Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Különélő szülők, az ilyet...

Különélő szülők, az ilyet hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés

A kérdésem körülményeiről annyit, hogy egy 6 éves kislány a főszereplő, aki másfél éve nem él velem és akit az anyukája minden erejével ellenem nevel.

A gyermekelhelyezési per idén mindenképpen le fog zárulni és elég jó esélyem lesz meg is nyerni, mivel a szakítás előtt gyakorlatilag csak én gondoskodtam a gyermekről, hozzám kötődött jobban.

Vagy a legrosszabb esetben az új törvény értelmében megosztott felügyelet lesz, ami 2 hét/2 hét.

Szóval a kislányom imád engem én is őt és mióta a gyermekvédelmi eljárást indítottam anyuka ellen, kiskorú mentális bántalmazása és ellennevelés címen azóta a láthatás is úgy ahogy zökkenő mentes volt, mert tételesen elmagyarázták neki, hogy semmiféle joga nincs arra, hogy eltiltsa az édesapát a gyermekétől, csak azért ment neki új férfi van az életében és azt akarja, hogy őt tekintse a gyermek az apjának. És hogy ez beteg dolog részéről.

Viszont a kapcsolattartás.

Mivel a kislány messengeren szeretett beszélgetni velem régen, amikor mondjuk dolgoztam, ezt szokta meg, ezért értelem szerűen anyuka letiltotta a messengert.

Tehát telefonon tudok beszélni a kislányommal, de azt is csak úgy, hogy ki van hangosítva, nem mehet át másik helységbe.

De olyan is van, hogy beszélgetés közben kiszakítják a kezéből a telefont és kinyomnak.

És akkor az utóbbi 3 hét fejleménye, hogy a gyerekem ilyeneket mond a telefonba, hogy rosszkor hívsz, nem érdekelsz, vagy konkrétan kinyomja a telefont beszélgetés közben...

Múlt héten mikor itt volt beszélgettem vele erről és elmondta, hogy anyuka csokit ad neki, ha bunkó velem és lekoptat, vagyis jutalmazza ezt a viselkedést.

Anyukával ilyesmiről nem lehet beszélni, hogy miért teszi ezt egy kisgyerekkel, ahogyan semmi másról sem.

Az ő álláspontja az, hogy mivel neki más új kapcsolata van, aki gyerekkel együtt fogadta el őt, nekem már nincsen közöm a gyerekemhez, ami miatt természetesen majd koppanni fog mikor hozzám kerül a teljes felügyelet.

Viszont ez döbbenetes és nagyon bántó nekem, hogy mikor itt van nálam a gyerek, akkor 1 nap bunkózás után visszaváltozik a régivé majd könyörög, hogy ne vigyem vissza, had maradjon velem, mikor meg hívom telefonon, ott annyira bántó dolgokat mond, hogy megszakad a szívem és jelenleg nem tudom ezt hogyan kezelni, vagy mit mondani neki erre.

Szóval a kérdésem.

Hogyan kezeljem? Hogyan reagáljak ezekre? Amikről nem a kislány tehet, hogy ennyire megbánt, mert fel van bujtva erre és jutalmazva van a bunkóságért.

2022. febr. 13. 14:38
1 2
 1/17 anonim válasza:
85%
Bakker kérdező...fejbe kellene lőni az ilyen nőt. Hogyan tudod fékezni magad, hogy ne verd szét ezeket a rosszindulatú gonosz, kisgyerekre ártalmas patkányokat?
2022. febr. 13. 15:11
 2/17 A kérdező kommentje:

A körülményeket mérlegelve és a gyerekem érdekét figyelemben tartva tudom csak fékezni magam.

1. A gyermekvédelem egy feminista nővédő egylet.

2. A bíróságok anyavédő elfogult szervezetek.

Vagyis totális férfi ellenességben, diszkriminációban kell nekem az igazamat elfogadtatnom, ami végeredményben a kisgyermekem érdeke is.

