Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy én nem oktatom a 3...

Baj, hogy én nem oktatom a 3 évesemet?

Figyelt kérdés

3 éves gyerekem van, sok kisgyerekes ismerősőm ebből kifolyólag, hasonló korú gyerekkkel. Sokszor látom, hogy teszik ki a képeket, ilyen olyan kézműveskedés, meg betűk tanulása, formák tanulása meg mit tudom én.

Én semmit se csinálok a gyerekkel ilyet, egyszerűen eszembe se jut meg nem is vagyok nagyon ilyen szötymörögjünk a kisasztalnál típus, de most így belém hasított, hogy én nem foglalkozok vele és milyen anya vagyok :(

Bölcsibe jár amúgy.

2022. febr. 23. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem teljesen jó, amit csinálsz. Amúgy meg hogy kirakják azokat a képeket, nem jelenti azt, hogy ezt napi rendszerességgel csinálják. Lehet csak mutogatás.
2022. febr. 23. 13:57
 12/23 A kérdező kommentje:

Hát nem tehetek róla, utálok minden kézműveskedést, komolyan mondom semmiféle ilyen szötymörgős dolgot nem bírok, pedig művészeti beállítottságú vagyok, érdekel a zeneművészet, az irodalom, a képzőművészet, a divattervezés, minden, de nem bírok rajzolgatni meg gyurmázgatni, rosszul vagyok tőle, előbb tanítom meg a gyereknek Beethoven 9. szimfónájának lezongorázását mint hogy gyurmázzak.

2022. febr. 23. 14:02
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
Nincs ezzel semmi gond, rengeteg dolgot csinálsz vele, a bölcsiben úgyis kézműveskednek vele, nem kell ezt túl gondolni. Én sem voltam ez a fessük, rajzoljunk, csináljuk csodálatos képeket, figurákat típusú anyuka, sőt a mai napig utálok kirándulni, nem is megyek, a természetet sem szeretem. Inkább elmentem vele játszóra, elvittem fürdőbe, társasoztam, kártyáztam vele.
2022. febr. 23. 14:10
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem rendben van amit te csinálsz vele, nyugi. A gyerekek játszva tanulnak. Amúgy csomó ötlet van a neten, ami tök jó fejlesztő játék és felnőtteknek is jó móka.
2022. febr. 23. 14:10
 15/23 anonim ***** válasza:
88%
A kertészkedés, földben turkálás ugyanúgy jó, mint a gyurmázás. Sőt. Ne emészd magad ezen. Annyi, hogy az ollóval tanítsd meg bánni majd. Oviban nem föltétlen kapnak, suliban meg úgy veszik, hogy már biztos megy.
2022. febr. 23. 14:17
 16/23 anonim ***** válasza:
42%
A finommotorikát fontos fejleszteni, én is ráhagytam a gyerekre, aztán ahogy iskolás lett derült ki, hogy ez elég nagy baj volt
2022. febr. 23. 14:19
 17/23 A kérdező kommentje:

Szokott vágdosni itthon, ő kéri. Papírt is meg ha valamit bontunk ki mindig ő ügyeskedik vele, hogy hagy vágja ki.

Nekem a kertészkedés a kedvencem vele, mert ott sok legyet ütünk egy csapásra. Levegőn is vagyunk, mozgunk is, beszélgetünk közben, a kutyát is szórakoztatjuk, a kert is mindig szép rendezett így, nekem is több kedvem van vele csinálni, mint magam.

2022. febr. 23. 14:21
 18/23 A kérdező kommentje:
Amúgy szerencsére nagyon szuper a bölcsi is, minden nap csinálnak valamit, rajz, festés, ecsettel és kézzel is, ragasztás, meg mindenfélét csinálnak minden nap. Ők csinálják ugye a bölcsi ajtóra is a díszeket, meg itthonra is sokszor csinálnak ezt-azt.
2022. febr. 23. 14:22
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ne aggódj ezen. Leírtak alapján nagyon sokat foglalkozol vele, a kertészkedés nagyon is sok mindent fejleszt.

Egyébként ez a kézműveskedés nekem sem igazán kedvencem. 2,5 éves a fiam, anyukámmal szokott sokat kertészkedni, nagyon szereti, bár lehetne már jobb idő, hogy többet tudjunk kint lenni

2022. febr. 23. 14:33
 20/23 anonim ***** válasza:
68%
Nekem voltak ilyen probalkozasaim.3-4 eves koraig mindent megevett, megtépkedett, leejtett. Festeni szeretett, de az se kototte le 10 percnel tovabb. Ö is nagyon mozgekony volt. 5 es fel evesen kezdett szinezni, gyurmazni, gyongyot fuzni. Ezekkel egyedul elvan. En azt veszem eszre, hogy sokan csak kozossegi oldalra fotozzak ezeket a kreativ dolgokat onfenyezes gyanant. 2-3 evesen teljesen felesleges alkototabort rendezni, kb kisiskolas koraban kezdi elvezni es ertekelni ezeket a foglalkozasokat egy atlagos gyerek.
2022. febr. 23. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!