Indokolt-e aggódni a beszédje miatt ?
2,5 éves a lányom. Nagyon figyelmes, mindent raktározó típus.
Rengeteget mozog, ugrál, imádja a labdát ügyesen dob, hajít gurít. Táncol egész nap, imádja a zenét. Kézügyessége is nagyon jó. Annyi hogy kb 2 éves korától kezdett el több szót mondani. Most már kb 60-70 szó amit mondd plusz a családtagok nevei. De inkább csak halandzsa nyelv megy egész nap meg a hümmögés, mutogatás.
Viszont mondatokat nem mondd.
Úgy vettem észre kicsit szégyenlős mások előtt beszélni.
Imádja a könyveket napi 2 mese minimum van, meg ének mondókat. Nehezebb szavakat is tudja és rámutat a képen (fazék, madáretető, vágódeszka, gereblye). Hosszú bonyolult utasítást is megérti. A logikai készsége nagyon jó.
Hogyan tudnám még jobban ösztönözni a beszédre?
Tesója fél éve született.
Sokat foglalkozom vele is nemcsak a picivel.
Indokolt lehet beszédindítás?
Védőnő szerint 3 évig még beszélhet. Nektek milyen tapasztalatotok van?
A fiam 2 és fél éves koráig csak kb. 10 szót mondott, 3 éves korára folyékonyan beszélt.
Én hallgatnék a védőnőre.
Beszédindítás annak kell, aki NEM beszél.
Érted? Semmit! Nem 60-70 szót
... Jézusom...
Az én lányom kapott beszédindítást. 3 évesen még csak gagyogott. Na, neki kellett.
Nem dicsekedni jöttem, és nem is aggódom túl. Csak érdekelne mert mindkét véglet van a környezetünkben.olxanok mint mi h beszélni csak szavakat mondd de nem tud mondatokat mondani. Vagy az h folyékonyan beszél. És érdekelt hogy szerintetek indokolt e.
De köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondolom hogy rendben vam és ha közösségbe kerül fog többet beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!