2,5 éves gyerek étkezés? Baj ha a reggeli kimarad?
2,5 éves kisfiú, súlya normális, okos, jól fejlődik, mozgékony, sokat játszik, énekel, mondókázik.
7-8 körül ébred, nem bölcsis, itthon vagyok vele, jókedvű
9-10 reggelizik: 1 tenyérnyi vajas kenyér szalámival / 2 virsli, zöldséggel vagy esetleg gyümölcsös müzlit kér, vagy tojásrántotta, vagy bundáskenyér néha joghurtot (Cserpes vagy Aldis gyümölcsjoghurt)
12 ebéd: elég neki a zöldségleves (minden zöldséget szeret, leves mindig van, akár krémleves is)
Alszik 2 órát
14-15 uzsonna: gyümölcstál (banán, alma, barack/eper/málna/dinnye mikor mi), vagy pogácsa vagy joghurt vagy szendvics vagy tejszelet vagy ilyenkor kéri az ebéd második fogást (főzelék husi)
18-19 vacsora: joghurt vagy szendvics vagy ebéd maradèk (főzelék husi) vagy tejbegríz vagy banán
Utána iszik 3dl tápszert (mostanában hígítom 2,8-as tejjel, hogy kivezessük a tápot)
Estére is kap egy 3dl üveg tápot, azt reggelig elfogyasztja egyedül
Utóbbiról nem tudom leszoktatni, egyszerűen megszokta és kéri. gondolom ezért is marad ki a reggeli nála.
Probléma lehet?
Változik majd ez ha oviba megy?
Természetesen napi 1 joghurtot kap max, ez hol uzsi, hol vacsora
Teszek ki neki napközben kekszet, gyümölcsöt, jön-megy és majszol belőle.
Minden nap kap gyümölcsöt, husit, levest.
Sajnos én sem vagyok reggelizős, nekem a tejeskávé délig kitart… gyereket azért szeretném ránevelni a reggelire, de nem éhes 9ig
A védőnőt hagyjuk, neki minden mindegy, tanácsa nincs
C, D vitamint kap este, meg Marslakócska szirupot is.
Másnál is kimarad a reggeli? Vagy Kezdjek aggódni?
Szeptemberben ovi, nem tudom ott hogy kapnak majd enni
Úgy látom itt mindenki le van pontot aki szerint nem kellene éjjel tápszert innia....
Hát persze, ez így jó a gyereknek 🙈
Az én fiam áprilisban lesz 3, reggeli 8-9 között van, hogy éphogy bekep valamit, van hogy megeszik egy szenvicset, 12ig semmi vagy ritkán 1 banán. 12-13 között ebéd itt rendes adag eltünik, alvás után nem is kínálom mert annyit evett délre, hogy ilyenkor tele van.
5-6 vacsi.
Kínálgatom gyümölcsel de ő nem szeteti csak a banán jön be, a többit kb megkostolja és ennyi.
Ti egész nap csak esztek, ez nagyon nagy hízást hoz majd iskolás korban amikor többet ül mint mozog, a gyomra meg jól ki van tágulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!