Akik gyerektartást fizetnek azon felül ti adtok valamit a gyereknek?
Ez teljesen egyértelmű,hisz a te gyereked is!Amikor valamilyen ünnep van,szülinap és a többi akkor is valamit illik adni neki!Vagy éppen elmész magadnak vásárolni gondolsz a gyerkőcre akkor is vehetsz neki valamit!
Legalábbis én így gondolom
Baratnom fizet gyerektartast havonta de ezen felul meg szokott adni a fianak.
Peldak amik eszembe jutnak:
- Osszel iskolakezdeskor belepotol minden evben a tanfelszerelesbe.
- Osztalykirandulasba belepotol
- Tavaly pl. szinten felesbe fizettek a gyereknek a szemuveget mert kellett neki.
- Ha megyunk vasarolni akkor is szokott a fianak venni par dolgot (multhonapba 2 rovidnadragot, zoknit es birkozo cipot vett amire emlekszem mert ott voltam.)
- Van telefonja a fianak azt is idonkent feltolti penzel.
- A szulinap, nevnap, karacsony az termeszetes. Ilyenkor megszokta kerdezni a fiat, hogy mit szeretne, mire van szuksege.
Hirtelen ezek jutottak most eszembe.
Én adok, igen. Minden héten nálunk vannak 3 napot a fiúk. Mi nekik, ami kell, pedig fizetek az anyjuknak havi összeget is.
Imádom őket, meg sem tudnám állni.
Ez hozzáállás és anyagi helyzet függvénye.
Apám vállalkozó volt, minimálbérre bejelentve, valami nevetséges gyerektartást kellett fizetnie. Ebből anyám nekem soha nem vett semmit, mert szerinte még a kajámra sem elég. Így gyakorlatilag apám ruházott, iskolába mindent ő vett meg, az egyetemet is ő fizette.
Szerintem a hivatalosan megítélt gyerektartás nagyon kevés, ha az apuka szereti a gyereket, akkor igenis adjon még többet. Persze ha minimálbérből tengődik, akkor nem tud.
Anyagilag sajnos mi nem tehetjuk meg azt hogy gyt mellett vegyunk neki valamit.
Bar tett azert az ex hogy igy legyen. De szegeny ex azt se tudja h mit akar vagy epp mit mond. Roviden ha veszunk vmit az a baj ha nem veszunk semmit akkor az.
Ebbe nem merulnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!