Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy én nem oktatom a 3...

Baj, hogy én nem oktatom a 3 évesemet?

Figyelt kérdés

3 éves gyerekem van, sok kisgyerekes ismerősőm ebből kifolyólag, hasonló korú gyerekkkel. Sokszor látom, hogy teszik ki a képeket, ilyen olyan kézműveskedés, meg betűk tanulása, formák tanulása meg mit tudom én.

Én semmit se csinálok a gyerekkel ilyet, egyszerűen eszembe se jut meg nem is vagyok nagyon ilyen szötymörögjünk a kisasztalnál típus, de most így belém hasított, hogy én nem foglalkozok vele és milyen anya vagyok :(

Bölcsibe jár amúgy.

2022. febr. 23. 13:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%

"Szokott gyurmázni itthon, maga is illetve az apjával is.

Rajzolni is szokott, maga főleg, vagyis úgy hogy ott vagyok vele de rajzol színez ő.

Olvasni szoktunk mesét, játszóterezni, sétálni, kutyázni, segít a házimunkában, trambulinozunk, kertészkedünk, mesét nézünk."

Ez így teljesen jó, foglalkozol vele, csak nem vetted észre.

2022. febr. 23. 15:28
 22/23 anonim ***** válasza:
77%

Kifejezetten kàros külön tanítgatni. Van akinek bejön a kèzműveskedès van akinek nem. Van aki gyurmàzik, szìnez. Van aki sarazik, pacsmagol. Van aki sètàl, felfedezi a termèszetet. Van aki àllandòan rohan, labdàzik.

Mindenkinek màs a tanulàsi stìlusa, követni kell a gyerek èrdeklődèsi körèt. Betűket kèrdezik a gyerekek maguktòl, mikor az idegrendszeri feljődèsük elèri a megfelelő szintet. A jàrni tanulò gyereket is kàros kezen fogva vezetgetni, bèbikompba tenni. Minden màs fejlődèsnèl is ìgy van, hogy ki kell vàrni, mìg megèrik rà.

2022. febr. 23. 19:29
 23/23 anonim ***** válasza:
72%
Aki betűket tanít a hároméves gyerekének, annak mi a célja?? Hogy ötévesen érettségizzen? Hova siet mindenki? Egy hároméves gyereknek a legfontosabb a (szabad levegőn) MOZGÁS. Minden máshoz épp eleget fog ülni zárt térben, asztalnál, ovis korától kezdve. Nehogymár háromévesen kelljen vele otthon iskolát kezdeni.
2022. febr. 24. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!