Van okom aggódni?

Figyelt kérdés

Lassan 16 hónapos a gyerekem.

Aggódok pár dolog miatt vele kapcsolatban. Az egyik, hogy nem használ szavakat, nagyon ritkán mondja, hogy "baba" "mama" és alig kivehetően, hogy "anya". A hangját hallatja, de inkább babanyelven, szóval nem lehet érteni.

A másik dolog, hogy még mindig nem mutogat, nem pápázik (najó hazudok, eddig 2x csinálta), nem tapsol. Ha valamit szeretne, azt onnam tudom, hogy nézi az adott dolgot és azt mondtja ááá, de nem mutat rá se ujjal se tenyérrel.

Aztán ott van még a járás, kb 1 hónapja indult el kapaszkodás nélkül, de a leggyakrabban mászva közlekedik az viszont nagyon jól megy, nagyon gyorsan mászik. A járása még mindig nagyon bizonytalan.

15 hónapos státuszon a védőnő és a gyerekorvos se mondott semmit, hogy baj lenne, de én aggódok.

40+3 napra született 10/9 apgar.

Egyébként nevére figyel, szemkontaktust tartja. Szeret bújni, vidám sokat nevet és mosolyog. Ha odaok neki valamit a kezébe akkor nyúl érte, ő is szokta nekem hozni a kis labdáját, adogatja a kezembe, zenélő játékon a gombot megnyomja. Ha valami a kezébe van és azt mondom, hogy kérem szépen akkor odaadja, szóval megérti amit mondok.

Az internet az autizmussal ijeszget és nem tudom, hogy túlaggódom e a dolgokat vagy sem.

2022. febr. 17. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy az internet egy 16 hónapos gyerektől ennél több szót várna, járni pedig 18 hónapos korig kell megtanulni, autizmust amúgy se lehet ennyi idösnél diagnosztizálni, de nem tűnik autistának, tulaggodod.
2022. febr. 17. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2.5 majdnem 3 évig kellett várnom, hogy azt mondja az amúgy teljesen rendben lévő gyerekem, hogy anya 😁

A pápá meg ilyenek elvétve voltak.Mutogatni szokott,de azt is kb 18 hónapos korában kezdte aktívan.

Járni 18 hónapos korára kell.Nálatok ez megvan előbb.

Azt gondolom nem szabad a netre hagyatkozni.Az enyém se fejlődött nagykonyv szerint,de nem autista.

Ha úgy érzed figyeld,de ha valóban gond volna vele, már mondták volna.

2022. febr. 17. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Online szakembereket is megkérdezhetsz, ha gondolod. Hátha megnyugtatnak.
2022. febr. 18. 03:52
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

Mikor észlelted, hogy le van maradva ?

Volt a terhesség alatt, szülésnél bármilyen komplikáció?

Indított szülés volt?

Hogyan született? Császárral vagy simán?

2022. febr. 18. 05:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!