Hogy szoktassam le 2 évesemet imádott cumijáról?
Szerintem se kéne leszoktatni. Sőt, a hiba ott volt, mikor rászoktattátok :I
Két gyerkőcömből egyik se cumizik, cumisüvegük se volt soha és az ujját se szopja. Csak hozzáállás kérdése. Viszont a doki szopizársa vonatkozó "igény szerint" utasítását abszolút szó szerint vettem, sokszor úgy éreztem állandóan rajtam lógnak. Meggyőződésem, hogy a "komfort-szopi" megadta nekik azt az érzelmi hátteret, ami miatt nem volt szükségük a _pótlék_ cumira.
A fiam egyébként kis ráhatással másfél évesen szokott le a szopiról kb egyik napról a másikra, amikkor annak eljött az ideje. Ő szokott le és nem én szoktattam!!!
A cumis gyerekeknek meg a cumi egy olyan érzemi támasz, amit az ő jól felfogott érdekükben igazán nem kéne tőlük elvenni...
Minden vmire való szakember azt mondja, hogy majd ha a gyereknek már nem lesz rá szüksége, vagy ha kellemetlen lesz neki, hogy cikizik érte, el fogja magától hagyni. (Mindenki szíves figyelmébe ajánlom W. Ungváry Renáta Szoptatós füzet című védőnőknél beszerezhető kiadványát)
Nem értem mire ez a hiszti a szülőktől hogy leszoktassák a csemetéjüket... hörr :(
Engem az nagyon nem érdekel hogy te hogy csináltad! Az én lányom már mondhatni már a kórházban cumis volt, a cicimen ordított, 2 hetes korára leállították az anyatejről is, utána hordtuk neki, de arról is le kellett állni, a cumi volt az amitől csendben volt és valósággal megnyugodott a baba, nem hiszem hogy te akkor is ilyen kis okosságokon gondolkoztál volna......hörr
később kiderült nem zár jól a gyomorgyűrű=reflux
Egyébként a kérdésre oda kéne figyelni OLVASNI, ha ezt tetted volna nem is kellett volna ideírnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!