3 éves ovisnak indokolt a "letöröm a kezed" "levágom a nyelved" típusú fenyegetőzés?
Nem vagyok amúgy sem elégedett a lányom ovis csoportjával, eleinte sokat (hónapokig) sírt reggel pedig amúgy nem egy mimóza lélek. Sose mesélt semmit az oviról,viszont utálva ment reggelente. Nem láttam semmiféle foglalkozást vagy barátkozást . Voltam bent emiatt (mint utóbb kiderült nem csak én "panaszkodtam") így vmi enyhe változás történt.
Tegnap mentem a lányomért és hallom hogy a dadus kiabál vele hogy letöröm a kezedet. Mondtam hogy elnézést már de miért kell így beszélni vele, 3 éves és teljesen komolyan veszi a fenyegetést. Tény és való hogy nem egy angyal a lányom és a határait feszegeti, én itthon se hagyom rá a dolgokat. Épp a földre firkált, és ledobta a ceruzákat. Csúnya dolog persze. Ez nála ilyen lázadás az ovi ellen. A dadus és az óvónő is odajött és egymásra tromfolva sorolták hogy milyen rossz miket csinál, amit egy fiú se és hogy nem baj ha kicsit megijed higgyem el hogy többet nem fogja csinálni. Újfent elmondtam hogy szerintem ez a stílus akkor sem oké. A levágom a nyelvedet -et meg később mesélte este, nem hinném hogy kitalálná mert ilyet soha nem mondunk itthon nem is a stílusom.
Most nem tudom mit csináljak, még engem néztek hülyének. Más oviba nem veszik át, dolgoznom muszáj. Rosszul vagyok tőle hogy ilyen emberek közé viszem nap mint nap. Egyértelműen nem kedvelik a gyerekemet.
Hát ez az hogy így sem kedvelik már nem tudom az állandó berohangálással ártok szegény gyerekemnek többet, vagy ha rájuk hagyom...
Mondom, tegnap is végül nem jutottunk semmire a beszélgetés során ők meg voltak győződve hogy nekik van igazuk.
Ja és hogy levágom a nyelvedet ilyet nem is mondtak és hogy nem gondolom hogy egy 3-4 éves az igazat mond, mert hogy mindenfélét kitalálnak az ekkora gyerekek,és hogy ha ők mindent elhinnének amit a gyerekek összehordanak akkor az régen rossz lenne.
Én a múltkor a 3 évesemnek mérgemben(mikor már nagyon durván dobálta,trancsírozta a kaját az asztalnál és 20x rászóltam)azt mondtam,hogy"mostmár kiteszlek a hór!"
Azóta is emlegeti mikor valamire azt mondom,hogy nem szabad,hagyd abba stb mondja:"Mert akkor kiteszel a hóra Anya??" és látszik a gyereken,hogy komolyan fél.Tehát sztem igenis ez bennük marad és félhetnek az ilyen megjegyzésektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!