Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kétéves kisgyerek...

Minden kétéves kisgyerek ilyen izgága, hogy egy percig nem ül még a fenekén?

Figyelt kérdés

Már kikészülök tőle teljesen. Az egy dolog, hogy alapból egész nap jön-megy, nincs olyan, hogy leüljön egy helyben játszani, se egyedül, se velem. De az étkezések katasztrofálisak. Egyrészt nem akar enni, kb semmit. Reggel 7-kor ivott 2 deci tejitalt, 9 körül 2 falat kakaós csigát evett + 3 falat körte befőttet.

Utána kimentünk az udvarra játszani, úgy voltam vele, majd eszik ebédet. Ebédre kb 3-4 falat sajtszószos tésztát evett, aztán már csak megrágta és kiköpte.

Ráadásul nem hajlandó a saját székében enni, az ölembe ül és ott kell etetnem, mert ő nem eszik egyedül. Közben keze-lába jár, ugrál, hintazik, rugdal, matat a kezével, én meg ettől total feszült leszek, mert én se tudok enni és öt se tudom megetetni.

Beraktam végül a kiságyba, vagy alszik vagy nem, de már eldurrant az agyam, jól leszidtam hogy nem képes megülni a fenekén és enni és engem se hagy.

Most a konyhában ülök, totál kivagyok es azon gondolkodom, hogy csináljam másképp, mert ez neki sem jó és nekem sem.

Minden kisgyerek ilyen, hogy sose áll meg a keze-lába???

Minden napunk szinte ilyen ☹️

2022. febr. 4. 12:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Etetoszekben nem tud megulni?
2022. febr. 4. 13:49
 12/30 Derjaderja ***** válasza:
68%

Nem minden kisgyerek ilyen, de van amelyik ilyen. Illetve soknak van vmi dilije. Az én kisfiam pl a hozzátáplálás kezdetétől csak magát hajlandó etetni. Így lassabban is halad az elválasztása, ellenben hamar tudott kanállal enni és sima pohárból inni.

Masik hobbija, hogy mindenre felmászik 14 hónaposan, a széket az ablakhoz tolja és pillanat alatt már a párkányon lenne stb. De azért vannak percei amikor leköti vmi.

A 3 éves lányom ülő helyzetben leesik a székről, olyan izgága, nem tud ő sem végigülni egy evést.

Van nálunk ADHD a családban, de ezek a sima "aktív gyerek" típusba is beleférnek, olvastam egy könyvben (Érzelmek kisgyermekkorban), hogy van ilyen. De nem is lehet még eldönteni.

Próbáltál esetleg gyümölcspürét, turmixot, gyümölcsjoghurtot (en mindig csinàlni szoktam sima joghurtból), tejbegrizt (azt meg cukor nélkül készítem), adni mondjuk napi 1x, amiből betol nagyobb mennyiséget?

Vsz uncsi neki rágni es etkezni. Sok gyereket kanàllal kergetnek meg 2 évesen a házban, így szerintem egyáltalán nem extrém, amit írsz bàr persze megterhelő lehet.

2022. febr. 4. 13:51
 13/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom beültetni az etetőszékbe, kifeszíti magát, nem ül be. Ha mégis, kimászik belőle. Ha bekötöm, addig ficereg, amíg kilazul a szíj és kibújik belőle.
2022. febr. 4. 13:52
 14/30 A kérdező kommentje:

Köszi, Derjaderja, ez megnyugtató, hogy más gyerekek is hasonlóan aktívak :) Nálunk is a kisszéket el kellett tenni a szekrény tetejére, különben viszi és mászik felfelé, táncol az asztalon (szó szerint) és mindent lepakol.

Gyümölcspürét szoktam neki adni zabpehellyel, azt szereti. Túl gyakran nem akarok adni neki, pont a cukor miatt.

A joghurtot nem igazán szereti, se a tejet, így a kakaót sem, krémtúrót sem.

Bízom benne, hogy ez csak egy időszak, amit kinő.

