Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy hat a gyerekekre a válás?

Hogy hat a gyerekekre a válás?

Figyelt kérdés

Milyen módon kell közölni a hírt? A férjem megcsalt és ő költözik)kinek kell elmondani?

Hogy kell kezelni ezt a helyzetet hogy a 9 éves kislányomat(aki a korához képest fejlett gondolkodású)ne törjön össze teljesen.

2010. szept. 15. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha megoldható, akkor a legjobb ha együtt mondjátok el neki.

Megbeszélitek előtte és úgy mondjátok neki, hogy közben nem vitatkoztok civakodtok.

2010. szept. 15. 13:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen együtt mondjátok el neki,és próbáljatok meg olyan magyarázatot adni neki,hogy egyikőtökben se kelljen csalódnia.Kitartás!
2010. szept. 15. 13:55
 3/6 anonim ***** válasza:
sztem is közösen kell elmondani, és a gyereket nem szabad bevonni a veszekedésbe stb. biztosítani kell róla, hogy nagyon szeretitek mindketten továbbra is, nem őmiatta van stb. de mindenképpen sz@rul viseli, elnézést a szóért. mi legalbbis tesómmal rosszul viseltük, ráadásul zén szüleim nem voltak ilyn kulturáltak ebben....előbb üvöltöztek egy jót egymással, mi bemenekültünk a szobánkba, aztán anyukám elkezdett visítozni, hogy akkor mondd meg nekik te!!! hogy elköltözöl a k*rvádhoz!!! apám benyitott, azt mondta: halljátok, elköltözöm! és ennyi....utána hónapokig arról álmodtam, hogy minden újra a régi.... de nálunk válás után is szörnyű állapotpok voltak, anyám állandóan szidta apámat, meg a "büdös k*rváját", apám sokszor nem élt a láthatási jogával stb stb....
2010. szept. 15. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én váltam el akkor a fiam 8 éves volt..

Mi leültünk vele,és elmondtuk neki,hogy a szülei ezentúl külön fognak lakni,de ettől függetlenül mindkét szülő ugyanúgy szereti tovább..Kis felnőttként kezeltük,mert voltak kérdései..Mindenre őszintén válaszoltunk,állandóan hajtogatva,hogy neki ebből hátránya nem lesz..

megértette,és semmi gond nem volt..Az apja állandóan vitte,talán többet is foglalkozott vele mint amikor még együtt éltünk..Hiányt semmiben nem szenvedett,sőt...

Ha értelmes,okos a lányod akkor kezeljétek ebben a helyzetben "felnőttként"..Neki is lesznek kérdései..Arra mindenképpen adjatok értelmes választ,de ne azt,hogy "nem tudom" fogalmam sincs".Egy gyerek ezekkel a válaszokkal nem tud mit kezdeni..Mi elmondtuk,hogy mi volt az oka a válópernek..(mondjuk nálunk nem a megcsalás volt az ok)

De ezt is el lehet mondani neki más körítéssel.

Pl: Úgy döntöttünk,hogy külön költözünk,mert apa szerelmes lett egy kedves hölgybe..(a lényeg,hogy ne érezze a haragodat,gyűlöletedet,mert később ő is így fog hozzá állni..A harag csak a tied legyen ne a gyerekké..Ha látja rajtad,hogy mérges vagy,hogy "gyűlölőd" az apját akkor ő is hasonlóképpen fog reagálni vagy nem fogja érteni,hogy miért történik ez..

2010. szept. 15. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a részletekbe ne avassátok be,hanem hogy apa meg anya már nem szeretik egymást,de őt nagyon stb.A hangsúly azon kell hogy legyen hogy sem apa,sem anya ne szidja a másik felet,mert törést az okozhat,a gyerek szereti mindkét félt,nem szabad hogy választania keljen a két ember közt.A láthatást mindent beszéljetek meg,és utána közösen üljetek le ezt megbeszélni a lányotokkal.Ha kúltúráltan váltok szét(nyilván tele vagy sérelmekkel,de "uralod")semmilyen kára nem lesz a kislányotoknak,főleg ha apuka továbbra is becsületesen apaként foglalkozik majd vele.Elvált szülők gyereke vagyok(már felnőtt)de mivel kúltúrált módon tették,jó viszonyom van mindkét szülőmmel és egymással is.Sőt gyermeki szemmel még pozítivum is volt két nyaralás,két karácsony stb. :) Nehéz lesz,de nem lesz gond,minden jót a továbbiakhoz.
2010. szept. 15. 14:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgyse lehet tudni előre, mivel tesz az ember jót, nyilván kell kerülni a konfliktust... de úgyis felnőttként derül majd ki, mennyire tört meg emiatt...
2010. szept. 18. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!