Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljunk már vel,hogy...

Mit csináljunk már vel,hogy aludjon?

Figyelt kérdés

3 éves kislány. Ma 6.50kor kelt, azóta fent van és nem akar aludni.

Már nagyon unjuk, állandóan ez van. Egész vasárnap egy fél órát nem tudunk nyugodtan lenni tőle.

Ma volt játszótéren 1 órát, illetve ebéd után 2.5 órát sétáltunk, kb 8 km-t.

Mit kéne csinálni, hogy elfáradjon?

2022. febr. 6. 20:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Mit eszik, mit iszik? A cukor pörgetheti, a csoki/kakaó koffeines,a legtöbb tea is az. Nézhet tv-t, telefont? Az is okozhat álmatlanságot. Szellemileg is próbáljátok elfoglalni? Nem csak a testmozgás kell ilyenkor.
2022. febr. 6. 20:36
 2/12 A kérdező kommentje:

Ma pl ezt ette:

Reggeli: főtt krumpli,felvágott, uborka, paradicsom, kovászos kenyér fél szelet

Ebéd: zöldségleves 1 tál, kevés sült oldalas, zsemle

Utána 1 db kinder csoki (az a nagy dobozosból amiben sok van 1 db)

Uzsonna: banán, mandarin, szőlő, alma

Vacsora: egy kis szelet házi pizza

Szokott enni édességet néha, de kb ennyiket mint ma. Inni vizet, teát nem, kakaót néha (Nesquik-abban lenne koffein? Nem hiszem)

Hát szellemi elfoglaltság mi lehet? Olvasunk neki mesét, beszélgetünk egész nap, játszunk, színez, matricáz, segít házimunkában, gyurmázik, szoktunk pl Agymenőkkel is játszani 120 kérdés és válasz kártyajáték.

Igen, néz tv-t is.

2022. febr. 6. 20:44
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanez...szintén 3 éves lány. Egész nap csak a kínlódás megy. Most sem akar aludni,mi meg nagyon fáradtak vagyunk az apjával. Ráadásul van,hogy este is 2x-3x felkel. Tegnap már elszakadt a cérna nálam és kiabálva zavartam be a szobájába, hogy már mindennek van határa...Nem eszik nap közben normálisan este meg éhes,de este nem fogom megetetni mert nem kisbaba már. 3 éve nem alszunk. Az apjával emiatt elég gyakran ingerültek vagyunk...úgy érzem/érezzük,hogy sosem lesz ennek vége.
2022. febr. 6. 20:48
 4/12 A kérdező kommentje:

Még tegnap egész jól bírtam, de ma előbb már én is ráordítottam aztá meg bőg.

Nem lehet tőle nyugodtan még egy vacsorát se csinálni, leülni enni, 2 értelmes mondatot váltani, semmit.

Reggel meg bölcsi, majd persze nem tetszik, hogy kelni kell..

2022. febr. 6. 20:54
 5/12 anonim válasza:
11%
Altató cseppek. Van direkt babáknak.
2022. febr. 6. 20:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Utánanézek.

Álommanó teát rendeltünk, de az pl nem jött be, semmi hatás.

Végre elaludt. És ez a rossz, negyed 10, és ilyenkor tudunk nekiállni normálisan bárminek is amire felnőtt embernek igénye lehet, pl most fogok kiteregetni, most fogok hajat szárítani, most fogunk leülni inni egy csésze teát végre, holnapra szendvicset csinálni..olyanokról meg már ne is beszéljek, hogy szex, olvasás, filmnézés. Sokszor éjfél mire lefekszünk, 6kor meg legkésőbb kelni kell.

2022. febr. 6. 21:10
 7/12 anonim ***** válasza:
23%
Én nem szórakoztam bent vele, leraktam kijöttem ezt szokta meg, van hogy 1 óra mire elalszik, de az az ő dolga.
2022. febr. 6. 21:22
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát de nekünk kijön. Ha 55x viszem be, akkor 55x jön ki.
2022. febr. 6. 21:25
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Szerencsére valahogy ez még nem jutott eszébe😁😁, pedig egész nap csak azt csinálja amit nem szabad.
2022. febr. 6. 21:27
 10/12 anonim ***** válasza:

A bölcsiben alszik délután?

Hétvégén is lehet meg kellene próbálni, hogy ebéd után lefekteted mondod neki, hogy 1 óra múlva jössz érte, addig pihenjen.

2022. febr. 7. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!