Hány éves volt a többemberes gyermeked amikortól "hagyta" hogy elvégezd a házimunkát?
Olyasmire gondolok hogy egy nagy adag mosatlan halmozódik fel és amíg elmosogatsz addig úgy játszik hogy nem sodorja magát veszélybe vagy nem kezd el mutogatni és a lábad a csimpaszkodni hogy gyere be a szobába és játsszatok?
Segítségem,takarítóm nincs, így egyedül a délutáni alvás alatt tudom pl ezt elvégezni, mert éjszaka nem világíthatok és zajonghatok a konyhában annyira kicsi a lakás. Kíváncsi vagyok ha valaki járt hasonló cipőben hány éves gyerekkel javult a helyzet.
Egy gyerekkel nehezebb volt a házimunka,mint többel.Matrica volt a drágám,hasfájós volt,akkor a foga jött,nagyon nehezen viselte,sokat kellett ringatni,hordozni stb.Nagyon hamar jött a tesó,de addigra nagyobb lett,elmúltak a bajai, együtt foglalkoztam velük,utána lefoglalták egymást míg tettem-vettem.Persze ugye olyankor meg az a nehéz,hogy túléljék,nehogy egymásban kárt tegyenek.Jelentem élnek😅8 és 9 évesek.A harmadiknál már könnyebb volt,rutinosabb voltam,de ezerszer nehezebb bevonni bármibe is a kicsit,mint gyorsan megcsinálni a dolgaimat.Később persze már csinálják,mosogatógépet pakolnak,állatot etetnek,söprögetnek,felmosnak stb.De kicsiként nekem az idegzetem nem bírta,h a 10 perces feladatot másfél óra alatt végezzem,hogy elmondhassam,bevontam a kisgyerekemet...
Szinte egyedül voltam velük sokat,ha valami maradt megvárt,másnap megcsináltam,nem esünk kétségbe.
11-es,az nem semmi.Az is,hogy te mennyire helytálltál ennyire gyerekkel,de bocsi,anyuka miért szült ennyi gyereket,ha nem foglalkozik velük?Ilyen piciket már bébiszitterre bízni?Még ha 1-2 gyerekről lenne szó,de 5???Ráadásul évente 1...Nem vagyok elég nyitott ehhez,elhiszem,hogy valakinek dolgozni kell,de ha ennyire nincs pénz,akkor minek vállalt ennyit?Ha meg fontos a munkája,ugyanez a kérdésem!Ilyet még nem hallottam.Azt tudom,hogy külföldön hamar visszamennek a munkahelyre,na de ennyi gyerek után is ilyen hamar???
Gyakorlatilag te voltál az anyjuk az anyjuk helyett.
Értem!
Így azért más!Köszönöm a választ!#14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!