Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 hete nem múló csípésnyom,...

2 hete nem múló csípésnyom, mit csináljunk?

Figyelt kérdés
2 hete csípte meg a kisfiam (elvileg szúnyog) , a pirosság lement, de egy kb 2-3 cm-es olt még mindig ott van, sárgás-bőrszínben látszik, néhol még rózsaszínes. Szteroidos krémet kapot rá hétfőn. Mikor fog a folt eltűnni? Aggódom..
2019. jún. 21. 18:45
 1/8 A kérdező kommentje:
2019. jún. 21. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Biztos szunyog. Nekem a pokcsipesem volt ilyen.
2019. jún. 21. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:
A fiamon is van vagy 4-5 ilyen, barnásabb folt maradt a szúnyogcsípés helyén, pedig ki sem vakarta. Nem kentem szteroidos krémmel csak sima nyugtató géllel hogy ne vakarja meg aloéval. Érzékeny a csípésre, pont mint az apja. Majd elmúlik.
2019. jún. 21. 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi is ebben szenvedünk allergiásak vagyunk a szúnyogcsípésre kb 3-4 hónap mire elmúlik. Fiamnak rosszabb mert be is kékül.
2019. jún. 21. 19:31
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk ugyanígy néz ki, csak több van, nem vittem ezzel dokihoz, szteroidos krémet meg végképp nem kennék rá, pedig lányom van, így némileg zavaróbb a látvány, mint egy fiúnál. Szteroid jó lehet egy ekcémára pl, ami sebes és viszket, de egy foltra szerintem felesleges kenni, csomó mellékhatása van. Az új csipéseket supraderm kenöccsel kenem, a régiekre bioderma sos spray-t fújok, de egyik se csodaszer, talán ezek váltak be a legjobban.
2019. jún. 21. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok mindent lehet tenni!

Én is ebben a cipőben járok és több helyen is érdeklődtem, de mindenhol azt mondták, hogy fertőzött szúnyogok vannak és majd elmúlik idővel - vagy nem, ha súlyosbodik, akkor orvoshoz kell vele fordulni!

Ecetet és szódabikarbónát javasoltak, azzal dörzsölgetem - bár én már felnőtt vagyok és nem tudom, hogy kisgyermeknek ezeket szabad-e, de egy próbát megér!

2019. jún. 21. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Fiamat egy bögöly csípte meg egy évesen. Még fél év múlva is körömnyi méretű göb volt neki a csípés helyén, és viszketett is alkalmanként, olyankor viszont véresre marta. Ecetes kevert krémet írt rá az orvos.
2019. jún. 21. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ilyenek a csipések sajnos. Fenistillel kenem, illetve javasolták az Uriage pruriced krémet, az kipróbáljuk, hátha könnyebben gyógyul.
2019. jún. 21. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!