Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pofon vagy szobafogság?

Pofon vagy szobafogság?

Figyelt kérdés

Még ugyan messze van a gyerekvállalás, csak 25 éves vagyok, de olvastam cikket arról, hogy mennyire káros a gyerekre a fizikai bántalmazás.

Na most szerintem igen is elfér egy-egy jól irányzott pofon, ha megtudom, hogy a 11 éves gyerekem mondjuk titokban bagózik, vagy meghúzta a vörösbort, esetleg súlyos kérdésben hazudott a szüleinek stb. Egy pofonnal azonnal le van zárva az ügy, lehet utána folytatni az életet. Engem sose zártak be a szobámba és ez szerintem sokkal kegyetlenebb büntetés, mint egy pofon. Én megkaptam a magamét, nem adta a fal a másikat, nem szakadt be a dobhártyám, mindig lelkileg fájt, hogy szembesítve lettem valami gaztettemmel.

Ti mivel fegyelmeztek, mikor a kommunikáció nem megoldás?

(nyilván lány gyereknél a pofon szóba sem jön)

2022. jan. 29. 15:54
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
A fiúnál miért jönne szóba? Tanítsuk meg a férfiaknak, hogy azzal oldjuk meg a konfliktusokat, hogy jól megpofozunk valakit. Gratulálok az elgondoláshoz. Életemben kétszer kaptam a szüleimtől, nem lettem lelki sérült, de nem követném soha ezt a példát. Tőlem ha egy napra, kettőre megvonták a számítógép használatát, én még egy napot büntettem magam bónuszban, mert tudtam igazuk volt. Mai napig felnézek bárkire, aki igazságos és következetes. A pofoszkodás szerintem messze nem megoldás.
2022. jan. 29. 15:58
 2/27 anonim ***** válasza:
95%

Hja, mert a lány gyerek az nem csinál ám ilyesmit...

Amúgy hogy érted azt, hogy le van zarva? Gondolod, ha megpofozod, akkor többet nem gyűjt ra? Dehogynem, csak onnantól jobban figyel, hogy észre ne vedd.

2022. jan. 29. 16:02
 3/27 A kérdező kommentje:
természetesen nem a napi rutin része a pofozkodás, de egy férfi legyen férfi és ne kezdjen el bőgni egy minimális fizikai behatás miatt, az életre fel kell készíteni egy fiú gyereket.
2022. jan. 29. 16:02
 4/27 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem olvass egy kis fejlődéslélektant, gyermekpszichológiát, aztán térj vissza a gyerekprojekt témára. 🤷
2022. jan. 29. 16:04
 5/27 anonim ***** válasza:
94%
Trololo.
2022. jan. 29. 16:06
 6/27 A kérdező kommentje:
elég a saját fejlődéslélektanomat végigkövetni, igen is volt helye az atyai pofonoknak és nem haraggal gondolok vissza ezekre a pillanatokra, hanem inkább hálával.
2022. jan. 29. 16:07
 7/27 anonim ***** válasza:
94%
Egy pofonnal azonnal le van zárva az ügy? Ezt miből gondolod? Sose cigiztem, de más dolgokban nem voltam ilyen könnyen kezelhető. Egy pofontól csak dühös lettem volna, és megalapozta volna a rossz viszonyt a szülőkkel. Csak azt erősíti, hogy a gyerek ellen vagy.
2022. jan. 29. 16:15
 8/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem oldja meg a problémát a pofon. Ugyanúgy bagózni fog, ugyanúgy piálni fog csak jobban figyel majd, hogy le ne bukjon, mivel nem a morális részét tanulja meg a dolognak, csak simán nem akar majd pofont kapni.
2022. jan. 29. 16:18
 9/27 anonim ***** válasza:
94%
Még messze van a gyerekvállalás...remélhetőleg annyira messze, hogy sose jön el.
2022. jan. 29. 16:20
 10/27 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy gondolom, hogy következetesség. Szabályokat kell lefektetni, ha nem tartja be büntetés (nincs olyan hogy elnézzük). Pofont akkor adnék neki ha saját magát, a társait veszélyezteti, vagy tisztelettelen másokkal (jogtalanul). De ez fiúra, lányra egyaránt érvényes. Ha elkezdesz kivételezni a gyerekekkel annak nem lesz jó vége. Persze a pofonnal nincs lezárva egy ügy, ha lehiggad akkor meg kell vele beszélni.
2022. jan. 29. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!