Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem játszik,nem szervez...

Miért nem játszik,nem szervez programot az unokáinak a nagyszülő?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok,miért van az,hogy vannak olyan nagyszülők(nagymamára gondolok főleg),akik elvárják,hogy az unokái gyakran menjenek hozzájuk,náluk nyaraljanak,de azon kívül,hogy a gyerekek TV-t néznek,nyomkodják a kütyüket egész nap,nem csinálnak semmit?Semmilyen programot nem szervez nekik,ami által az unokáknak közös emlékeik maradnának.Napokig bent vannak a gyerekek a házban,de ez a nagyit nem zavarja.Vesz nekik nasit,fent maradhatnak addig,amíg akarnak,semmi közös tevékenységre nem sarkallja a gyerekeket.Ez megy kicsi koruktól fogva.Nem értem,hogy valaki ennyire hogy lehet kényelmes nagyszülő létére.Nyugdíjas van autója is,nem idős(61).Még csak a pénz se lenne igazán akadály.(Nem a mi gyerekeinkről van szó,hanem a sógoromékéről.)Én nem látom ennek értelmét.Véleményekre lennék kíváncsi.

2022. febr. 24. 11:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
61%

Még mindig nem értem, ehhez a kérdezőnek mi köze...?????

És lehet megint lenullázni! :-D

2022. febr. 24. 17:51
 22/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Én csak egy általános kérdést tettem fel,nem szólok bele abba,hogy mit csinál anyósom,csak nekem furcsa ez.

Amint írtam is,nem várom el egyik nagyszülőtől sem,hogy direktbe folyamatosan programokat szervezzen.Én csak azt gondolom,hogy lehetne nagyobb élményt is nyújtani annál egy gyereknek éveken keresztül,hogy mindig csak a kütyükkel foglalják le magukat az unokák nála.A minőségi idő nemcsak azt jelenti nálam,hogy menni kell valahova velük,hanem,hogy foglalkozhatna is azokkal a gyerekekkel ha már napokig nála vannak.Persze,hogy a gyerekeknek ez tetszik,hiszen otthon nincsenek ennyire szabadjára engedve,de attól még ebben semmiféle minőségileg eltöltött idő nincs.Ha nem lennének a kütyük,tv,valószínűleg el se jönnének hozzá napokra.De ez csak az én megállapításom.

2022. febr. 24. 19:03
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Majd te így teszel, ha lesznek unokáid.
2022. febr. 24. 20:10
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene a nagyszülőnek programot szerveznie? Mikor én a nagyszüleimnél voltam több napot, megtanított a mamám kézzel mosni, egyszerű ételeket főzni, de nem mentünk pl játszóházba. Egyébként pedig a látogatások alkalmával inkább beszélgettünk, vagy miután megtanultam olvasni, napilapokat olvastunk. Ettől még csomó jó emlékem van velük.
2022. febr. 24. 20:50
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Többször elofordult már nálunk is hogy anyám elvitte a két gyereket hétvégére. Aztán küldte a fotókat hogy délelőtt 11kor még fetrengenek a tv előtt (ugy hogy 7-kor kelnek) és még nem is reggeliztek.

Délutáni alvasidonel meg orjongve hív hogy beszéljek velük mert nem hajlandóak aludni. Délután meg az a baja hogy fel alá rohangalnak a lakásban és ordibalnak.

Persze, mivel friss levegore és mozgasra van szükségük!! Kertes házban lakunk, úgy kell őket bekonyorogni mindig.

Próbáltam már többször elmagyarazni anyámnak hogy fogja meg őket, normális időben reggelizzenek meg és menjenek el sétálni, jatszora, akármi.

Persze következő alkalommal megint ugyanaz történt. Én megelegeltem és megmondtam hogy az nem a mamával eltöltött minőségi idő hogy napi 5-6 órát rohadnak a tv előtt. És ha a lustasaga miatt csak ennyire futja, akkor nem fogom odaengedni őket!

2022. febr. 28. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!