Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyerek étkezés? Baj...

2,5 éves gyerek étkezés? Baj ha a reggeli kimarad?

Figyelt kérdés

2,5 éves kisfiú, súlya normális, okos, jól fejlődik, mozgékony, sokat játszik, énekel, mondókázik.

7-8 körül ébred, nem bölcsis, itthon vagyok vele, jókedvű

9-10 reggelizik: 1 tenyérnyi vajas kenyér szalámival / 2 virsli, zöldséggel vagy esetleg gyümölcsös müzlit kér, vagy tojásrántotta, vagy bundáskenyér néha joghurtot (Cserpes vagy Aldis gyümölcsjoghurt)

12 ebéd: elég neki a zöldségleves (minden zöldséget szeret, leves mindig van, akár krémleves is)

Alszik 2 órát

14-15 uzsonna: gyümölcstál (banán, alma, barack/eper/málna/dinnye mikor mi), vagy pogácsa vagy joghurt vagy szendvics vagy tejszelet vagy ilyenkor kéri az ebéd második fogást (főzelék husi)

18-19 vacsora: joghurt vagy szendvics vagy ebéd maradèk (főzelék husi) vagy tejbegríz vagy banán

Utána iszik 3dl tápszert (mostanában hígítom 2,8-as tejjel, hogy kivezessük a tápot)

Estére is kap egy 3dl üveg tápot, azt reggelig elfogyasztja egyedül

Utóbbiról nem tudom leszoktatni, egyszerűen megszokta és kéri. gondolom ezért is marad ki a reggeli nála.

Probléma lehet?

Változik majd ez ha oviba megy?

Természetesen napi 1 joghurtot kap max, ez hol uzsi, hol vacsora

Teszek ki neki napközben kekszet, gyümölcsöt, jön-megy és majszol belőle.

Minden nap kap gyümölcsöt, husit, levest.

Sajnos én sem vagyok reggelizős, nekem a tejeskávé délig kitart… gyereket azért szeretném ránevelni a reggelire, de nem éhes 9ig

A védőnőt hagyjuk, neki minden mindegy, tanácsa nincs

C, D vitamint kap este, meg Marslakócska szirupot is.

Másnál is kimarad a reggeli? Vagy Kezdjek aggódni?

Szeptemberben ovi, nem tudom ott hogy kapnak majd enni

2022. márc. 9. 10:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom itt mindenki le van pontot aki szerint nem kellene éjjel tápszert innia....

Hát persze, ez így jó a gyereknek 🙈

2022. márc. 9. 14:18
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Az én fiam áprilisban lesz 3, reggeli 8-9 között van, hogy éphogy bekep valamit, van hogy megeszik egy szenvicset, 12ig semmi vagy ritkán 1 banán. 12-13 között ebéd itt rendes adag eltünik, alvás után nem is kínálom mert annyit evett délre, hogy ilyenkor tele van.

5-6 vacsi.

Kínálgatom gyümölcsel de ő nem szeteti csak a banán jön be, a többit kb megkostolja és ennyi.

Ti egész nap csak esztek, ez nagyon nagy hízást hoz majd iskolás korban amikor többet ül mint mozog, a gyomra meg jól ki van tágulva.

2022. márc. 9. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!