Tehát amíg nincsen konkrét döntés, addig semmit sem tehetek tettleg az alapösztön és igazság szerint mert felhasználnák ellenem.

De ha meglesz a döntés, az biztos hogy megbűnhődik ez a két ge ci azért amit a kisgyerekemmel és velem tettek.

2022. febr. 13. 15:19
 3/17 anonim ***** válasza:
57%

Igazán sajnálom ezt, mivel az én apám le se sz.rja, hogy élek, és azóta fel nem tudom fogni, hogy miért próbálja egy nő elbarmolni a gyereke mellől az apát, ha az normális.

Én mindent rögzítenék, amit csak lehet, hogy legyen bizonyíték. Maradj erős, valószínűleg a kislány is érzi, hogy valami nem kerek, de nem tudja megfogalmazni mi, ezért jön ki belőle a feszültség így amiatt, hogy eszközként használják ellened. Tudom, hogy mocsok rossz érzés lehet, de maradj te a boxzsákja, hogy lássa, hogy apa akkor sem utálja, ha anya próbálkozik. Hidd el, hogy a fejében ez később össze fog állni. Neked kell okosabbnak lenni. Kitartást és remélem megoldódik a helyzeted.

2022. febr. 13. 16:36
 4/17 A kérdező kommentje:

Mindent rögzítek természetesen, de mikor a gyermekvédelmi meghallgatáson le akartam játszani, hogy hogyan fenyítik a gyerekemet a telefonban és hogyan fenyegetnek engem, hogy mondjak le a gyerekemről...erre az volt a válasz

-Ha elindítja a diktafont, akkor fell kell függesszük a meghallgatást, mivel a felvétel lejátszása személyiségi jogokat sértene.-

És oké, hogy később ez össze fog állni a fejében, de addigra lemaradok a gyerekkoráról...

Lemaradok arról, hogy meg tudjam neki mutatni a világot, az életet, a jó és rossz közötti különbséget.

2022. febr. 13. 17:02
 5/17 anonim válasza:
81%
Pedig egyértelmű a szitu. Azért akarják elbarmolni a kérdezőt, mert az új pali egy bizonytalan féltékeny kis pö cs. A nő meg gondolom a pi csáján kívül semmit sem tudott a kapcsolatba rakni, plusz még gyereke is van, ezért megtűrt személyként kell alkalmazkodnia az új palihoz, aki féltékeny a kérdezőre. És mivel ő nem apa, fel sem fogja, hogy nem a hűtlen szar ku rva exe miatt hívogatja a nőt a kérdező, hanem hogy a kisgyerekével tudjon beszélni.
2022. febr. 13. 17:26
 6/17 A kérdező kommentje:

5ös.

Pontosan ez a helyzet!

2022. febr. 13. 17:33
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
Nézd kérdező, én nagyon sajnálom a helyzetet, de kb nulla esélyed van rá, hogy a gyereket nálad helyezzék el. A megosztott felugyelet meg csak épeszű felnőtt emberek között játszik, akik a gyerek érdekeit nézik....
2022. febr. 13. 17:37
 8/17 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy honnan gondolod ilyen biztonsággal, hogy hozzád kerul a gyerek?
2022. febr. 13. 17:40
 9/17 anonim ***** válasza:
Tesóm is így járt, gyerek elfutott tőle mikor meglátta,meg lett mondva a kislánynak, hogy nem szeretheti az apukáját.Feladta .........
2022. febr. 14. 07:34
 10/17 A kérdező kommentje:

Én nem fogom feladni soha 9es.

Van, hogy 1 óra, van hogy 24 óra, de idővel kiböki, hogy Apa...szeretlek és hiányzol és csak azért mondok ilyeneket a telefonba-majd felmondja azokat a kamukat amiket az anyja beletöm-

Ő egy ártatlan kisgyerek, akit mentálisan bántalmaznak...

Amúgy sajnálom, hogy egyikőtök sem írt konkrét tapasztalatot a helyzet kezelésére vonatkozóan...pedig kú rvára szükségem lenne rá.

2022. febr. 19. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!