Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Különélő szülők, az ilyet...

Különélő szülők, az ilyet hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés

A kérdésem körülményeiről annyit, hogy egy 6 éves kislány a főszereplő, aki másfél éve nem él velem és akit az anyukája minden erejével ellenem nevel.

A gyermekelhelyezési per idén mindenképpen le fog zárulni és elég jó esélyem lesz meg is nyerni, mivel a szakítás előtt gyakorlatilag csak én gondoskodtam a gyermekről, hozzám kötődött jobban.

Vagy a legrosszabb esetben az új törvény értelmében megosztott felügyelet lesz, ami 2 hét/2 hét.

Szóval a kislányom imád engem én is őt és mióta a gyermekvédelmi eljárást indítottam anyuka ellen, kiskorú mentális bántalmazása és ellennevelés címen azóta a láthatás is úgy ahogy zökkenő mentes volt, mert tételesen elmagyarázták neki, hogy semmiféle joga nincs arra, hogy eltiltsa az édesapát a gyermekétől, csak azért ment neki új férfi van az életében és azt akarja, hogy őt tekintse a gyermek az apjának. És hogy ez beteg dolog részéről.

Viszont a kapcsolattartás.

Mivel a kislány messengeren szeretett beszélgetni velem régen, amikor mondjuk dolgoztam, ezt szokta meg, ezért értelem szerűen anyuka letiltotta a messengert.

Tehát telefonon tudok beszélni a kislányommal, de azt is csak úgy, hogy ki van hangosítva, nem mehet át másik helységbe.

De olyan is van, hogy beszélgetés közben kiszakítják a kezéből a telefont és kinyomnak.

És akkor az utóbbi 3 hét fejleménye, hogy a gyerekem ilyeneket mond a telefonba, hogy rosszkor hívsz, nem érdekelsz, vagy konkrétan kinyomja a telefont beszélgetés közben...

Múlt héten mikor itt volt beszélgettem vele erről és elmondta, hogy anyuka csokit ad neki, ha bunkó velem és lekoptat, vagyis jutalmazza ezt a viselkedést.

Anyukával ilyesmiről nem lehet beszélni, hogy miért teszi ezt egy kisgyerekkel, ahogyan semmi másról sem.

Az ő álláspontja az, hogy mivel neki más új kapcsolata van, aki gyerekkel együtt fogadta el őt, nekem már nincsen közöm a gyerekemhez, ami miatt természetesen majd koppanni fog mikor hozzám kerül a teljes felügyelet.

Viszont ez döbbenetes és nagyon bántó nekem, hogy mikor itt van nálam a gyerek, akkor 1 nap bunkózás után visszaváltozik a régivé majd könyörög, hogy ne vigyem vissza, had maradjon velem, mikor meg hívom telefonon, ott annyira bántó dolgokat mond, hogy megszakad a szívem és jelenleg nem tudom ezt hogyan kezelni, vagy mit mondani neki erre.

Szóval a kérdésem.

Hogyan kezeljem? Hogyan reagáljak ezekre? Amikről nem a kislány tehet, hogy ennyire megbánt, mert fel van bujtva erre és jutalmazva van a bunkóságért.

2022. febr. 13. 14:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem tudunk mert tényleg ocsmány helyzet .Pici volt 3 éves ,utánna nem engedték be, nem láthatta a gyerek majd 1 évig, mikor találkozhatott vele síkitva fut előle menj innen nem szeretlek stb ...Vér profi az anyuka mert ő is így nőt fel ,az anyjának van 4 gyereke mind más apától mind lemondott róluk 🤔.Nőként és anyaként írom undorító és fel képelném az ilyen anyákat
2022. febr. 19. 11:06
 12/17 A kérdező kommentje:

Itt van most nálam a lányom és egy nyugodt pillanatban elmodta ezt a játszmát részletesen.

Úgy indul, hogy elkezd mesélni a velem töltött hétvégéről amitől anyuka már eleve idegbe kerül.

Aztán jön a kérdés-Felhívhatom Apát, hogy elmodjam neki xy dolgot?

