Milyen élményeket szereztetek az általános iskola alsó tagozatában?
1-4 osztály
Személy szerint egy olyan emléket őrzök ebből az időszakból, amikor új könyvtárosnő érkezett az iskolánkba. Egészen addig senki sem látogatta a könyvtárat, nem is tudtuk hogy van, szerintem be volt kulcsra zárva az a helyiség. Amikor viszont megérkezett a fiatal könyvtáros lány, és elterjedt, hogy nem visel melltartót - erről én magam is meggyőződhettem végül a kölcsönzéskor -, futótűzszerűen terjedt a hír az ált iskolás fiúk között, akik szinte mindannyian sorban álltak a könyvekért, még az olyan lurkók is, akikről köztudott volt, hogy nem szeretnek és alig tudnak olvasni: ők jobbára lapozós képeskönyveket kölcsönöztek aznap. A sorban állás és a könyvtári cédula kitöltése közben a nagy asztal mellett álldigálva fentről kukucskáltak be a szemtelen fiúk a szegény nő blúzába, mely ülés közben elnyílt és látni engedte a meleg kora tavaszi napon - amikor a falubéli kutyák már javában üzekednek -, azt, amit normál esetben melltartó fed el a kíváncsi tekintetek elől. Mindezek után aznap a fiú osztálytársaim a napköziben azzal töltötték az időt, hogy gombfoci, autóskártya és ping-pong helyett megvitassák a látottakat. Amikor aztán a könyveket vissza kellett volna vinni a könyvtárba, már korántsem voltak olyan lelkesek, ezért sok könyv hiányzott a leltárból, amiből kifolyólag sok diák értesítést kapott, legyen szíves visszavinni a kikölcsönzött könyveket a könyvtárba, - amiket immár egy tanárbácsi fog visszavenni a változatosság kedvéért - ellenkező esetben nem fog a tanév végén bizit, azaz bizonyítványt kapni.
"akkor lehet hogy már ötödikesek vagy hatodikosok lehettünk, nem emlékszem pontosan, de a lényegen nem változtat"
De, nagyon is sokat változtat, mert amit leírtál, az nem egy alsós kisgyerek élménye... 5.-6. nagyon nem alsó...
Tőlem ilyen erotikus-romantikus megfogalmazást ne várj, de nekem rengeteg emlékem van erről az időszakról. Pár példa:
Imádtam a Sailormoont és folyton arról beszéltem és én voltam a világon a legboldogabb, mikor egy osztálytársam sailormoonos kártyákat hozott nekem; szerelmes voltam 2 fiúba, akik folyton meghúzták a hajamat én pedig megkergettem őket és féltékeny lettem, mikor "lecseréltek" és más haját kezdték el húzkodni; hogyan játszottuk a "sikálást"; hogy folyton megléptem hittanóráról; hogy egy cigányfiú gyakran ellopta az osztálytársai uzsonnáját; hogy amikor a templom kertjét újították fel (az iskola szomszédja), találtak pár régi koporsót és a koponyát, csontokat kirakták a munkások a suli kerítésére...;.... tudnám folytatni😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!