Mennyit foglalkozol, játszol... a gyerekeiddel egy nap, minden játékra ugrasz ha a gyerek épp azt kívánja?
Az alváson kívül kb 2 h-t nem foglalkozom velük..
Vagy ha az apjuk nèlkülem figlalkoznak velük.
Nem úgy kell képzelni, hogy folyamatosan játèkot játszunk, hanem együtt vagyunk.
Mondjuk “segít” a 4éves a főzésben vagy amikor a konyhàban pakolok ők ott rajzolnak amihez oda-odalépek.. vagy gyurmáznak, ès közben beszélgetünk.
Vagy hagyom a gyerekeket egyedül, együtt játszani, de akkor is kell a jelenlét.
Ez a "jobb neki egy kiegyensúlyozott anya, mint aki unott képpel játszik vele" ebben a formában egyszerűen hazugság. Ha téged az tesz kiegyensúlyozottá, hogy teszelna gyerekedre, akkor egyszerűen rossz anya vagy és kész.
Sokféleképpen lehet valaki jó anya, de az a minimum, hogy foglalkozzon a gyerekével. Aki erre nem hajlandó, az lehet ettől bármilyen kiegyensúlyozott, attól meg rossz anya.
12!
Kiforgatod a szavait. Nem az teszi kiegyensúlyozottá, hogy tesz a gyerekére, hanem az, hogy amikor foglalkozik vele, azt örömmel teszi és nem kényszerből. Te nem láttál megbúvalbaxott fejű anyukát a játszótéren a homokozoban unottan lapátolni a gyerek mellett? Szerinted jót tesz a gyereknek? Lehet a valaszado nem megy mindennap játszótérre q gyerekkel, csak mondjuk heti egyszer, de akkor ő örömmel építi a homokvárat vele.
14es igen a maradék 6 napon meg bent senyveszti a gyerekét hogy anyuci kiegyensúlyozott legyen. nem értem, az ilyennek minek gyerek, miért nem volt elég egy kismacska?
Bármilyen fájdalmas is nektek, a gyerekkel törődni kell, játszani, nevelni. Nem csak akkor mikor az instán pózolnak vele.
Nem 0/24ben, de azért napi pár óra minőségi időt ne sajnáljunk a gyerekünktől, akit, gondolom mi akartunk.
De a játszást meg a törődést miért kell egy kalap alá venni?
Minek annak gyerek, aki nem viszi le egy héten 7x a játszótérre, magam sem értem...
Az a jó, aki mindig mindenre ugrik, igaz? A gyerek nem hülye, latja, hogy az anyja utál vele játszani, sőt érzi is. Mennyivel jobb ez?
A gyereknek kortárs kapcsolatok kellenek.
14
Emlékeim szerint jobban éreztem magam amikor az unott anyámmal játszottam, mintsem amikor bent kellett rohadni, de legalább ő jókedvű volt.
A gyereknek az a fontos hogy ő játsszon, nem az, hogy épp van e hozzá kedve az anyjának.
15!
Mert az ugye egyértelmű, hogy ha nem megy vele mindennap játszótérre, akkor simán csak "bent senyveszti". Esetleg nem a szekrenybe zárja olyankor a kölyköt?
17!
Hát ha neked élvezet volt az unott anyáddal jatszani és ez kellemes emlék, akkor jó neked. Épeszű embernek nem lenne az.
A gyerek játszhat am egyedül is, amugy
18as csakhogy te meg azért vagy hogy foglalkozz a gyerekkel. Főleg ha nem dolgozol. Aztán meg majd sírtok ha felnőtt korában nem nyitja rátok az ajtót, csak a kötelező köröket tudja le, és az első alkalommal lepasszol egy öregek otthonába.
Nagynéném óvónő, és többször mondta hogy a gyerekek azt mondták neki, bárcsak ő lenne az anyukájuk. Eddig túlzásnak gondoltam, de ezek után már elhiszem
19!
Kérlek áruld már el, hogy abból, hogy leirtam egy példát a jatszoterrel, hogy derül ki számodra hogy mennyit és hogyan foglalkozom a gyerekemmel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!