Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pofon vagy szobafogság?

Pofon vagy szobafogság?

Figyelt kérdés

Még ugyan messze van a gyerekvállalás, csak 25 éves vagyok, de olvastam cikket arról, hogy mennyire káros a gyerekre a fizikai bántalmazás.

Na most szerintem igen is elfér egy-egy jól irányzott pofon, ha megtudom, hogy a 11 éves gyerekem mondjuk titokban bagózik, vagy meghúzta a vörösbort, esetleg súlyos kérdésben hazudott a szüleinek stb. Egy pofonnal azonnal le van zárva az ügy, lehet utána folytatni az életet. Engem sose zártak be a szobámba és ez szerintem sokkal kegyetlenebb büntetés, mint egy pofon. Én megkaptam a magamét, nem adta a fal a másikat, nem szakadt be a dobhártyám, mindig lelkileg fájt, hogy szembesítve lettem valami gaztettemmel.

Ti mivel fegyelmeztek, mikor a kommunikáció nem megoldás?

(nyilván lány gyereknél a pofon szóba sem jön)

2022. jan. 29. 15:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%

És csodálkozunk, hogy miért gondolják a férfiak azt mindig, hogy az erőszak a megoldás. 😒

A fiúgyereknél se megoldás az "atyai nagy pofon". Le kell ülni beszélni a gyerekkel normálisan, hogy miért nem helyes, amit csinált, és megbüntetni valamivel. (Természetesen nem veréssel.)

Nálam se használt a pofon. Egyszer kaptam. Nem tanultam belőle semmit azon kívül, hogy titkolózzak és bukjak le, ha a valamelyik szülőm felemeli a kezét.

2022. jan. 29. 16:38
 12/27 A kérdező kommentje:
Magától értetődik, hogy az esetet követően emberi nyelven meg kell beszélni, de magamról tudom hogy sosem értettem elsőre a magyarázó szavakat, és a pofon után hirtelen megértettem és betartottam a szabályokat.
2022. jan. 29. 16:46
 13/27 anonim válasza:
90%
Na ekkora baromságot sem hallottam még életemben. Akármilyen büntetést találsz ki, annál fontosabb, mint a következetesség nincs. Most ha lesz egy fiú és egy lány gyereked, csak a fiút fogod fizikailag megbüntetni? Annak nem az lesz a vége, hogy megtanulja mit szabad és mit nem, csak azt fogja érezni, hogy kevésbé szeretik.
2022. jan. 29. 16:49
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát babám elmondom neked, nevelőapám pont igy gondolkodik mint te.

Ha valami nem oké, jöhet a pofon... vagy bármi.

Nem vettem fel a papucsom?! Pofon.

10percel késöbb értem haza, mint megszabták (hiába pl a buszon múlott), pofon...

Mosogatásnál leejtettem egy poharat, pofon...

Sorolhatnám holnapig.

Csak kis pofonokrol van szó, nem agyonverésről...

Most itt vagyok 29 évesen, félek a saját férjemtől, ha pl összetörök egy tanyért. Bűntudatom van, ha munka után nem egyből hazajövök.

Önbizalom!? Az mi?!

Szóval tök megéri ez a pofon osztás dolog... ja nem

2022. jan. 29. 17:26
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Soha ne legyen gyereked
2022. jan. 29. 17:30
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Mem pofoztam meg abgyerekeim és szobafogságot sem kaptak. Tudnak viselkedni, néha vannak csak szemtelenebb beszólások, de ennyi, mindent meg lehet velük beszélni és mindent elmondanak. Engem vertek gyerwkkoromban, megsúgom, nem lettem jobb, csak anlebukástól féltem maximum, de úgyanúgy megcsináltam a dolgaim.
2022. jan. 29. 17:58
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes a pofon, ha az a cél, hogy a gyerek elveszítse a szülőjébe vetett bizalmàt....
2022. jan. 29. 18:25
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te csak troll lehetsz.

Ha pedig mégsem, és tényleg az volt, hogy a magyarázatot sosem értetted, a pofon után meg hirtelen megvilágosodtál, akkor már gyerekként is nehéz volt a felfogásod.

Vannak viszont értelmesebb emberek is, akiknél nem "kell" erőszak ahhoz, hogy valamit indokolt esetben úgy csináljanak, ahogy kérik tőlük.

Persze nálad sem kellett volna, csak nem fárasztották magukat azzal, hogy más megoldást találjanak. Elég szomorú. És még szomorúbb, hogy te ezt felnőttként helyesled.

2022. jan. 29. 18:46
 19/27 A kérdező kommentje:
Ki akar 10 perces késésért pofont adni? Senki. De ha azt hazudja a gyerek, hogy magántanárra kell a pénz, közben meg eldrogozza, igen is jár a tasláger.
2022. jan. 29. 19:03
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem módszeresen szadizmusból elkövetett gyerek bántalmazásról beszélek, hanem arról, hogy szerintem van helye és oka egy egy nevelő atyai pofonnak. Aki ezt felveti máris troll, család bántalmazó, jön a Btk és a többi. Nézzetek meg hogyan viselkednek a 12-15 éves fiatalok péntek este a Deákon vagy a Moszkván. Mi működik az esetükben? Pszichológus, terápia? Szerintem egy pofon helyre tenné a helyzetet. De egyébként nem tervezek családot alapítani mert az ember egész élete rámehet, és nem feltétlen a rossz nevelés miatt.
2022. jan. 29. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!