Pofon vagy szobafogság?
Még ugyan messze van a gyerekvállalás, csak 25 éves vagyok, de olvastam cikket arról, hogy mennyire káros a gyerekre a fizikai bántalmazás.
Na most szerintem igen is elfér egy-egy jól irányzott pofon, ha megtudom, hogy a 11 éves gyerekem mondjuk titokban bagózik, vagy meghúzta a vörösbort, esetleg súlyos kérdésben hazudott a szüleinek stb. Egy pofonnal azonnal le van zárva az ügy, lehet utána folytatni az életet. Engem sose zártak be a szobámba és ez szerintem sokkal kegyetlenebb büntetés, mint egy pofon. Én megkaptam a magamét, nem adta a fal a másikat, nem szakadt be a dobhártyám, mindig lelkileg fájt, hogy szembesítve lettem valami gaztettemmel.
Ti mivel fegyelmeztek, mikor a kommunikáció nem megoldás?
(nyilván lány gyereknél a pofon szóba sem jön)
És csodálkozunk, hogy miért gondolják a férfiak azt mindig, hogy az erőszak a megoldás. 😒
A fiúgyereknél se megoldás az "atyai nagy pofon". Le kell ülni beszélni a gyerekkel normálisan, hogy miért nem helyes, amit csinált, és megbüntetni valamivel. (Természetesen nem veréssel.)
Nálam se használt a pofon. Egyszer kaptam. Nem tanultam belőle semmit azon kívül, hogy titkolózzak és bukjak le, ha a valamelyik szülőm felemeli a kezét.
Hát babám elmondom neked, nevelőapám pont igy gondolkodik mint te.
Ha valami nem oké, jöhet a pofon... vagy bármi.
Nem vettem fel a papucsom?! Pofon.
10percel késöbb értem haza, mint megszabták (hiába pl a buszon múlott), pofon...
Mosogatásnál leejtettem egy poharat, pofon...
Sorolhatnám holnapig.
Csak kis pofonokrol van szó, nem agyonverésről...
Most itt vagyok 29 évesen, félek a saját férjemtől, ha pl összetörök egy tanyért. Bűntudatom van, ha munka után nem egyből hazajövök.
Önbizalom!? Az mi?!
Szóval tök megéri ez a pofon osztás dolog... ja nem
Kérdező, te csak troll lehetsz.
Ha pedig mégsem, és tényleg az volt, hogy a magyarázatot sosem értetted, a pofon után meg hirtelen megvilágosodtál, akkor már gyerekként is nehéz volt a felfogásod.
Vannak viszont értelmesebb emberek is, akiknél nem "kell" erőszak ahhoz, hogy valamit indokolt esetben úgy csináljanak, ahogy kérik tőlük.
Persze nálad sem kellett volna, csak nem fárasztották magukat azzal, hogy más megoldást találjanak. Elég szomorú. És még szomorúbb, hogy te ezt felnőttként helyesled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!