Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves volt a többemberes...

Hány éves volt a többemberes gyermeked amikortól "hagyta" hogy elvégezd a házimunkát?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok hogy egy nagy adag mosatlan halmozódik fel és amíg elmosogatsz addig úgy játszik hogy nem sodorja magát veszélybe vagy nem kezd el mutogatni és a lábad a csimpaszkodni hogy gyere be a szobába és játsszatok?

Segítségem,takarítóm nincs, így egyedül a délutáni alvás alatt tudom pl ezt elvégezni, mert éjszaka nem világíthatok és zajonghatok a konyhában annyira kicsi a lakás. Kíváncsi vagyok ha valaki járt hasonló cipőben hány éves gyerekkel javult a helyzet.

2022. ápr. 10. 19:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%
Én azon az elven vagyok és voltam mindig, hogy meg kell találni azt a módot, ahogy a gyerek élvezi a házimunkát. 1,5 évig dolgoztam egy családnál, ahol 5 kicsi gyerek volt (6 hónapos ikrek, 2, 3, 4 évesek). A gyerekek ellátása mellett a házimunkát is megcsináltam, mire a szülők hazaértek. Mindegyik gyerek egész nap velem volt. Bevontam őket a mosásba (szennyesválogatás, mosógépbe ki és bepakolás, mosógép elindítása, teregetés, elpakolás). Együtt takarítottunk (nekik is volt seprű, játékporszívó, segítettek port törölni stb). A főzésnél is segítettek. Ilyenkor a konyha teli volt játékokkal is, de nem volt baj, mert utána 3 perc alatt elpakoltunk. A mosogatógépből segítettek már 1,5 évesen kipakolni. Emellett rengeteget játszottunk, foglalkozások voltak, szabadban voltunk. Nem mondom, hogy könnyű volt, de 5 kicsi gyerekkel is megoldható volt. Szóval csak meg kell találni azt a módszert, ahogy nektek működik. Én az anyukájuktól lestem el a beszoktatás alatt (1 hónap) a trükköket. Ilyen volt időspórolásnál a 3 kicsinél közös pelenkacsere.
2022. ápr. 11. 06:53
 12/16 anonim ***** válasza:
A 6 hónapost hogy vontad be?😅
2022. ápr. 11. 10:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Az lemaradt. Ők vagy a lábamnál játszottak a földön vagy hordozóban volt éppen az rajtam, akinek jött a foga vagy valami baja volt. Nèha tandem hordozás. Kb 1 évesen már be voltak vonva a kisenn feladatokba ők is.
2022. ápr. 11. 10:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Egy gyerekkel nehezebb volt a házimunka,mint többel.Matrica volt a drágám,hasfájós volt,akkor a foga jött,nagyon nehezen viselte,sokat kellett ringatni,hordozni stb.Nagyon hamar jött a tesó,de addigra nagyobb lett,elmúltak a bajai, együtt foglalkoztam velük,utána lefoglalták egymást míg tettem-vettem.Persze ugye olyankor meg az a nehéz,hogy túléljék,nehogy egymásban kárt tegyenek.Jelentem élnek😅8 és 9 évesek.A harmadiknál már könnyebb volt,rutinosabb voltam,de ezerszer nehezebb bevonni bármibe is a kicsit,mint gyorsan megcsinálni a dolgaimat.Később persze már csinálják,mosogatógépet pakolnak,állatot etetnek,söprögetnek,felmosnak stb.De kicsiként nekem az idegzetem nem bírta,h a 10 perces feladatot másfél óra alatt végezzem,hogy elmondhassam,bevontam a kisgyerekemet...

Szinte egyedül voltam velük sokat,ha valami maradt megvárt,másnap megcsináltam,nem esünk kétségbe.

11-es,az nem semmi.Az is,hogy te mennyire helytálltál ennyire gyerekkel,de bocsi,anyuka miért szült ennyi gyereket,ha nem foglalkozik velük?Ilyen piciket már bébiszitterre bízni?Még ha 1-2 gyerekről lenne szó,de 5???Ráadásul évente 1...Nem vagyok elég nyitott ehhez,elhiszem,hogy valakinek dolgozni kell,de ha ennyire nincs pénz,akkor minek vállalt ennyit?Ha meg fontos a munkája,ugyanez a kérdésem!Ilyet még nem hallottam.Azt tudom,hogy külföldön hamar visszamennek a munkahelyre,na de ennyi gyerek után is ilyen hamar???

Gyakorlatilag te voltál az anyjuk az anyjuk helyett.

2022. ápr. 11. 14:05
 15/16 anonim ***** válasza:
#14 Itt 3 hónapot lehetnek otthon az anyukák (vagyis maximum 10, de 3 hónapot fizetnek). Ő kicsit tovább maradt otthon. Napi 4-6 órát dolgozott csak az anyukájuk. Amúgy nagyon élveztem ezt az időszakot én is velük. Lett tapasztalatom és nem ijedek meg a gyerekseregtől. Két gyerkőc (középsők) amúgy örökbefogadottak. Ők az anyuka nővérének a gyerekei. A szüleik egy balesetben meghaltak, amikor ő már az ikrekkel terhes volt. Szóval nem kis család emiatt, de nem bánta ezt senki.
2022. ápr. 11. 14:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Értem!

Így azért más!Köszönöm a választ!#14

2022. ápr. 23. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!