Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet ezen felül még...

Hogyan lehet ezen felül még "felkészíteni" a 2 évesemet, hogy hamarosan jön a kistesója (főként arra gondolok ha majd 2-3 napig kórházban leszek)?

Figyelt kérdés

Nagyon okos, értelmes kislány, igaz még nem beszél, de mindemt megért. Tudja, felfogta, hogy miért nőtt meg a hasam. Öleli, puszilja minden nap többször is, simogatja a tesót és köszön neki.

Amit eddig tettem, hogy gyakran mondogattam neki a hasamra mutatva, hogy ott a hugica és a nevét is tudja már. Meg olvastunk ilyen jellegű könyvet, történetet. Elmondtam neki, hogy hamarosan el kell mennem a kórházba, és a doktor néni majd kiveszi a hasamból a babát és hozzuk haza apával. Addig ő a maminál lesz. (a járvány miatt a férjemmel sajnos így tudtuk megoldani) De nagyon jó a kapcsolata édesanyámmal sokat vagyunk együtt, nagyon szereti nem idegen neki sem a hely, sem a személy.

Mit tehetnék még? Más hogyan csinálta ezt végig? Mire számítsak, milyen reakciói lesznek a kislányomnak, ha elmegyek a kórházba?

Annyit vettem észre, hogy mióta látta, hogy bepakoltam táskába, meg többet beszéltünk a tesóról, mostuk vasaltuk a kis ruhákat anyásabb lett, jobban igényli a testi kontaktust.(puszi, ölelés) Amivel nincs baj, mert imádom, csak ez tűnt fel.

Előre is köszönöm a segítséget!

2020. máj. 26. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Ha apával lesz otthon nagy baj valószínű nem lesz. Ennél többet nem nagyon tehetsz. Annyi, hogy azt fontold meg, hogy szeretnéd e hogy a kórházban meglátogasson. Persze ha folyton utánad sír, igen. De pl a szobatársam járt úgy, hogy tök elvolt otthon a gyerek apával, behozták a kórházba, onnantól anya után üvöltött egész nap. Másnap megint nem volt baj. Szóval ha elvan otthon, nem biztos, hogy jó ha apa beviszi hozzád majd. Ezt találjátok ki a ti lányotok vajon milyen.
2020. máj. 26. 15:03
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

nem kell ennyit idegeskedni

más ennyit sem tesz, mégsem lett lelki sérült a gyerek

2020. máj. 26. 15:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem apával lesz, hanem a mamival. Illetve látogatás nem lehet, de nem is lenne jó szerintem.

Utánam sírni nem szokott, de lehet az felkavarná ha mégis behoznák.

Nem izgulok csak tényleg szeretném, hogy neki se legyen rossz.

2020. máj. 26. 15:06
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Ne ijedj meg akkor sem, ha szülés után pl.nem megy oda hozzád, nem bújik. Barátnőméknél volt ez, így jött ki a gyereken az anya hiánya. De aztán egy-két nap és megtört a jég.

Ott a kistesó ajándékot "hozott" a nagynak.

2020. máj. 26. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is lesz ajándék. A kicsi is “hoz” és a fiam is választott a tesónak ajándékot. Sokat beszélgetünk a dologról, de sajnos ő hajlamos sírásra akkor is ha csak vizsgálatra kell mennem reggel és nélkülem ébred, attól függetlenül is, hogy előtte minden ilyet is megbeszélünk. Hiába van ott az apja. Nálunk apás szülés sem lesz, mivel itt tesztelik az apát és ha pozitív akkor ő is el lesz zárva x ideig. Ezt nem vállaltuk be.
2020. máj. 26. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez így korrekt. Amire nagyon figyelj, hogy sose hagyd őket kettesben és a naggyá kétszer annyit kell foglalkozni majd, mint a picivel, máskülönben kialakulhat nála a testvér féltékenység. Családban volt olyan, hogy a nagyobb megkérdezte az anyukát, hogy mikor visszük vissza a babát a kórházban, mért nem hagyják a kórházban a babát, stb.
2020. máj. 26. 16:09
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ajándék nálunk is bevált! 😊

Bár biztos nehéz lesz, de próbálj mindkettőre figyelni. Majd tud kisebb dolgokban segíteni (pl.egy pelust, ruhadarabot stb.odaadni), és ezzel is felelősségteljesebb lesz, és elhanyagolva se érzi magát.

Sok sikert! 😊

2020. máj. 27. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!