Milyen élményeket szereztetek az ovodás éveitek során?
Rosszakat. Az óvónők kivételeztek, csak azt nézték, hogy melyik szülő mivel tud hozzájárulni a "működéshez". Pl: szobafestő apuka kimázolt, "irodista" szülő hozta a papírt.
Szerencsére a gyerekeimnek jobb óvónői vannak.
Én nem szerettem. Teljesen feleslegesnek éreztem.
(minket amúgy nem altattak)
mi lányok töltött káposztát készítettünk a faházikóban, az ovoda udvar szélén növő lapulevelekből, a töltelék homok volt...
közben a fiúk a homokozóban elásták az egyik gyerkőc szemüvegét, ami aztán nem is került elő :/ állítólag csak következő évben találták meg homokozás közben, amikor egy mély alagutat ástak egy kisautó részére
legkedveltebb játék a dömper volt, amiből 2 állt rendelkezésre: ha valaki a délutáni alvás ideje alatt kikéredzkedett WC-re - csak odakint volt WC - akkor kis időre kisajátíthatta a dömperek egyikét, amíg az ovonéni be nem rángatta az alvás folytatása érdekében. Ezt követően meg lett tiltva a délutáni alvás közbeni kikéredzkedés a WC-re, megelőzendő a dömperezést - na ekkor pisiltem be.
Negatív élményeim: Reggel mindig elválasztottak az 1 évvel idősebb nővéremtől, külön csoportba voltunk, és az udvaron sem játszhattunk együtt, pedig nagyon közel álltunk egymáshoz. Az óvónők egy része akkoriban még nagyon bunkó és főnökösködő volt, leordították a fejünket mindenért. Kényszerítettek, hogy együnk meg olyan ételt, amit utáltunk. A tojáslevest vissza is hánytam nekik. Kivételeztek néhány gyerekkel. Nem lehetett belekeverni a kakaót a tejbegrízbe.
Pozitív: Nagyon jó udvarunk volt, sok öreg fával, a vonatot imádtam, és nyáron néha hoztak ki limonádét. Volt pár jó barátnőm, akikkel sokat játszottunk. Kiscsoportban volt egy kedves, fiatal óvónő, aki gitározott és énekelt. A csoport egész jó volt, normális gyerekekkel, nem voltak igazán rossz vagy agresszív gyerekek.
érdekes élmények
nekem még közben az jutott eszembe, hogy amikor kihozták az ebédet nagy tálban, letették az asztalra, amit körbeültünk, benne volt a merőkanál. mikor már mindenki szedett magának levest, elvitték a tálat, és ilyenkor az asztal lapja azon a helyen felmelegedett a meleg levesestál aljától. ilyenkor mindig versenyeztünk ki tudja odatenni a kezét, általában 2-3 kéz is odafért a meleg foltra, és őriztük a kevés meleget a kis kezeinkkel, amíg végül el nem illant...
ha véletlenül gyümölcsleves volt az ebéd, abban rendszerint volt alma is, vagy körte, de nem volt ám kicsumázva, hanem benne volt a mag, a magházzal. valamelyik tudálékos gyerkőc mindig kigyűjtötte magának szalvétára a körte vagy almamagokat, és az ebéd után ezeket a deszka padló réseibe, a deszkák közötti résekbe dugdostuk, ültettük el, ott ahol nem fedte szőnyeg a padlót, hogy azok majd tavasszal kicsíráznak, kihajtanak, és lesz belőlük egy-egy szép alma vagy körtefa...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!