2022. febr. 4. 14:03
 15/30 anonim ***** válasza:
31%

Ne haragudj, nem megsérteni akarlak, de ne haritsd a gyerekre a felelősséget. Nem ő szokik rá magától valamire, te vagy a felelős ezért, hogy milyen szokásai alakulnak ki.

Ha kivetted a székből és ölben etetted, még szép, hogy addig feszeng míg ujra ki nem veszed.

Ha már adtál neki játék kozben enni, minek ülne asztalhoz? Hiszen kis feszenges és anya jön utánam kajával.

Szerintem határokat kéne huznod és következetesnek lenni.

2022. febr. 4. 14:12
 16/30 anonim ***** válasza:

6 vagyok

7-essel egyet értek

( nàlam az evés része nem iylen problémás.. mmint jut be is, csak a körîtés hasonló)

2022. febr. 4. 14:16
 17/30 A kérdező kommentje:

15-ös, ne haragudj, de nem megyek utána a kajával és nem adok neki enni játék közben, hol olvastál ilyet?

Olvasd el a 13-as hozzászólásomat: nem tudom beültetni az etetőszékbe, ha beteszem, kimászik.

Próbálom etetni, kimászik. OK, gondolom én, akkor nem éhes. De ha leülök enni, mert éhes vagyok, akkor felmászik az ölembe és ott akar enni,velem együtt, az enyémből.

Ha beteszem a saját székébe, újra kimászik.

2022. febr. 4. 14:25
 18/30 A kérdező kommentje:

Mondjuk igazából az, hogy hol eszik, számomra lényegtelen. Ami furcsa, az az, hogy egyrészt nem akar egyedül, saját maga enni. Egy-két falatot eszik, de utána olyan, mintha megunná.

Másrészt mindegy, hol eszik, saját székében vagy az ölemben, de folyton jár a keze-lába, folyton ficereg, izeg-mozog.

2022. febr. 4. 14:37
 19/30 Derjaderja ***** válasza:
0%

Szerintem a mindenre felmászás teljesen normális. Még nem tudott járni a fiam, amikor az apja létrát tett a szekrény mellé, hogy port töröljön. Lejött és kb azzal a lendülettel a kicsi mint a majom, maszott a tetejéig.

Ugyanabban a családban a kislányom pl soha nem csinàlt ilyeneket, ellenben ilyen korára minden szekrényt naponta kipakolt. Szinten ilyen korában már érdekelték a könyvek, megkülönböztette őket, ezt vagy azt kérte, és már mondatokban beszèlt.

A fiam pár szót mond, és viszont 6 hónappal korábban állt fel és indult el mint a lány. De mondom a lányom is ficereg, ritmikusan rugdal, tekereg, sajtkukac. Közben meg hibátlanul fejlődik, okos, ertelmes, empatikus.

Ne aggódj szerintem. Jön a tavasz, vidd játszózni vagy csak siman egy park közepebe, ez a típus azt szereti, nem az otthoni tilalomfákat.

Biztos sokan nem értenek ezzel egyet, de mi a kicsit is hagyjuk mászni, amíg nem veszélyes, illetve kedvesen szólunk hozzá és elvezetjük, áthívjuk máshová. Ismerek egy kislanyt akiről az anyja panaszolta hogy mindenre mászik. 2 évesen meg meg sem mozdul ha nem kap rá utasítást, az anyja mellett itt ült a kertünkben, csak az anyja hívasára szaladt és az anyja kitalàlta és vezette dolgokat játszotta. Szerintem túltolhatták a nevelést, de talán tévedek.

A lányom 2 évesen még szétrohangálta a boltot, piacot, beszikött az apjától a hentespult mögé, 3 évesen meg úgy adogatja a holmikat, kérdez, segít, hogy mindenhol dicsérik.

Én is aggódtam anno, de utólag örülök, hogy hagytam lassabb ütemben nevelődni. Persze nem korlattalanul azért.

2022. febr. 4. 14:38
 20/30 Derjaderja ***** válasza:
64%
Én nem hiszek ebben a cukor témában, persze figyelni kell az édességre, de nem a hozzaadott cukrot nem tartalmazó gyümölcsős kajàktól fog szaladgálni. A zab még lassítja is a felszívódást.
2022. febr. 4. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!