Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, hogy én nem oktatom a 3...

Baj, hogy én nem oktatom a 3 évesemet?

Figyelt kérdés

3 éves gyerekem van, sok kisgyerekes ismerősőm ebből kifolyólag, hasonló korú gyerekkkel. Sokszor látom, hogy teszik ki a képeket, ilyen olyan kézműveskedés, meg betűk tanulása, formák tanulása meg mit tudom én.

Én semmit se csinálok a gyerekkel ilyet, egyszerűen eszembe se jut meg nem is vagyok nagyon ilyen szötymörögjünk a kisasztalnál típus, de most így belém hasított, hogy én nem foglalkozok vele és milyen anya vagyok :(

Bölcsibe jár amúgy.

2022. febr. 23. 13:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Hát azért egy kis készségfejlesztés otthon sem ártana. Gyurma, rajzolás, kirakós...
2022. febr. 23. 13:33
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Elég nagy baj.
2022. febr. 23. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
És mi az amit csináltok?
2022. febr. 23. 13:40
 4/23 A kérdező kommentje:

Szokott gyurmázni itthon, maga is illetve az apjával is.

Rajzolni is szokott, maga főleg, vagyis úgy hogy ott vagyok vele de rajzol színez ő.

Olvasni szoktunk mesét, játszóterezni, sétálni, kutyázni, segít a házimunkában, trambulinozunk, kertészkedünk, mesét nézünk.

2022. febr. 23. 13:44
 5/23 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem baj, vagyis nekem fura. Én úgy vagyok vele, hogy ez előzi meg azt, amikor később alsóban meg a házi miatt kell “szötymögni” az asztalnál a gyerekkel, jó ha addigra hozzászokik, hogy kicsit le kell ülni feladatozni itthon is. Nálunk mondjuk nem bölcsis, de három éves, olló, ceruzafogást, festés közben az ecsethasználatot így itthon tanult meg a kézműveskedés alatt, azért közben fejlődik a finommotorika is. Mondjuk én szeretek vele kézműveskedni, de ha nem így lenne is megerőltetném magam, mivel a gyereknek szüksége van a fejlődéshez ilyen irányú foglalkozásokra is.
 6/23 A kérdező kommentje:

Ja illetve az Agymenők kártyacsomaggal szoktunk pl játszani, én kérdezek, ő válaszol.

Meg vannak ilyen Bogyó és Babóca nagy játékos könyv abból a feladványokat.

7/23 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a bölcsiben ezekre úgyis van lehetősége, ebből ne csinálj lelkiismereti gondot. Oviban is úgyis fognak ilyeneket csinálni, fejlesztik a kézügyességét. Nálunk otthon mindig elöl van a rajzasztala, mellette a gyurma, a formabedobó... néha felvetem, hogy játsszunk ezekkel is, de általában nem ezeket kedveli. Azzal játszunk, amihez kedve van, ő pedig általában a "fantázia játékokat" szereti, játszunk az autóival és a plüsseivel. Tanulni ráér még, most legyen gyerek.
2022. febr. 23. 13:47
 8/23 anonim ***** válasza:
85%

Egyik lányommal sem csináltam ilyesmit. Kiszórakozták magukat a bölcsiben, oviban, mire hazaértünk túl sok mindenre nem volt idő, akkor elvoltak magukban. Hétvégén meg inkább a szabadban voltunk vagy társasoztunk meg szintén elvoltak magukban.

Most iskolásak és szerencsére gyönyörűen lefoglalják magukat, nem kell, hogy állandóan szórakoztassam őket :)

Mielőtt jönnek a károgók,nagyon jó a kapcsolatom velük, nagyon szeretjük egymást!

2022. febr. 23. 13:48
 9/23 anonim ***** válasza:
65%

Na, az ilyen kérdések utan nem csodalkozom, hogy sokan azért adják a bölcsibe a gyereket, mert anyuka úgy gondolja, hogy "kevés a gyereknek".

Nyilván az, ha teljesen egysíkúan foglalkozik vele.

2022. febr. 23. 13:52
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Amiket írsz az alapján te is foglalkozol vele csak másként. Na aggódj. És a bölcsiben úgyis mindennap van valami kis feladat. Csak másabb beállítottságú vagy. Én pl pont ezt az időszakot várom, hogy leüljünk kreatívkodni kicsit. A kisfiam most 1,5 éves, nekem meg ezek a babás játékok nem nagyon mennek. Pl: mondóka, éneklés stb.
2022. febr. 23. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!