Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kétéves kisgyerek...

Minden kétéves kisgyerek ilyen izgága, hogy egy percig nem ül még a fenekén?

Figyelt kérdés

Már kikészülök tőle teljesen. Az egy dolog, hogy alapból egész nap jön-megy, nincs olyan, hogy leüljön egy helyben játszani, se egyedül, se velem. De az étkezések katasztrofálisak. Egyrészt nem akar enni, kb semmit. Reggel 7-kor ivott 2 deci tejitalt, 9 körül 2 falat kakaós csigát evett + 3 falat körte befőttet.

Utána kimentünk az udvarra játszani, úgy voltam vele, majd eszik ebédet. Ebédre kb 3-4 falat sajtszószos tésztát evett, aztán már csak megrágta és kiköpte.

Ráadásul nem hajlandó a saját székében enni, az ölembe ül és ott kell etetnem, mert ő nem eszik egyedül. Közben keze-lába jár, ugrál, hintazik, rugdal, matat a kezével, én meg ettől total feszült leszek, mert én se tudok enni és öt se tudom megetetni.

Beraktam végül a kiságyba, vagy alszik vagy nem, de már eldurrant az agyam, jól leszidtam hogy nem képes megülni a fenekén és enni és engem se hagy.

Most a konyhában ülök, totál kivagyok es azon gondolkodom, hogy csináljam másképp, mert ez neki sem jó és nekem sem.

Minden kisgyerek ilyen, hogy sose áll meg a keze-lába???

Minden napunk szinte ilyen ☹️

2022. febr. 4. 12:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nehéz válaszolni, mert látatlanban nehéz eldönteni, hogy tényleg túlságosan izgága, vagy màr te vagy ki és csak elevenebb az átlagnál. Elsőre nekem is ez elképesztő sok cukornak és szénhidrátnak tűnik, de írtad, hogy ez ritka én mégis arra bíztatlak, hogy próbáld a cukrot kiiktatni teljesen, mert elképesztő milyen hatással van a gyerekekre. Emellé meg leszokott csúszni egy túrórudi, dörmi, gyümölcslé és nem értik sokan miért pörög a gyerek. Nem írtál arról, hogy milyen napirendetek van. Mentek játszóra? Tud rohangálni, letudja vezetni a szabadban a feszkót? Tapasztalatom szerint a büntetés még akkor sem vezet sehová 2 évesen (szerintem semmilyen korban, de tudom, ez nem ide tartozik) ha szándékosan rosszalkodott. Azért leszidni mert izgága csak a bizalmat ássa alá köztetek. Ha versengő jellemű kisgyerek, jutalmazással sokkal többet lehet elérni. Mindig jusson eszedbe, hogy nem veled akar kiszúrni, hanem rendkívül nehéz nekik is felnőni. És még valami ami az írásodból sugárzik, a fáradtság. Van valamilyen segítséged?
2022. febr. 4. 14:41
 22/30 A kérdező kommentje:

Túrórudi, dörmi nincs nálunk, nem szokott kapni édességet. Na jó, a nagyi szokott neki hozni Paula pudingot a hétvégén, illetve karácsonykor látta, hogy esszük a szaloncukrot, abból ő is evett. De az már elfogyott, és nem folyamatosan kapott belőle. Gyümölcslét sem kap rendszeresen, vizet szokott inni.

Most este egy pár virslit evett meg, egy kevés ketchuppal és majonézzel. Kenyér nélkül.

Játszóra most télen kevesebbet megyünk, a kertben voltunk ma délelőtt kb 1 órát, délután 1,5-et. Ez nem mindennap van így, de igyekszem mindennap kimozdulni vele valamennyit, amennyi a házimunka mellett belefér.

Tudom, hogy nem akar velem kiszúrni, de néha sajnos elfelejtem. Ilyenkor jó lenne ha valaki itt lenne mellettem és rám szólna, hogy nyugi.

Segítségem van, biztosan van, akinek több, és van, akinek kevesebb, mint nekem.

Lehet, hogy tényleg csak fáradt vagyok, remélem, elmúlik. A felnőtt társaság tényleg hiányzik.

2022. febr. 4. 20:12
 23/30 anonim ***** válasza:

Nekünk ugyanúgy izgága, nem nagyon eszik, szaladgál.

Szerintem a gyerek jelleme, ez ugyanúgy, mint az alvás, sajátos dolog. Alakítgathatod valamennyire, de majd kinövi.

2022. febr. 11. 21:03
 24/30 A kérdező kommentje:
Voltunk tsmt felmérésen, és idegrendszeri fejletlenséget, visszamaradt csecsemőkori reflexeket találtak nála. Nemsokára kezdjük a tornát, bízom benne, hogy segíteni fog.
2022. febr. 11. 21:07
 25/30 anonim ***** válasza:
Kívánom, hogy sikeres legyen! És kérlek keress társaságot. Más anyuka, régi barátnő, vacsi kettesben a férjeddel. Hidd el, kimerült vagy szellemileg és egyedül minden nehezebb! Kitartás!
2022. febr. 11. 21:28
 26/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Vannak nehezebb napok, de aztán elmúlnak :)
2022. febr. 11. 21:51
 27/30 anonim ***** válasza:

A legnagyobb fiam csinálta ugyanezt, kb. 1 éves koráig jól evett,majd fokozatosan, napra napra egyre rosszabb lett,végül kb 2 évesen ott tartottunk,ahol ti. Most 8 éves, egyelőre még nem diagnosztizált ADHD-s, figyelemzavaros, visszamaradt csecsemőkori reflexekkel. A torna jó megoldás, még egy neurológiai vizsgálatot is érdemes lenne megprobalnotok.

Egyébként van 2 évesem is,aki neurotipikus, tehát nincs idegrendszeri problémája, és nem ilyen. Egyre hosszabb ideig eljátszik magában, nyugodt,nem zsizseg,ritkán rohangál,és kb 10-15 percig ülve az asztalnál egyedül eszik.

Ne engedj a nyomásnak,hogy ez ilyen,meg majd kinövi,ha érzed,hogy valami nem stimmel menj utána,mert nagyobb korában már nehezebb korrigálni a problémáit.

2022. febr. 24. 22:33
 28/30 anonim ***** válasza:
Ja, és a 2 évesem eszik édességet, iszik szörpöt, mindent is megkostol, amit a tesoknal lát. A szénhidrát semmilyen szinten nem progeti fel, mert jó az idegrendszere. Ellenben a nagy fiam szénhidrát nélkül is zsizseg egész nap, hiába dietazik, az idegrendszeri eltérés miatt nem bír nyugiban megülni. Utolsó voltam.
2022. febr. 24. 22:38
 29/30 A kérdező kommentje:

Köszi, 27+28-as, ugyan nincs másik gyerekem, de igen, pontosan ezt látom, amit leírtál. Ezért fogjuk nemsokára kezdeni a tsmt-t, bízom benne, hogy segíteni fog.

Sokat esik-kel, ma reggel is, szaladgál körülöttem és csak úgy, elborult. Sajnos az egyensúlya nincs rendben, remélem torna ezen is segit.

2022. febr. 25. 09:41
 30/30 anonim ***** válasza:
Tsmt, trambulin, falmászás (Hópárduc alapítvány) - ezek iszonyatosan hasznosak.
2022. febr. 25. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!