Minden kétéves kisgyerek ilyen izgága, hogy egy percig nem ül még a fenekén?
Már kikészülök tőle teljesen. Az egy dolog, hogy alapból egész nap jön-megy, nincs olyan, hogy leüljön egy helyben játszani, se egyedül, se velem. De az étkezések katasztrofálisak. Egyrészt nem akar enni, kb semmit. Reggel 7-kor ivott 2 deci tejitalt, 9 körül 2 falat kakaós csigát evett + 3 falat körte befőttet.
Utána kimentünk az udvarra játszani, úgy voltam vele, majd eszik ebédet. Ebédre kb 3-4 falat sajtszószos tésztát evett, aztán már csak megrágta és kiköpte.
Ráadásul nem hajlandó a saját székében enni, az ölembe ül és ott kell etetnem, mert ő nem eszik egyedül. Közben keze-lába jár, ugrál, hintazik, rugdal, matat a kezével, én meg ettől total feszült leszek, mert én se tudok enni és öt se tudom megetetni.
Beraktam végül a kiságyba, vagy alszik vagy nem, de már eldurrant az agyam, jól leszidtam hogy nem képes megülni a fenekén és enni és engem se hagy.
Most a konyhában ülök, totál kivagyok es azon gondolkodom, hogy csináljam másképp, mert ez neki sem jó és nekem sem.
Minden kisgyerek ilyen, hogy sose áll meg a keze-lába???
Minden napunk szinte ilyen ☹️
Túrórudi, dörmi nincs nálunk, nem szokott kapni édességet. Na jó, a nagyi szokott neki hozni Paula pudingot a hétvégén, illetve karácsonykor látta, hogy esszük a szaloncukrot, abból ő is evett. De az már elfogyott, és nem folyamatosan kapott belőle. Gyümölcslét sem kap rendszeresen, vizet szokott inni.
Most este egy pár virslit evett meg, egy kevés ketchuppal és majonézzel. Kenyér nélkül.
Játszóra most télen kevesebbet megyünk, a kertben voltunk ma délelőtt kb 1 órát, délután 1,5-et. Ez nem mindennap van így, de igyekszem mindennap kimozdulni vele valamennyit, amennyi a házimunka mellett belefér.
Tudom, hogy nem akar velem kiszúrni, de néha sajnos elfelejtem. Ilyenkor jó lenne ha valaki itt lenne mellettem és rám szólna, hogy nyugi.
Segítségem van, biztosan van, akinek több, és van, akinek kevesebb, mint nekem.
Lehet, hogy tényleg csak fáradt vagyok, remélem, elmúlik. A felnőtt társaság tényleg hiányzik.
Nekünk ugyanúgy izgága, nem nagyon eszik, szaladgál.
Szerintem a gyerek jelleme, ez ugyanúgy, mint az alvás, sajátos dolog. Alakítgathatod valamennyire, de majd kinövi.
A legnagyobb fiam csinálta ugyanezt, kb. 1 éves koráig jól evett,majd fokozatosan, napra napra egyre rosszabb lett,végül kb 2 évesen ott tartottunk,ahol ti. Most 8 éves, egyelőre még nem diagnosztizált ADHD-s, figyelemzavaros, visszamaradt csecsemőkori reflexekkel. A torna jó megoldás, még egy neurológiai vizsgálatot is érdemes lenne megprobalnotok.
Egyébként van 2 évesem is,aki neurotipikus, tehát nincs idegrendszeri problémája, és nem ilyen. Egyre hosszabb ideig eljátszik magában, nyugodt,nem zsizseg,ritkán rohangál,és kb 10-15 percig ülve az asztalnál egyedül eszik.
Ne engedj a nyomásnak,hogy ez ilyen,meg majd kinövi,ha érzed,hogy valami nem stimmel menj utána,mert nagyobb korában már nehezebb korrigálni a problémáit.
Köszi, 27+28-as, ugyan nincs másik gyerekem, de igen, pontosan ezt látom, amit leírtál. Ezért fogjuk nemsokára kezdeni a tsmt-t, bízom benne, hogy segíteni fog.
Sokat esik-kel, ma reggel is, szaladgál körülöttem és csak úgy, elborult. Sajnos az egyensúlya nincs rendben, remélem torna ezen is segit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!