Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan aki sokáig nem...

Van olyan aki sokáig nem akart második gyereket, de aztán mégis lett?

Figyelt kérdés
Nagy korkülönbséggel egyáltalán van e értelme? Van egy 5 éves kisfiam aki úgy érzem kimerít teljesen, meg jó végre dolgozni. Örülök, hogy már jobban leköti magát egyedül stb. Szóval kezdem megint magamat nőnek érezni, nem csak anyànak. Férjem azt mondta jó lenne neki testvér, de az én döntésem, hisz úgyis nekem kell főleg vele lenni. Szép sorban el is adtam minden kinőtt ruhát, babakocsit mindent már. Ma láttam ahogy egy anyuka tolta babakocsiba a kicsit és mentek a nagyért az iskolába és akkor elkapott egy érzés, hogy de jó lenne nekünk is majd így. 30 éves vagyok, férjem mondjuk 41 már. Inkább úgy érzem, hogy nincs kedvem előről kezdeni, de nem vagyok még biztos benne.
2022. febr. 18. 19:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a gyereknek akartok tesót és nem magatoknak még egy gyereket, addig kár erőltetni.
2022. febr. 18. 20:44
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Nekem 6 ev van koztuk,nagyon varta a lanyom,de par nap utan mar indult a feltekenykedes,hogy miert fogom ennyit,tegyem le,miert sir ennyit. Aztan megszokta,bar volt visszaeses,ujra bepisilt,bekakilt,megviselte. Aztan nagyon jol elvolt vele amig gurult,maszott,miota jar es mindent lever,elvesz az ocsi azota harc van. Sajnos nem tudnak egyutt jatszani, a kicsi uvolt ,tepi,rugja, a nagy meg allandoan huzza,cukkolja,piszkalja. Szoval ha mindketto itthon van,nalunk allando a cirkusz. Biztos alakul ez majd,de erre nem voltam felkeszulve azert. Szemmel lathatoan nem jonnek ki ,mintha nem szeretnek egymast :( neha kergetoznek,vannak,de akkor meg vmelyik elesik es elobb utobb baleset a vege,orrverzes ,kek zold foltok. Szoval nalunk nem egyszeru. Bar a kicsi (fiu) a vadabb. O mar nyolc honaposan is a hajanal fogva rantotta le a nagylanyt,nagyon nehez vele. Bar meg igy sem bantam meg,ha nagyobbak lesznek,biztosan mas lesz,mint egy dacos ket evessel most. Engem nyomasztott hogy egyke a lanyom,es ha meghalunk,egyedul marad a vilagban es nincs kire szamitson. Igy ott lesznek majd egymasnak. Hogy milyen lesz a kapcsolatuk kesobb,10 ev mulva kiderul.
2022. febr. 18. 20:45
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
2#es vagyok,elfelejtettemyen ugyanigy voltam a batyamm,rossz tesok voltunk,kifejezetten utaltam allandoan vertuk egymast mi is. De olyan 17-18 eves korunkra benott a fejunk lagya,nagyon birjuk egymast es szamithatunk a masikra.
2022. febr. 18. 20:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8 év van a két gyerek között, a fiam 10 éves lesz, a lányom 1,5 éves. Nincs féltékenység, szeretik egymást.
2022. febr. 19. 06:37
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Ösztönösen, hormonálisan ugy vannak kodolva az egeszseges nők, hogy akarjanak gyereket. En is csak egyet akartam, egy is van. De neha en is eljatszom a gondolattal, hogy kéne még egy. Pedig nem szeretnek. De nyilvan a hormonjaim mast mondanak. Ilyenkor arra gondolok, hogy azert vagyok felnott ember, hogy ne csupan osztonbol cselekedjek.
2022. febr. 23. 14:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen idilli kép azt látni, hogy babakocsival tolja az anyuka az iskolához a babát a nagyobbért. Egy perc, fél perc erejéig idilli. Aztán gondolod végig, mivel jár ez - újra - az elején. Sok-sok sírással, aggódással, kialvatlansággal, csontig hatoló fáradtsággal. Na, annak lesz később második gyereke is, aki újragondolva a dolgot akkor is vonzónak és vállalhatónak érzi ezt a dolgot, ha nem csak a pillanatnyi idillt látja a képben, hanem az összes többi velejárót is.

Én pl. ha babakocsit toló nőt látok, már tudom, hogy könnyen lehet, hogy a kocsiba kapaszkodik, miközben szédül a fáradtságtól. Néha én is eljátszom a gondolattal, mert jönnek a fejembe idilli képek egy 2. babáról. De aztán lejátszom a velejárókat is, és tudom, hogy nem tudnám újra végigkínlódni. De nekem extra rossz alvó gyerekem van.

2022. febr. 23. 20:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Enyém se aludt 3 éves koráig egy éjszakát se végig
2022. febr. 23. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Én pont ezért nem vállalok másodikat. Még egyszer ezt nem bírnám ki, főleg már két gyerekkel...
2022. febr. 23. 20:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Én se, de mégis bánt, hogy nincs testvére :(
2022. febr. 23. 20:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem minden gyerek ilyen... nekem pl mindkettő jó alvó. Azt hittem, az első után majd jól megszívom a kicsivel, de ő meg még jobb alvó, mint a nagy volt ennyi idősen.

Pedig mindkettő 100% anyatejes iszsz baba, pedig azokra ritkán jellemző, hogy jó alvók lennének. Azt hiszem, ebben nagyon szerencsés vagyok

2022. febr. 23. 20:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!