Miért vállalnak mostanában 3 gyereket sokan kis korkülönbséggel aztán meg nyavajognak, hogy nem bírják?
A CSOK miatt elsősorban.
Na, meg csak a propaganda van ott, hogy milyen szép a gyermekvállalás, nálunk teljesen tabutéma arról beszélni, hogy mennyire nehéz. Ha egy nő fel meri hozni, akkor egyből ő lesz a sz.aranya.
3 gyermekünk van, 3-3 éves korkülönbséggel. Nem a csok miatt (hoppá)
Én nem kertelek és nem hazudok. Sokszor baromi nehéz, idegtépő és iszonyat kimerítő is a gyereknevelés. Igen, vannak napok mikor legszívesebben kirohannék még a világból is.
Gyereket vállalni, nevelni nem csak móka és kacagás. De még így is olyan dolog, ami többet ér mindennél,és a legnehezebb napokon se adnám oda őket semmiért.
De egy gyerek után már csak látja az ember, hogy ez neki való e vagy se.
Nem. Simán lehet, hogy az első kettő könnyű eset, és a harmadik a hasfájós/nem alvó/sokat síró gyerek, közben pedig a nagyok féltékenyek/dackorszakosak lesznek, és meg is van a katasztrófa.
De azért mert vkit épp rossz passzban kapsz el, vagy egy nehéz időszakban ismersz meg, honnan tudod, hogy nem neki való?
Nekem 15 hónapja van 2 kisgyerekem (előtte 2 évig egy volt ugye), abból volt 3 vagy 4 hónap ami oltári szívas volt (a kicsi 7-11 hós kora között. Az első hónapokat imádtam, és most megint jó. A lanyomnal is ez a korszak volt nehéz, de akkor legalább csak ő volt és nem ketten balhéztak egyszerre. Ahogy elkezdett beszélni, azóta folyton egyre jobb, most 3 éves most még jobb.
A kicsinél is megvaltás nekem, hogy mar jár, érdeklődik, egyszerű kompromisszumokat köt pl nem sikít minden alkalommal, amikor pl a tesót öltöztetem (és fordítva).
Szerintem mindenki mas korosztalyú gyerekkel boldogul nehezen, de azért mert mondjuk egy pár hónap nehéz, még a többi 18-20 év megéri neki.
Ha 3 kicsi van, ez halmozottan így lehet, összeérnek nehéz korszakok. Pont hogy való annak, aki bírja. Sőt sokszor látom, hogy szerintem kivaló anyák panaszkodnak, egyszerűen azért mert mindig a legjobbat nyújtja és ott engedi ki a gőzt, akinek tud panaszkodni.
Mert későre csúszik az idő.
A magam nevèben vezsélek.
Nincs időm visszamenni dolgozni, ha nem akarok inkorrekt lenni a munkáltatómmal, így is majdnem 36 leszek a 3. Gyerek születésekor.
De nem vagyok nyafogós.. attól nem volt könnyű az eleje 2-vel sem.
Viszont én sokkal több 1 gyerekes rinyàt hallok/olvasok.
Tudom, hogy a többemberes, fejleszésre szorulós, később pszichológus kezelt 4 évesem sem volt olyan nehéz, mind két gyerekkel utàna.
Ennek ellenére nem kicsinyellem le az egy gyerekesek problémàit sem, próbàlok jó tanácsot adni, ha kéri.
Amúgy csak meghallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!