Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor nem mehet bölcsibe?

Most akkor nem mehet bölcsibe?

Figyelt kérdés
Felvették, jövő hétfőn indulna a beszoktatás. Ám most derült ki, hogy mégsem megyek vissza dolgozni (márciusra jön a kistesó, ha most visszamegyek, nagyon kevés gyed-et kapok utána). Ha mégis beadom a munkáltatóit a bölcsibe, leelenőrzik? Szeretném beadni, ha csak fél évre is. Ha én itthon vagyok gyes-en, akkor jogilag nem mehet bölcsibe? (van még üres hely, tehát ne szidjatok, hogy foglalom a helyet!!)
2010. szept. 14. 13:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

szia

ugyanígy vagyok, csak én áprilisban szülöm a másodikat. nekem azt mondták, ki tudják adni az igazolást. de valószínű, hogy rá fognak jönni a bölcsödében, hogy nem dolgozol, mert ezt azért hónapokig nem lehet titkolni. én mondjuk le is fogom mondani a bölcsit, csak még várok.

szóval szerintem max. a szabadságod letöltése alatt mehet bölcsibe, de azt nem tudom, mennyi.

lehet egy kérdésem? már megmondtad a munkahelyeden? táppénzre fogsz menni a szabi után? mit szóltak? a férjed fogja kérni a gyes-t? bocsi, ez nemcsak egy kérdés volt:)

2010. szept. 14. 13:42
 2/18 anonim ***** válasza:

Elvileg nem mehet, mert a bölcsödébe csak olyan anya gyermekét vehetik fel, aki munkáltatói igazolással igazolja, hogy dolgozik. Beszoktatást követő kb 2 hónap türelmi idő van, ammenyiben terhes vagy és otthon maradsz, akkor csak gyesre vagy jogosult, amíg meg nem születik a kistesó. Szerintem bölcsöde válogatja, hogy így megengedik-e, hiszent mint írtad van üres hely, de amint véget ér a tgyás és újból gyedet kapsz (nem tudom akkor mennyi idős lesz a nagy) ki kell venned bölcsiből. Oviba már nem lesz ilyen gondod, oda akkor is viheted, ha a kicsivel otthon vagy gyeden.

Remélem nem fogalmaztam kuszán. :)

2010. szept. 14. 13:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen, a cégben tudják, hiszen a könyvelő hívta fel a figyelmemet, hogy nem járok jól ha visszamegyek dolgozni (a 2. gyermek utáni gyed alapjául, csak ezt a 4 hónap munkát fogják számolni, így sokkal kevesebbet kapok majd). Ezért kell visszamondanom a munkábaállást. Tehát nem is mentem vissza, így a szabikat sem kérem ki és értelemszerűen táppénzre sem megyek. Maradok gyes-en továbbra. Anyagilag egy érvágás lesz ez a fél év, de legalább utána nem szívunk két éven át.Erre Te is figyelj oda, nehogy később rosszabbul jöjjetek ki.
2010. szept. 14. 13:46
 4/18 anonim ***** válasza:
Mi márciusban kezdtük a beszokást, én is jövő márciusban szülök. Nem fogom kivenni a kicsit a bölcsiből, mert már megszokta a közösséget és szüksége is van rá. Egyébként is betölti a 3-at mire megszületik a tesó. A gondozónők is tudják hogy baba lesz és nem szóltak hogy ne vigyem, ha már beszokott, nem tanácsos kivenni.
2010. szept. 14. 13:48
 5/18 A kérdező kommentje:
Tehát ha beviszem a munkáltatóit (max felhívják a céget, de ott nem lesz gond), akkor a baba születéséig+TGYÁS ideje bent maradhat? Akkor kb 3 év környékén lesz a gyerkőc (augusztusi születséű, március 2. baba+kb 6 hó TGYÁS)
2010. szept. 14. 13:50
 6/18 anonim ***** válasza:

2.vagyok

Ha anyagilag érvágás lesz, van értelme beadni?

Nekem a lányom 2 hónapon át bőgött minden reggel a bölcsibe, sok betegséget elkapott. Kész kínlódás volt az az 5 hónap, amit eddig bölcsibe járt betegség szempontjából. (Egy hónap alatt 3x hányás hasmenés, többször kötőhártyagyulladás, skarlát, az orrfolyáson és köhögésen már nem is akadok fenn) Most kezdtük a nyári szünet után újból a bölcsit, kíváncsi leszek, mennyire lesz beteges.

2010. szept. 14. 13:54
 7/18 anonim ***** válasza:
hm.. nálunk ha van hely,akkor nem érdekli őket, hogy dolgozik -e az anya vagy sem, felveszik akicsit. szerintem nincs ilyen jogszabály, hogy csak munka mellett lehet a bölcsis a gyereke. az más kérdés, hogy jó-e a babának, ha bölcsibe jár, pedig otthon is maradhatna veled. Óviba viszont szerintem könnyebben felveszik, ha bölcsiből íratod át
2010. szept. 14. 13:58
 8/18 anonim ***** válasza:

2. vagyok ismét

Igen gyes idejére, amennyiben van munkáltatóid, meg a tgyás idejére kötelesek a bölcsödei elhelyezést biztosítani. Egyébként soha nem szokták felhívni a munkáltatót, rengeteg ismerősöm van aki kamu munkáltatóit adott le, mert munkát kellett keresnie, azt meg egy kisgyerek melett nem egyszerű.

Akkor így ki tudod húzni az ovi kezdésig, ott meg már nem kérnek se munkáltatóit, és az sem baj, ha otthon vagy a picivel. Annyit azért kérnek ilyenkor mindkét helyen, hogy alvás után vidd el a gyereket, de legkésőbb uzsi után.

Remélem tudtam segíteni!

2010. szept. 14. 13:59
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszi
2010. szept. 14. 14:00
 10/18 anonim ***** válasza:
Bár nem tudom, hogy mennyivel voltál bejelentve, de én jobban járok, ha elmegyek táppénzre 5 hónapra gyes helyett. Így is lesz, Novemberben lesz 2 éves a lányom, és májusig táppénzen leszek. Apa meg gyesen, ha addig azon nem változtatnak, hogy az nem lehet, aki dolgozik. Így nem lesz gond ez a fél év.
2010. szept. 14. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!