Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy családnál dolgozom, ahol 2 gyerkőcöre vigyázom. A kicsivel nincs "baj" nyugodt mosolygós. Viszont a nagyobb mostanság sajnos(előre is bocsánat)elviselhetetlen. Tudni kell 1.5 éves okos, ügyes, tanulékony, viszont kb 2 hónapja kifordult magából. Ordít, visít, csapdos, harap, rúg stb. A kiabálások nem sírással vegyülnek és nincs semmi jele, hogy mi váltja ki. Én egy nagyon türelmes ember vagyok! 86x is elmondom, hogy amit a könyvben mutat az kutyus pl. Énekelek velük, játszom. Igazából míg ott vagyok 100%ban csak értük, a jó kedvükért vagyok!Viszont ezzel a sikításával kiakaszt, borzasztóan ideges leszek(nálam ez gyerekkorra vezethető vissza, nem kezelem jól a konfliktusokat) inkább olyankor kimegyek a szobából. Értem én dac korszak, jó néhány családnál dolgoztam ott kb ez a korszak kimerült az ellenkezéssel. Kérlek segítsetek! Már azon gondolkodom ott hagyom az egészet a francba.
2022. febr. 17. 19:48
 1/3 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem hagyd őket tényleg. Én valószínűleg a lábam be nem tenném oda többé. A gyereket nem neked, hanem a szüleinek kéne megnevelni és kezelni a kitoreseit.
2022. febr. 17. 20:02
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Hány éves a kicsi ha a nagy 1,5?

Kb csecsemő. Ez lehet testvér féltékenység is.

Amúgy az is lehet,ha téged egy másfél éves kiakaszt,ahol csak pár órát vagy akkor lehet nem neked való egy olyan munka ahol gyerekekkel vagy

2022. febr. 17. 20:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszoló rávilágított az egyik tényezőre, testvérféltékenység. Ezen felül a másfél éves épp éli a második szeparációs szorongás időszakát is, azonban a leírásod alapján nem lehet 100%-ra venni, hogy már belépett-e a dackorszakba, mert ez eegyénilag változó, h ki mikor, de nem kizárt a dackorszak se az ő esetében.

AZONBAN: azt írod, szerinted enyhébb dacba futottál bele más családoknál. El kell szomorítsalak: a csapdosás, ordítás, hogy önamgát földhöz veri, általánosan jellemző a dackorszakra (Látatlanban nem mlehet bitzosat mondani, tehát más oka is lehet, h ő most ilyen).

A kulcs -ha van dac, ha nincs- a kompromisszum, következetesen. Tiltsd mindig, amit tiltani kell, és engedd meg neki, ami mindig megengedhető -ez a helyes arány és egyensúly-, és amikor tiltasz, jelezd neki, mit engedsz neki, helyette mi mindent tehet meg. Plusz legyél türelmes, kitartó és szeretetteli, megérzik a picúrok, hogy mi zajlik mások lelkében! És mindig azt tedd, amit érzel (kongruencia), mert a belső ellentmondást is érzik és zavarodottan reagálnak rá! Egyéb hatások is belejátszhatnak (pl az anyukája tudatalatti elfojtásai, esettleg a tieid mind szitter), és főleg ha hibásan nevelik őt, mert az fokozhatja a dacot!

Nem kizárt a szervi probléma se, és a fogzás sem! Ezt is számold bele, legyél megértő, még ha nehéz is.

Heteken belül enyhülni fog a dac a módszeremmel, kivéve ritka esetben (ha pl fogyatékosság állna fenn, ami nem valószínű).

Dícsérd is, amikor jól csinál valamit.

2022. febr. 17. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!