy van még hová fejlődnöm édesanyaként.
26!
Hát ha szerinted ezek a dolgok azonosak, akkor ott súlyos a probléma. Neked ezek szerint a gyerekkel lenni nem öröm, hanem kötelesség
"Tehát attól, hogy kicsi, egyértelműen hülye is? Mert az kell hogy legyen, ha nem látja, nem érzi, hogy a vele játszó felnőtt kvara nem élvezi az adott dolgot."
Nézd, ha szerinted egy gyerek "hülye" attól, hogy nem egy felnőtt szintjén van értelmileg és érzelmileg, akkor nevezd hülyének, nekem mindegy. Egy 6 éves aluli gyerek csomó mindenre nem képes, amire egy nagyobb gyerek vagy egy felnőtt igen: többek között nem tudja magát ellátni, nem tud írni-olvasni, nem tud autót vezetni, és bizony, nem képes a másik helyzetébe belelátni magát. Ez van akkor is, ha neked nem tetszik.
Nem tudom, van-e gyereked, és ha igen, mekkora, de nagyon remélem, hogy nem várod el tőle, hogy óvodás vagy még fiatalabb korában egy felnőtt belátási képességeivel rendelkezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!