Hogy hat a gyerekekre a válás?
Milyen módon kell közölni a hírt? A férjem megcsalt és ő költözik)kinek kell elmondani?
Hogy kell kezelni ezt a helyzetet hogy a 9 éves kislányomat(aki a korához képest fejlett gondolkodású)ne törjön össze teljesen.
Szerintem, ha megoldható, akkor a legjobb ha együtt mondjátok el neki.
Megbeszélitek előtte és úgy mondjátok neki, hogy közben nem vitatkoztok civakodtok.
Amikor én váltam el akkor a fiam 8 éves volt..
Mi leültünk vele,és elmondtuk neki,hogy a szülei ezentúl külön fognak lakni,de ettől függetlenül mindkét szülő ugyanúgy szereti tovább..Kis felnőttként kezeltük,mert voltak kérdései..Mindenre őszintén válaszoltunk,állandóan hajtogatva,hogy neki ebből hátránya nem lesz..
megértette,és semmi gond nem volt..Az apja állandóan vitte,talán többet is foglalkozott vele mint amikor még együtt éltünk..Hiányt semmiben nem szenvedett,sőt...
Ha értelmes,okos a lányod akkor kezeljétek ebben a helyzetben "felnőttként"..Neki is lesznek kérdései..Arra mindenképpen adjatok értelmes választ,de ne azt,hogy "nem tudom" fogalmam sincs".Egy gyerek ezekkel a válaszokkal nem tud mit kezdeni..Mi elmondtuk,hogy mi volt az oka a válópernek..(mondjuk nálunk nem a megcsalás volt az ok)
De ezt is el lehet mondani neki más körítéssel.
Pl: Úgy döntöttünk,hogy külön költözünk,mert apa szerelmes lett egy kedves hölgybe..(a lényeg,hogy ne érezze a haragodat,gyűlöletedet,mert később ő is így fog hozzá állni..A harag csak a tied legyen ne a gyerekké..Ha látja rajtad,hogy mérges vagy,hogy "gyűlölőd" az apját akkor ő is hasonlóképpen fog reagálni vagy nem fogja érteni,hogy miért történik ez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!