Beszedinditasnal ez tényleg így van?
Egy szót sem mond 2 évesen, se hangutanzot, semmit. A védőnő azt mondta 2,5 évesen megnezi és ha úgy látja szeptemberben elkuldi szakemberhez. (merthogy a védőnő szerint nyáron nincs ilyen foglalkozás és amúgy is meg kicsi elkuldenek mindenhonnan)
Én viszont aggódok, nem tudok kommunikálni a gyerekkel, sztem csomó dologban azért nem fejlett mert egyszerűen nem tudok vele minimálisan se beszélni. Nem lehet így tanítani semmire.
A kifejező beszéd és a beszédértés két különböző dolog. Nem beszélő gyerekkel is lehet kommunikálni és tanítani, ha ért. És egészséges esetben előbb ért, mint beszél, de még mennyire.
Ha nálatok nincs meg a beszédértés sem, akkor nincs mire várni. Vidd 1, hallásvizsgálatra (bera!), 2, neurológushoz...
*nyáron valóban szünet van, de még csak március;
és nem küldik el mindenhonnan. Korai fejlesztésben a több területen megkésetteknél 18-20 hónaposan már megkezdik a beszédindítást.
vidd el te magad
akár egy helyi tsmt-shez felmérésre , abból is sokminden kiderülhet
én nem várnék, 2 évesen került bölcsibe, de ott sem jött nagy változás , igy télen már vittem tsmt-re , most, 3 hónap után mondatokat mondd
Szerintem vidd szakszolgálathoz vagy szakértői bizottsághoz (én oda vittem rögtön,20 hónaposan), ÉS fejlődésneurológushoz! Most.
Korai fejlesztés 3 éves korig van,addig fejleszthetőbb az agyuk.
Ne hagyd ki!
Mi kaptunk zeneterápiát a kórházban,tsmt-t, a szakértői bizottságtól beszédindítást és gyógypedagógiai fejlesztést.
Nagyon sokat számít!
A védőnőd egy kókler. Röviden.
Emiatt vittem magánban.
Nem kókler a védőnő, hanem ez a protokoll sajnos.
Hiàba gondolja másképp a hivatalos rend alapján nem fognak hamarabb foglalkozni vele.
8-ad jól mondja egyèbként, csak a kisebb településeken a szakszolgálat nem foglalkozik vele csak 3 éves kor körül.
( nem kerül sorra az ember.. )
Szóval nálunk a tsmt tett csodàkat.
Én elvinném bizony fejlesztőhöz, és nem a védőnő "háta mögött". Neked ő senkid, nem kell se megfogadd a tanácsait, se bármi utasítását kövesd.
Ő csak megfigyel és javasol.
Szóval én nem a védőnő háta mögött vinném el és nem is gyártanék kifogást. Mondd meg neki nyugodtan kedvesen, hogy úgy láttad jónak hogy elvidd korai fejlesztőbe. Ennyi.
Az engem is érdekel mennyire nem kommunikál. Nem is ért meg semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!