Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pofon vagy szobafogság?

Pofon vagy szobafogság?

Figyelt kérdés

Még ugyan messze van a gyerekvállalás, csak 25 éves vagyok, de olvastam cikket arról, hogy mennyire káros a gyerekre a fizikai bántalmazás.

Na most szerintem igen is elfér egy-egy jól irányzott pofon, ha megtudom, hogy a 11 éves gyerekem mondjuk titokban bagózik, vagy meghúzta a vörösbort, esetleg súlyos kérdésben hazudott a szüleinek stb. Egy pofonnal azonnal le van zárva az ügy, lehet utána folytatni az életet. Engem sose zártak be a szobámba és ez szerintem sokkal kegyetlenebb büntetés, mint egy pofon. Én megkaptam a magamét, nem adta a fal a másikat, nem szakadt be a dobhártyám, mindig lelkileg fájt, hogy szembesítve lettem valami gaztettemmel.

Ti mivel fegyelmeztek, mikor a kommunikáció nem megoldás?

(nyilván lány gyereknél a pofon szóba sem jön)

2022. jan. 29. 15:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

<troll>Akkor menj ki a Deák térre péntek este és osztogass pofonokat, hátha a fiatalok szépen hazamennek és leülnek tanulni.</troll>

Én is kaptam pár pofont, még kamaszként is. Nem tett helyre semmit. Ellenben az értelmes magyarázatból értettem.

2022. jan. 29. 19:15
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"magántanárra kell a pénz, közben meg eldrogozza, igen is jár a tasláger."

=> Aki ilyenbe keveredik, ott más is van a hàttérben, általában ok-okozati dolog, ahol a pofonodat kb megba$zhatod, vagy magadnak oszd majd ki, mert valamit ott igencsak elcsesztél.

A Deák téri eset meg aztàn rohadtul nem relevàns a téma szempontjából.

Sőt, pont aki agresszióban él, az válik leginkább agresszívvá.

2022. jan. 29. 19:29
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

20

Köszönet a meg nem született gyerekek nevében is.

2022. jan. 30. 13:26
 24/27 anonim ***** válasza:
53%

Remélem sose lesz gyereked.

[link]

Illetve, ha lesz is, legkésőbb 14 évesen már visszaüt.

2022. jan. 30. 16:56
 25/27 anonim ***** válasza:
69%
Büntetésből, előre eltervezetten, soha nem ütnék meg egy gyereket. Ez kegyetlenség, szerintem hatástalan is. Viszont el tudok képzelni olyan felfokozott helyzetet, amikor a szülő kezéből "kicsúszik" egy pofon. Ezt utána meg lehet beszélni. Alapból, tervezett büntetésként valamilyen következmény kell, hogy legyen.
2022. jan. 30. 20:01
 26/27 anonim ***** válasza:
22%
Lánygyerekként kaptam pofont hazudozásért. A szobafogság nekem nem lett volna büntetés, eljátszadoztam volna ott magamban.
2022. febr. 2. 12:16
 27/27 anonim válasza:
100%
A 12-15 éves fiatalok a Deákon nem azért viselkednek úgy ahogy, mert nem kaptak elég pofont. Hanem mert nem foglalkoztak velük. Miért ilyenek a mai gyerekek? Mert egyszerűbb volt a gyereke kezébe adni a telefont, mint időt szánni rájuk.
2022. febr. 6. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!