És akkor erre-Nem akarsz mindjárt odaköltözni hozzá?

Kislányom meg-Hát lehet...

-Igen? Akkor takarodj az Apádhoz! Tessék. Mehetsz.-majd odamegy a gyerek szekrényéhez és elkezdi kidobálni a cuccat ruháit belőle közbe üvolti hogy tessék takarodj miközben a gyerek már sír.

-De tudod mit? Hívom Apádat hogy jöjjön érted-majd veszi elő a telefont és ekkor már könyörög a gyerek hogy léci ne hívd.

És ez ismétlődik rendszeresen beleplántálva a gyerekbe azt hogy Apával lenni, Apaval telefonon beszélni rossz. Ès ha ilyet tesz ilyet szeretne akkor anya mérges lesz.

Mindennek 6 éves kisgyerekként van kitéve.

2022. febr. 19. 14:47
 13/17 anonim ***** válasza:

Mintha az én anyámat hallanám, amikor sírtam, hogy apuval szeretnék élni.

És apa tehetetlen volt, anyám több oldalról támadta. Mondván, hogy nincs annyi pénze, hogy apa felneveljen. Nem hiszem, hogy ez gond lett volna. Több szeretetet kaptam volna úgy, mint így.. A pénz nem minden.

Az én apámnak meg volt kötve a keze.

Remélem Te találsz megoldást. De szörnyen szemétség az anyától, mert a kislány szenved emiatt. Ráadásul az új pasi is rosszul áll a dolgokhoz. Olyan nincs, hogy mindig az aktuális pasim a gyerekeim apja. Mi is elváltunk, nekem is új párkapcsolatom van, mégis a párom is mindig mondja a gyereknek, hogy szeresd apádat, Ő is szeret, és mindig ő lesz az apukád. Én se uszítom az apja ellen, pedig vannak nála komoly problémák. Épp eléggé megviseli őket a válás. Szegénykém, vajon mi zajlik le a kis lelkében ☹️

Sajnos valóban az anyának ítélik a gyereket, kivéve ha bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy ő legyen a gondviselője. Próbálj meg érdeklődni a családsegítőnél hátha tudnak segíteni.

Nagyon sajnállak, és kitartást kívánok neked és a kislányodnak. ❤️

2022. febr. 19. 15:21
 14/17 A kérdező kommentje:

Ilyeneket, hogy gyámügy, gyermekvedelem, csaladsegítő már regen végigjártam.

Sőt a rendőrséget is bevontam egy esetben, amikor elrejtette előlem a gyerekem az exem 1 hónapra.

Szóval az említett szervezeteket nem érdeklik a gyerekek érdekei.

Ezek feminista nővédő ferfiakat diszkrimináló egyletek, akik szerint logikus hogy csak nők képesek gyereket nevelni.

És amíg nem ütik verik vagy erőszakolnak gyereket addig nincsen semmi probléma.

Az hogy a gondoskodás nyugodt élet és jólét külön szoba után most 1 szobás alberlben csöveskedik mentálisan bántalmazva az szerintük nem probléma.

Kap enni nem koszos a ruhája vagyis minden renben van.

Hogy egesz nyaron 1x vitték el játszóra amikor nálunk alap volt hogy mentünk minden nap ovi után ilyenek és hasonlók senkit se erdekelnek.

2022. febr. 19. 17:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát sajnos ez a nő tönkre fog tenni téged is meg a gyereket is. Csak hogy az új pasinak inponáljon.
2022. febr. 20. 08:31
 16/17 A kérdező kommentje:

Pozitív vége lett.

Autóbalesete volt a kú rvának...és meghalt.

Nem szép dolog tudom mert a gyerekem anyja volt,,,de örülök hogy ez a kártékony patkány nem kavar be többet.

A kislányom hozzám került végleg.

A barátnömmel is tök jól kijön.

2022. júl. 18. 01:08
 17/17 anonim válasza:
Nem szép dolog a káröröm, de ez így volt helyes. Rika szerencsés ember vagy kérdező.
2022. szept. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!